Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČTVRTÉ PRAVIDLO: ROBOT SE MUSÍ STARAT O BLAHOBYT PSA. TOTO PRAVIDLO JE VŠEM OSTATNÍM NADŘÍZENÉ…“ ///    Komorní postap scifíčko, ve kterým se o zábavu stará nesourodá grupa ve složení: vypravěč srdceryvných příběhů a člověk Finch, pes Goodyear, android Jeff a „robůtek“ Dewey. Dokud je jim největším nepřítelem příroda, fandíte, často s úsměvem na rtu, kterej vyloudí kříženec Rain Mana a čísla 5, Jeff. Když ale začne jít sakra do tuhýho, byl jsem překvapenej, kolik sympatií k nim se Sopochnikovi podařilo do mě dostat. Film tak nekončí nějakou brutální akční podívanou, ale jde (přesně v duchu celýho příběhu) o emociální záležitost. Malej film, na kterým je znát každej vynaloženej (a zřejmě několikrát obrácenej) dolar.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neučím mluvit papoušky, ale roboty. 2.) Každá moje chyba končí smrtí. /// Thx za titule „Karel Himmer“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda pořádný fail. Hlavně bych rád věděl, proč ten film vůbec vznikl, protože v tomhle podání je naprosto zbytečný a o ničem. Finch putuje se svým psem a robotem kdovíkam, na nikoho nenarazí a... to je vlastně všechno. Robot je inteligentní, umí mluvit, Finch ho učí starat se o psa a vůbec vše co zná, protože se časem dozvíme, představte si to, že pomaličku ale jistě nevyléčitelné umírá! A tohle trvá dvě strašně nudné hodiny a není to ani dramatické, ani poetické, ani to v sobě nemá nic zajímavého, spíš to jde odnikud nikam a čeká se jen na to, až Finch co nejpatetičtěji a nejsentimentálněji umře. Ani srdce to nemá, spíš takové falešné, vyděračské. Občas to zachraňuje kamera, občas hlášky toho robota, ale víc kladů v tom prostě nevidím. První polovina ještě jakž takž ušla, ale ta druhá to celé poslala do kelu už totálně. Fakt mě ten film dost vytočil. Mám hodně rád filmy o přátelství člověka a robota, říkal jsem si, že tohle mi prostě musí sednout a hůř než jako příjemný průměr to dopadnout nemůže... a ve finále takové strašně zklamání. Já už ten svůj komentář budu muset pomalu ukončit, protože už bych asi jenom nadával. Nicméně ještě podotknu, že Tom Hanks to sám s robotem a psem fakt neuhrál. I tohle totiž dost podpořilo moje hodně mdlé dojmy z toho filmu. Ach jaj, ach jaj... Lepší 1* ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Od režiséra Game of Thrones jsme dostali řemeslně precizní, místy dosti pomalé drama. Sledujeme osamělého Toma Hankse, který je jediným hercem, kterého za celou dobu stopáže spatříme. Jako tomu třeba bylo u Trosečníka. Tom Hanks je herecká jistota, takže s tímto se popasoval s grácií. Výrazy tváře, interakce s Jeffem a jeho pejskem. Osobně jsem velkým fanouškem Jeffa. Jeho přítomnost na scéně slibovala komické scénky a zpočátku jsem se nemohl přestat usmívat. Bylo to příjemné rozveselení v kontrastu se zpustošenou krajinou. Film plynul přirozeně, pomalinku a dospěl do dojemného konce. Moc se nedívám na takové typy filmů, ale o to víc se mě potom ty filmy dokáží dotknout. Finch nebyl výjimkou a zanechal ve mně dojemnou a pozitivní stopu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Teamwork is the key, wink, wink." ________ Snímek 'Finch' od platformy Apple TV+ je pozoruhodnou postapokalyptickou pohádkou o dobrodružství Toma Hankse v roli vědátora Finche, psa Goodyeara, a robota Jeffa napříč pustou USA, za kterou by se upřímně nestyděl ani Steven Spielberg, natožpak Robert Zemeckis, který tenhle projekt dokonce i produkoval. Je to sice patetickej kýč, ale náramně zábavnej kýč. Muzika neumírá. ()

Zajímavosti (14)

  • Finchův malý robot se jmenuje Dewey, tedy stejně jako robot v Tichý běh z roku 1972. V Tichém běhu zůstává muž sám se svými roboty a učí Deweyho, jak se starat o rostliny v zahradě na vesmírné lodi. (sator)
  • Název filmu se objeví teprve po jeho skončení. (Rominator)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama