Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský obchodník Vito McMullen zjišťuje, že jeho syn Adam nedokončil vysokou školu a navíc se začal stýkat s Vitovým otcem Jessiem, před jehož neblahým vlivem se Vito snažil svého syna uchránit. Adam je kriminální minulostí a životní filosofií svého dědečka přitahován a sám mu navrhne provedení loupeže ve výzkumné laboratoři, jež vynese milión dolarů. Do akce se zapojí po velkém přemlouvání i Vito, ale loupež se nezdaří a Adam je chycen. Jessie a Vito se sami přihlásí na policii, aby chlapce zachránili. Adam a jeho otec dostanou podmínečné tresty, ale Jessie jako známý kriminálník musí do vězení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který je sice trochu oddechový, ale opravdu příjemný. To je to slovo, které ho maximálně vystihuje, navíc podpořené ještě pěkné výkony herců. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Síla hlavního hereckého trojlístku, nad nímž měla bdít zkušená režisérova ruka, nakonec zůstala nevytěžena hlavně díky nezajímavému scénáři, který kombinuje lupičskou komedii s vážně míněným mezigeneračním konfliktem. Režisér tak „vaří z vody“ a film se zbytečně protahuje k téměř dvěma hodinám, což mě v závěru chvílemi nutilo zavírat unavené oči. Nic na tom nezmění ani působivá forma, které dominuje výtečná kamera Andrzeje Bartkowiaka, který by se měl svoje snímání mrakodrapů nechat patentovat. V závěru mi tak nezbylo nic jiného než pokrčit rameny a nechat film, aby během následujícího dne potichu vyšuměl. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Příběh by byl za 3*¨, ale hrají v něm dva z mých nejoblíbenějších herců - Dustin Hoffman a Sean Connery a oba hrají výborně, takže musím dát za 4*. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Sean Connery - (Jessie) +++ Dustin Hoffman - (Vito) +++ Matthew Broderick - (Adam) +++ Rosanna DeSoto - (Elaine) +++ Janet Carroll - (Margie) +++ Victoria Jackson - (Christine) +++ Bill McCutcheon - (Doheny) +++ Deborah Rush - (Michele Dempsey) +++ Hudba: Cy Coleman +++ Produkcia: Lawrence Gordon +++ ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Zlodej na dôchodku, jeho syn a vnuk sa odhodlajú na lúpež, ktorá zmení ich životy. Milá komédia s dobrým hereckým obsadením, humorom i prvkami drámy. Bolo to celkom zaujímavé a ku koncu som bol naozaj veľmi zvedavý ako to dopadne. Na takú oddychovku to ale mohlo byť o niečo kratšie. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krásně hořká komedie s koncem, který vlastně zdaleka není tak tragický, jak se na první pohled může zdát. V lehkém tónu se Lumetovi podařilo natočit solidně hluboké psychologické drama o rodičovské a prarodičovské lásce. Na druhou stranu však musím dodat, že od takového režiséra bych očekávala, že s společně s takovými herci ve mně vzbudí trošku více emocí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Toto je začiatok žánru, ktorý nazývam Hoffmanovská komediálna dráma. Psychológia postáv je super, komediálne výstupy tiež, ale spolu im to až tak neladí... Zato hercom to spolu klape absolútne... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ani podpis Lumetův a účast hvězdné trojice Connery, Hoffman a Broderick nemusí být zárukou dobré zábavy. Hloupý scénář, nemožnost uvěřit že Sean by měl být nenapravitelným recidivistou, divné vztahy mezi nimi (nazývají se vzájemně jmény místo normálního oslovení "tati"), nepochopení, co nám měl příběh vlastně říct. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nechapem co to malo znamenat? Nejaka drama o troch generaciach jednej zlodejskej rodiny v ktorej sa neustale riesia otcovsko-synovske vztahy. Zapletka ma prilis nebavila a z hviezdneho hereckeho trojlístka za nieco stal len pohodovy Connery. Hoffman tu hra na neutral ale jeho charizma obcas zaziari aj v takomto nudnom filme. Bohuzial hlavnym tahunom ma byt najmladsi clen rodiny, ktoreho hra Broderick a ten mi pripadal v tomto filme extremne nesympaticky az protivny. Nielen primitivne prevedena lupez ale cely film sa zrutil ako domcek z kariet kvôli nemu. Vysledkom nudny a zbytocny film, ktory papierovo zaujme len vdaka hviezdnemu hereckemu obsadeniu, ale ani kvôli nemu to nestoji za pozretie. 4/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľký potenciál sľubovalo už len ústredné herecké obsadenie. Tým sa ale jeho klady skončili. Akčná komédia, ktorá je málo akčná a málo vtipná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sidney Lumet /pahorek, Dvanact Rozhnevanych Muzu, Sestup orfeuv/ natocil len priemerny film, ktory ma 2 velke mena, a to konkretne Seana Conneryho /You Only Live Twice, Goldfinger, Vrazda v Orient Expresu/ a Dustina Hoffmana /Absolvent, Straw Dogs/. Dobry pribeh, ktory zaujme hned, nuda bol stlacena na minimum, dialogy velmi dobre, takze sa divak nudit isto nebude. Matt Broderick /Ladyhawke/ sice hrat nevie, ale dal sa zniest, takze sympaticky priemerny film je hned na svete : 60 % ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Slusne obsadena snaha o vtipnodramaticky zanrovy mix, ktora je viac nudna ako vtipna, dramaticka ci akokolvek inak zabavna. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Protivné, ale výborné. Je to jeden z najbrutálnejšie cynických a trýznivo tragických filmov, aký som kedy videl. 6/10 ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Možná ne až tak super film, ale výkony věech 3 hlavních aktérů stály za to, obvzláště Hoffmana... Příběh a myšlenka byla, takže... ()

honz 

všechny recenze uživatele

Tři herecké hvězdy v hlavních rolích, ale scénář jakoby jim nějak nesedl. Krimikomedie místy prokládaná psychologickými replikami o generačních problémech se mění v protahovanou nudu. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Přes tak hvězdné obsazení je tento film opravdu slabota. Autoři se měli předtím, než snímek začali natáčet, rozmyslet, na co se vlastně chtějí zaměřit. Pakliže to měl být dobrodružné (a že to zařazení Seana Conneryho může naznačovat), pak akci, na kterou film od počátku připravoval, mělo být věnováno mnohem víc času. Pakliže to měla být komedie (což by si někdo mohl odvodit z toho, že zde hrají Hoffman a Broderick), mělo by to být vtipné (nebo ne?) Pod žánrem krimi, jak je zde tento film označený, si rozhodně také představuji něco jiného. No a měl-li to tedy být film psychologický, pak by měly být postavy mnohem lépe prokreslené. Ve výsledku je to spíše taková všehochuť. Ovšem nutno dodat, že -poněkud paradoxně- bez chuti. ()

Reklama

Reklama