Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco novinářka Lois Lane z Daily Planet provádí rozhovor se Supermanem o jeho původu a poslání, tak jeho úhlavní nepřítel Lex Luthor spřádá své ďábelské plány – souvisí to nějak s laboratoří společnosti STAR? Mezitím dopadají do oceánu pozůstatky meteoru a trosky vesmírné lodi – národ Atlanťanů posílá na místo své hlídky, ty jsou však zničeny neznámou bytostí... (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (56)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Co se týče filmů, měli jsme tu už Batman v Superman a dokonce i animák Doomsday. Tento příběh tedy už spousta lidí zná a není důvod, proč jej adaptovat o pár let později znovu, nebo ano? Odpovědi se diplomaticky vyhnu, ovšem musím pochválit (opět) animovanou divizi Warner Bros, která nám každý rok sype další a další (většinou dost povedené) příběhy ze světa našich milovaných hrdinů z nakladatelství DC a opět je u toho Sam Liu. Určitě se nejedná o nejpamětihodnotnější produkt z této dílny, ale pro fandy další skvělá jednohubka. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vazne to muselo mat v nazve ten megaspoiler? Animovany remake posledneho aktu BvS. Akurat krvavejsi (vratene odtrhnutej rucicky, nozicky a j hlavicky) a drsnejsi. Ale najlepsie to funguje v komornych pasazach. Kludne to mohlo mat o pol hodku navyse. Po dlhsej dobe zase paradny DC animak. Vo svojej kategorii v pohode 9/10. Ale starsi Doomsday je predsa len trochu lepsi ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nechápem ten spoiler v názve, ale tak čo už. Či už som vedel ako to skončí alebo nie, tak či tak sa jedná o výborný animák s dielne DC. Narozdiel od filmovej verzie, tu všetko šľape ako má (postavy, bitky, atmosféra, napätie). Po dlhej dobe, konečne animák, ktorý som žral (naposledy ma tak bavil The Dark Knights Returs a vynikajúci Flashpoint paradox) Odporúčam dopozerať dokonca. 90% - 5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úprimne netuším, prečo je táto dlhé roky očakávaná adaptácia jedného z najslávnejších komiksov presunutá do súčasnosti a pobehuje tam Justice League z aktuálnej kontinuity animovaných filmov. Výsledok je pomerne mdlý komiksový animák s riedkym dejom a prebytkom humoru, akcie a bočných línií, ktorý zapadá skôr do šede tých priemernejších filmov v rámci animovaného DC univerza, než medzi klasiky ako bola napríklad adaptácia Dark Knight Returns. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

DCčko ty animáky zvládá na výbornou. Vynikající scénář, super postavy a pecka bitky. PS : potitulková scéna :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

DC aj v tomto prípade potvrdzuje, že i keď mnohé hrané filmy z ich dielne nepatria medzi klenoty kinematografie a Marvel si z počinov konkurenčného štúdia neraz právom robí srandu, animáky im skrátka sedia. The Death of Superman je skvelou akčnou zábavou, ktorá svoje nedostatky úspešne zakrýva dobre budovaným napätím, hraním sa s emóciami diváka a primeranou surovosťou. 8/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další super DC animák. V podstatě tu můžeme vidět to samé, jako ve filmu Superman: Doomsday nebo Batman vs Superman. Rozdíl je snad jenom v tom, že tu vidíme celou Justice League a to dost často. Kromě nich ve filmu vystupuje i Lex Luthor. Ve zkratce si Superman a Doomsday dají po držce, nic zásadního. Mohlo toho být víc... "Luthor vás zachrání!" ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Další zpracování možná nejoblíbenějšího příběhu o Supermanově smrti. Osobně musím přiznat, že jako jednohubka se tahle verze dá bez úhony zhlédnout, nicméně pokud bych měl někomu doporučit, zůstal bych u dnes už lehce retro verze od Lauren Montgomery z roku 2007. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Tak nějak doufám, že se Warneři, Johns a další pašáci zodpovědní za to, kde se teď nachází DCEU, dívali a horlivě si psali poznámky. Protože takhle se to dělá. Film Sama Liu tak strká do kapsičky hravě nejen BvS, ale i vlastní předlohu od Jurgense. Emoce fungují, akce šlape a Doomsday je tady fakt brutální, skutečná chodící apokalypsa. Přitom je v mnoha pasážích film příjemně komorní. Zkrátka a dobře - jeden z nejlepších kusů DC animované tvorby... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, podle reakcí jsem čekal návrat vrcholné formy DC animáků, ale bohužel se tak nestalo. Je to sice o poznání lepší než ptákoviny typu Son of Batman, nebo Hell to pay, ale na vrcholy jako Doomsday, Under Red Hood, nebo Flashpoint Paradox se to pořád zdaleka nechytá.. V The death of Superman se mísí parádní momenty s naprostými výblitky imbecilního diletanta. Superman působí jako panák. Děj zněl asi parádně na papíře, ale když to pak odflákne režie, je to sakra znát. Justice League je redukována na nýmandy kteří nejsou schopní boje po první pořádné ráně. Dítě běžící vstříc smrti jen aby zvedlo ze země gameboye je pak už na hranici parodie.... Je pravda, že lepších momentů je asi více než těch špatýnch, ale ta hnusná pachuť (nasranosti, frustrace, zklamání) tam prostě zůstává... Za mě někde mezi 3 a 4 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

DC to fakticky dává sežrat Marvelu na poli animovaných filmů se superhrdiny (na druhou stranu, asi by bylo stejně lepší do natřít konkurenci v rámci hraných filmů, tam holt DC malinko zaostává). V poslední době se mi velmi zamlouvá ten dospělácký nádech. Ano, pořád si přijdou na své i vaše ratolesti, ale ty nadávky a na poměry superhrdinských filmů i nevídaná brutalita holt mluví za vše. Superman mi zde přišel svým vyobrazením jako takový teenager, nějak jsem nedokázal po pohledu na jeho tvář mu to uvěřit. No nevadí, přesuňme se dál. Doomsday měl takto vypadat i BvS, tam vypadal, jak to jen kulantně říct, prostě směšně a přehnaně digitálně. Celá Liga spravedlnosti zde opět k ničemu, po pár úderech od hlavního záporáka všichni polehali na zem a čekali jen na přílet Kryptoňana, jak je zase vytáhne z bryndy. Dojde i na emoce, bitvy slušně zpracované. Potěšil kvalitní anglický dabing. Závěr s potitulkovými (čtyřmi !!!) scénami navnadil na další díly. Já jsem spokojen, jen příště dolaďte ten look Supermana. Za mě dávám 84 % P.S. Na černovlásku Lois Lane nejsem zvyklý, ale docela příjemná změna ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má Superman takový (tedy ty máš ale pěknou držku, haha!) divný xicht. A poněkud to zřejmě přehnal se steroidy. Blééé. Též nechápu, proč to má znělku jako hrané DCEU filmy a proč to nemá vizuál, dle super předlohy, které tohle sahá tak do půli lýtek a kde se autoři vykašlali z 90% na předlohu a většinu děje si prostě vycucali z prstu. Nechápu. Snad bude 2.díl lepčí. Takže nejlepší na celém tomto dílku jsou ony 4 mezi a potitulkové scény. To je ovšem zatraceně málo. Jo a Doomsday vypadá jako něco, co vypadlo z Dinobotů a ne jako Důmsdej, jak má vypadati. Ve Smallville byl o 100% lepší a možná i v tom BvS. Kašlete na instinkt, jděte do comicsu. Dostanete nářez, jaký se jen tak nevidí. P.s. na Superman/Doomsday z 2007 to nemá ani náhodou! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hlavní téma (vedle dárku z vesmíru) je Clarkova hrůza ze seznámení Lois se svými rodiči aneb nejzábavnější části komiksů vedle soubojů superhrdinů se superzáporáky jsou vždycky jejich osobní trampoty. Pokud se filmový divák často uchechtával, že Lois je tak natvrdlá, že nepozná, že jediný rozdíl mezi Clarkem a Supermanem jsou brýle, které si Clark zřejmě nesundavá při souloži, tak tady je ten vtip dotažený do dokonalosti. ()

Reklama

Reklama