Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Glorii právě propustili z vězení, kde si tři roky odpykávala trest za svého bývalého milence Kevina. Ten jí také slíbil, že po návratu za svou "obětavost" dostane slušný honorář. Bohužel své slovo nedodržel a Gloria se vrací na ulice New Yorku jako prostitutka. Ne náhodou tam potkává malého chlapce Nickyho a stává se jeho opatrovníkem. Gloria ale musí utíkat před léčkami podsvětí a navíc je nyní obtěžkána novou přítěží. A aby byla situace ještě horší, její malý svěřenec o ní nemá moc valné mínění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudnej a prakticky ničim zajímavý děj nezachríní ani Sharon Stoneová, která tady zrovna moc dobře nevypadá a svým výkonem to taky moc nezachraňuje, spíš vůbec a timhle filmem začala její herecká karierá jít strmě dolu a ten pád se ještě nezastavil, je to hlavně tim, že s přibívajícím věkem už jaksi přestává moci hrát nějaký sexbomby, takže jsem docela zvědavej jak dopadne Základní instinkt ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Totální nuda o ničem. A už ani kvůli Sharon to nestojí za to, protože je asi tak sexy jako máma od pěti dětí. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone ostatně nezklame nikdy, ale tento film mi přijde nevýrazný, nevalný a celkově zbytečný. Divím se, že se do něho pustil režisér Sidney Lumet. 20%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to takový průměrný krimi, ani nevím jestli by se to dalo nazývat krimi, má to od každého žánru něco, ale opět byla očekávání trochu někde jinde a Sharon mě úplně nepřesvědčila, že by se vzdala všeho jen kvůli malému klukovi, který na ní byl chvílema dost protivný. :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kariéra Sharon Stoneové se na konci 90 let zvolna začala propadat a její role tomu odpovídaly. V dramatu s prvky thrilleru Gloria využila své image sexy dračice navíc obdařené dobrým srdcem. Svou roli nakonec ustála a podává velmi dobrý výkon i když vše ostatní působí průměrně a od režiséra Sidneyho Lumeta se dalo čekat víc. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

S dětmi je kříž. Rychle se unaví, nic je dlouho nebaví a pořád by jedly. A jak by určitě nezapomněl připomenout Willy Wonka, jsou tak malé a na nic nedosáhnou. O tom všem se přesvědčí kráska Gloria ve filmu Sidneye Lumeta, kdy musí s jedním takovým děckem utíkat v minisukni před rozzuřeným gangem. Na tomto snímku zřejmě nejvíce překvapí právě účast režiséra Sidneye Lumeta, který musel po scénáři skočit bez jeho přečtení, jen protože zahlédl něco o zkorumpovaných policistech a doufal v druhého Serpica. Gloria je celkem nudný film, který vytváří dojem auta bez motoru, které někde pracně roztlačil z kopce. Prakticky tu není žádná akce a ani na závěr se nic velkolepého neděje. Sharon vypadá pořád slušně, ale už to není ta sexy dračice ze Základního instinktu a tak ani ona neodláká pozornost od scénáře, které sice nabídne pár slušných dialogů, ale je plný nelogičností (gangster čeká na Glorii v klidu u auta, i když ví, že je ozbrojená a tak jí velice šikovně předá svůj vůz). Jestli chcete vidět Sharon Stone, jak zmateně pobíhá po městě a pronáší tvrdé hlášky tak prosim, ale jedině na vlastní nebezpečí. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Inhalátor je jen na předpis !!" - "Tak já se podívám znovu.. Tady je !!" - "Podpis lékaře je nečitelný.." - "Tady !! Je to doktor Benjamin Franklin.." ;) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který byl tak nějak odfláknutě uskutečněn. Ale jako nuda mi to nepřišlo. Sem tam celkem nějaká dobrá hláška, místy mírné napětí a nakonec snad i happy end. Takové nenáročné odpočinkové rádoby drama, které si nehraje že je nic extra. A když to berete takhle, tak se to dá i nějak vstřebat. Nic moc ve vás film nezanechá, ale koukatelné to je určitě. Sharon Stone mi nijak strašná nepřišla, docela se mi její výkon i ona sama zamlouvala. Něco tomu prostě chybí, nějaká ta jiskra nebo náboj... Takové nemastné neslané, bez chuti a bez zápachu, ale jako podprůměrné se mi to ovšem nejevilo. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Film Sidneyho Lumeta (Oscar za celoživotní dílo udělený v únoru 2005) vznikl podle stejnojmenného snímku jednoho z nejlepších amerických režisérů - Johna Cassavetese. A jakožto předělávka kvalitní předlohy bývá také posuzován - a ze souboje vychází poražen. Nemuselo by tomu tak být, kdyby snímek netrpěl tak špatně napsanými postavami gangsterů. Jejich svět je vykreslen jako veskrze příjemné prostředí pro život, v němž se zločinci škádlí a žetrují spolu. Z tohoto základu pak vychází nedůvěryhodnost mnoha momentů, které jsou stěžejní pro další děj. Glorii šokuje, že tlupa jejího bývalého milence je schopna zabíjet, možnost, že taková "patrička zlých hochů" má takový vliv v podsvětí je pochybná. K původnímu filmu (nechtěně) odkazuje i postava Diane, jejíž představitelka není nepodobná Gene Rowlands, jež v Cassavetesově verzi ztvárnila titulní postavu. Scénář filmu prošel několika úpravami (Glorie propuštěna z vězení, závěrečná scéna v klášteře), z nichž však žádná dílo neposouvá dále, ba ani ho nikterak neaktualizuje. Scénář trpí též jasnými nedotaženostmi (Gloriina sestra jí nejprve pomůže, ale v zápětí se jí zřekne / klukovo astma jako záminka pro dramatické situace jaksi "nad rámec") a pokáral bych ho též za absenci invence v práci s atmosférou velkoměsta (New York). Na druhé straně je na snímku třeba ocenit obsazení J. L. Figueroi do role malého chlapce, jehož bodrost převažuje možnou inklinaci k infantilnímu žvatlání nad jeho roztomilostí. Též Sharon Stone "dělá co může", avšak nedostává se jí možnosti rozherát svou roli svérázné a "správňácké" Glorie. Zatímco ve verzi z roku 1980 bylo zřejmé, že si Glorie s klukem neví rady, ale chová k němu sympatie, v novějším zpracování musí pronést větu: "Nechci, aby ho zabili, ale nevím si s ním rady." A zde je hlavní rozdíl mezi oběma filmy: zatímco Cassavetesovo dílo hovoří samo za sebe, Lumetův film musí niterné dojmy příliš často komentovat ústy postav. ()

Turiec odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná zlátanina, ktorá je taká povrchná, že jej nikto nemôže uveriť. Je to prapodivná zmes nasladlej „lásky“ prostitútky k malému chlapcovi a gangsterov nezmyselne hľadajúcich disketu. Už aj tak biedny scenár je ešte zhoršovaný trápnymi dialógmi. Tvorcovia sa snažia upútať pozornosť divákom aspoň tým, že aj keď Sharon Stoneová ako Glória podáva mizerný herecký výkon, žiadne z jej šiat nezakrývajú jej stehná. Musím povedať, že ich snaha je zbytočná. Je o to trápnejšia, že síce Glória nemá pri sebe žiadnu batožinu, neustále sa prezlieka. Slovenské dialógy sú úplne zbytočne plné hrubých výrazov, na ktoré sú možno zvyknutí diváci v amerických kinách, ale zatiaľ nie u nás. Film miestami dosahuje „úrovne“ Fontány pre Zuzanu II a záver ho úplne „prekonáva“. Pomóóóc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Gloria" je hodně průhledný, stejně jako je nepravděpodobný. Ono to vypadá, že by to mohlo být odlehčené, ale nakonec se bere strašně moc vážně, což mu škodí, protože by bylo fajn, kdyby to byla spíš komedie. Sharon chce hodně hrát, ale tohle je jen klasická role matky u osoby, kde by to nikdo nečekal. ()

Reklama

Reklama