Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozmazlenec z Filadelfie, dva nešikovní gambleři na útěku a smrtonosný kazatel jsou nuceni čelit nepřizni osudu v kdysi malebném, dnes už ale zchátralém městečku Big Kill. (Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

alchac 

všechny recenze uživatele

Tvůrce sice do tohoto tex-mex guláše nakrájel snad úplně všechny westernové klišky, které ovšem sháněl nejspíš hodně lacino v nuceném výseku, neb toho sice navařil hodně, ale očividně asi tak za stotisícinu HDP Libérie, pročež se současně snažil konzumenty navnadit přimícháním profláklých xichtů pánů Parého a Segrestora, kterých ovšem do kotlíku přidal ledva na špičku nože. Na druhou stranu jde o westernový pokrm zcela prostý houbiček (za což už žel dnes musím přidat body) a konzumentovi rozhodně nehrozí, že by se z toho následně zesral jako třeba po Pomalém Západu. A za závěrečné rozuzlení drsné arizonské lásky zaokrouhluji na plichtu. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Scott Martin si vysníval a zároveň dosníval svoj nízkorozpočtový sen o westernovej ságe jedného mestečka. Dej sa nepohne z neho viac ako hodinku a pol a sledovať tak môžeme vcelku dlhý vývoj postáv, ktoré len chlastajú, šukajú a potom nepresne mieria. No mieria, ono v záverečnom fighte sa dá na to hľadieť tak že prečo nikoho nikto netrafí na 3,5 metra, ale potom ti to dôjde. Veď predsa keď od rána tak chlastajú tak prečo by aj mali dobrú mušku ? BOkom ostáva prekvapenie, starostov osud, osud kňaza, tých troch, predavačovej dcéry odhadnete zaraz a presne. Ostatné je veľakrát videné klišé, ktoré pobaví už úvodom. Pri slovách "je za nami mexická armáda" sa popukáš smiechom, lebo Danny vedie ozaj "hordu" chlapov. Stopáž nie je problém, problém je extrémne nízkorozpočtové snímanie v papundekľových kulisách bez väčšieho rozsahu. (videné 30.09.2020, FIlmplus archív) ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhý slabý western. Během první hodiny a půl se v zásadě nic neuděje. Vše z tohoto úseku by se vešlo do 2 minut před úvodní titulky. Prostě převážně nuda. Ke konci trošičku akce s očekávatelným koncem. A i tam mraky prostojů. Korunoval to pokus o dramatizaci poslední přestřelky, vyznělo to trapně až komicky. (24%) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Big Kill“ sa začína ako B-ový western, potom je to časté striedanie scén „B“ a „C“, až nakoniec sa to ustáli na „B“. Príbeh v podstate klasický, bez prekvapenia. Prestrelky občas na podpriemernej úrovni. V hlavnej roli herci, ktorých (samozrejme z filmového hľadiska) nepoznám, ale nepodali taký zlý výkon. Ako som spomínal, je to B-ový western. Mohol by to byť trošku údernejší a dynamickejší, keby režisér nechcel zbytočne nafúknuť jeho dĺžku. Skrátiť minimálne o 30 minút. PS.: „Bolí ma hlava!“ „Dajte si vajíčko, to pomôže.“ „Vďaka!“ Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Big Kill je název městečka, kde není radno zůstávat v poklidu. Nakonec už ten název ledasco naznačuje. Snímek pohybující se mezi klasickým westernem a spaghetti westernem v patřičné nadsázce a humorem sobě vlastním i tak splňuje rodokapsové dobrodružství. Za celým projektem stojí Scott Martin, coby scénárista, režisér a aktér jedné z rolí, a jako zábavná westernová etuda se mu to vcelku povedlo. Dopomohli mu i známé herecké osobnosti, jako třeba Danny Trejo, Lou Diamond Phillips či Michael Pare, na kterých je vidět, že si to užívali. Kamenem úrazu je však převážně délka stopáže. Kolem hodiny a půl by na takový koncept bohatě stačilo. Snímek však přesto vyznívá svěžím dojmem, a jako lehká odpočinková podívaná ku spokojenosti postačí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama