Reklama

Reklama

A Quiet Passion

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh americké básnířky Emily Dickenson (Cynthia Nixon), který zachycuje její život od mladých let, kdy opouští školu, po pozdější roky nedoceněné umělkyně. Emily trpí samotou, záchvaty, bolestí ze smrti blízkých, strachem z kontaktu s cizími lidmi, nenaplněnou láskou, ale na druhou stranu poznává přátelství, sesterskou lásku a radost, které jí přináší tvoření básní za hlubokých nocí, kdy celý svět spí. (AduskaV)

(více)

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Cynthia Nixon rozhodně není jedna z hereček, které bych obdivoval, ale za to nemůže asi tak ona sama, jako seriál "Sex ve městě". Musí se uznat, že ve filmu "A Quiet Passion" se role básnířky Emily Dickinson zhostila skvěle. Také je to hlavní pozitivní stránka. Herecky je to prostě dobré. A výprava se také povedla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pch, ze pocas dlhych zimnych hlbokych noci kedy cely svet spi ..... urcite cely svet nespi. Kopa ludi ma nocnu, napokon ja som tam tiez. Cez den spim, idem nieco kupit a v noci - sup ho do roboty : 60 % ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

A Quiet Passion nabízí životopis americké básnířky Emily Dickinsonové. Podobně jako mnoho jiných umělců i ona předběhla svou dobu a její obrovský talent byl světu odhalen až po její smrti. Snímek nás ale kromě krátkého nahlédnutí na autorčino ukončení studia provází jejím tvůrčím obdobím. Vzhledem ke společenskému odmítnutí spolu s Emily prožíváme samotu, nenaplněnou lásku, odloučení, smrt nebo boj za zařazení žen do společnosti. Vše je netradičně zprostředkováno převážně formou dialogů. Přes svou ne zcela tradiční formu snímek dokáže udržet divákovu pozornost. Kvalitní herecké výkony, nahlédnutí do života pro mě zcela neznámé americké básnířky a zajímavá debata nad řadou nekonvenčních témat tvoří zajímavý celek, který stojí za zhlédnutí. ()

loliti 

všechny recenze uživatele

Jste ve své neposlušnosti sama, slečno Dickinsonová! Nádherné zobrazenie nezávislosti jednej krehkej a nepochopenej ženy, ktorá vo svojich riadkoch zhmotnila obsah vlastnej duše. ()

Reklama

Reklama