Reklama

Reklama

Bottom of the World

  • Kanada Bottom of the World (více)

Obsahy(1)

Mladý pár Alex (Douglas Smith) a Scarlett (Jena Malone) cestuje autom naprieč slnkom rozpálenou a ľudoprázdnou krajinou, keď dorazí do podivného zapadákova. V miestnom moteli s názvom El Rancho, v bohom zabudnutom mieste, sa napokon dvojica ubytuje. Následné ráno Alex s hrôzou zistí, že Scarlett záhadne zmizla a jedinou stopou k jej nájdeniu bude asi tajomný telefonát, ktorý obdržal. Avšak následný chod udalostí v Alexovi vzbudí pochybnosti - prežíva skutočnosť, alebo je všetko len zlý sen? A ak, je to vôbec jeho sen?! (sochoking)

(více)

Recenze (4)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Skutočne zaujímavý pokus o ''lynchovinu'', len mi trochu prekážal ten, až príliš mladický, vzhľad hlavných hrdinov. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bottom Of The World" je podľa mňa prekvapivo zaujímavý filmový thriller. Jeden z filmov, ktorý prišiel úplne nečakane a okrem toho mal ešte moju obľúbenú herečku Jenu Malone, na ktorú je vždy skvelé sa pozerať. Ale to nie je hlavný dôvod, pre ktorý som s filmom spokojný. "Bottom Of The World" by som ohodnotil niečo ako kombináciu filmov Inception a The Neon Demon. Má to v sebe snovú a plíživú tému, kde miestami človek netuší, čo sa reálne deje, no súčasne je pohltený niektorými momentkami, podobne ako v druhom spomínanom filme. A okrem toho tá creepy muzika tomu pridáva relatívne dosť. Aspoň podľa mňa. Jena Malone je skvelá a hoci to sprvu vyzerá, že sa po skutočných drasťákoch ocitne v trošku inej role, tak opak je pravdou. Asi jej skutočne tieto role začínajú veľmi sedieť, lebo po tom, čo som ju videl naposledy minulý rok vo filmoch ako vyššie spomínaný "The Neon Demon" alebo aj Nocturnal Animals. A ja musím priznať, že tieto role jej skutočne sedia. A ukazuje, že dokáže zo seba dostať oveľa viac. A tu to platí rovnako. Douglas Smith z filmu Ouija je celkom okey, ale ako hlavný hrdina miestami úplne nefunguje. Chlapík v maske je podľa mňa veľmi preafektovaný a okrem toho aj príbeh je často veľmi komplikovaný. Ak ste sa v tom strácali, tak to chápem. Ale aj tak je podľa mňa film zaujímavý dostatočne na to, aby človek ostal. Najmä vďaka jeho atmosfére a otázkam, ktoré pokladá. Takže som rád, že som ho videl. Neviem, či by som si ho pozrel znovu, ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Hodnotenie: B ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film mi přijde dost zvláštní svojí pointou. Rozhodně ne tím, že by byla bůhvíjak šokující a překvapivá, ale tím, jak se k ní dojde. Jako to u těchto mindfuck filmů většinou dělám, měl bych zase vyložit, JAK JSEM FILM POCHOPIL JÁ - Všechno se to odehrává v hlavě Scarlett, v mezidobí po předávkování prášky a před její smrtí. Psycho příběh, co Alexovi na začátku vypráví, je pravdivý a skutečně se jí stal, což jí (nejspíš) dovedlo k sebevraždě. Navíc jí podle všeho nějak zneužíval i ten starý chlap, všechny ty výjevy by měly směřovat k tomu, co se jí dělo v minulosti. Ten podivný příběh který celou dobu sledujeme se neděje ve skutečnosti, proto Alex neustále prochází různými nelogickými světy. Alex je jen dost podstatná část Scarlettina mozku, která musí určit, kdy zemře. Trvá mu ale než si to uvědomí. Zajímavé na celém tom filmu je nejen to, že celou dobu je hlavním hrdinou někdo, kdo ve skutečnosti hlavním hrdinou není, ale i tím, že někde cca v 30. minutě shodí to nejlehčí možné vysvětlení, které tyhle mindfuck filmy mají, ale v samotném závěru se k němu vrátí a skutečně tak skončí, akorát ve vztahu k jiné postavě než na začátku, takže to nepůsobí jako tak velké klišé a dá to smysl. KONEC SPOILERŮ Ten děj sice není bůhvíjaký zázrak, ale minimálně první půlku si to drží docela silnou atmosféru a ačkoli ta druhá už není tak zajímavá, stejně je v ní takové "průměrné napětí", které mě u toho drželo až do konce, jelikož jsem byl zvědavý, co z toho vyleze. Znova si to už asi nepustím, ale nějak to funguje, atmosféru to má, natočené je to slušně a ačkoli rozpočet asi nebyl moc velký, snaží se to z mála udělat hodně - a docela obstojně. Lepší 3* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Bottom of the World je jedním z těch fílmů, který si hraje s diváky a celou dobu je nechává zvědavé a nejisté ohledně toho, co se vlastně děje a když pak přijde vysvětlení, napadne vás pouze....AHA. Jde o formálně povedený film, kterému škodí slabší příběhový směr, který je ve výsledku celkem nejistý a ačkoliv nepůsobí zcela nesmyslně, není rozhodně příliš přesvědčivý a tvůrcům se tak nepodařilo zcela naplnit ambice, které evidentně měli. Cíl tedy není uspokojivý, ale cesta k němu je rozhodně zajímavá. ()

Reklama

Reklama