Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomá, nesmlouvavá advokátka Jennifer Hainesová (Rebecca De Mornay), která obykle dosáhne svého, netuší, že narazila kosa na kámen, když si ji najme pohledný, okouzlující mladý muž David Greenway (Don Johnson), aby prokázala, že není vinen z vraždy manželky. Jennifer v něm najde zalíbení a Davidovi se daří pomalu ji dostat tam, kde chce on. Když konečně Jennifer začne pochybovat a odhalí jeho děsivé skutky, chce se vzdát případu. Ovšem Greenway ji zachytil do úskočné pasti, odkud není legálního úniku. Jennifer je nucena se rozhodnout, kam až by měla jít v ochraně zájmů svého klienta a jak dalece musí chránit vlastní život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ten film má atmosféru jen díky Rebecce, která porušila konvenci amerických obhájkyň a konečně se k soudu oblékla a učesala tak, že bych ji na své straně (postele) chtěl mít i já. Oproti tomu, jestli má úlisný Don Johnson takové sexuální charisma, aby mohl hrát neodolatelného playboye, nechť mi prozradí zde přítomné dámy. Já mohu konstatovat jen tolik, že vzhledem k pánům Sidneymu a Howardovi je na místě mírné zklamání. Krom jiného mi dost vadí překlad názvu, protože Ďáblův advokát je jen jeden jediný a všichni moc dobře víme, že tenhle to tedy rozhodně není. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rebecca De Mornay a Don Johnson se sešli v podprůměrném thrilleru televizních parametrů. Ani jeden do svých rolí nedali potřebnou přesvědčivost, a navíc jsou oba svým sebevědomým vystupováním nesympatičtí. Rebecca hraje svoji advokátku bez zanícení a Don sice nasadí "donchuánský" kukuč s přímesí temnoty, ale je to také poměrně nepovedená kreace. Ani jeden se tedy se svým herectvím v tomhle filmu nemůže chlubit, a tak zbyl příběh. Muž obviněný z vraždy svojí manželky je v očích své advokátky nevinen. Jenže je to tady tak blbě vystavěno, že víte od první vteřiny, že vinen je. Oba se navzájem svádí, ona klesá do úskočné (pro)pasti, kterou nastražil a jemu neklesá. Chabý závěr matnému filmu moc nepomáhá. Náznaky erotiky a napětí téměř neznatelné, ale to už jsem tak nějak vytušil dopředu, že film to bude slabý už podle hereckého obsazení. Jen jsem si myslel, že režisér Sidney Lumet z těch dvou neschopů něco vydoluje. Nejenže z nich nic nedostal, ale ani z celého filmu se mu nepodařilo dostat něco neobvyklého. A tak přísnější měřítko snese jen technická stránka filmu a občasná snaha o dusnou atmosféru mezi dvěma hlavními protagonisty. To je ale pro mě dost málo. Herce přeobsadit, film lépe vystavět a mohl z toho být thriller s atmosférou Základního instinktu. 40% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Docela dost zajímavý film, který mě nechával v napětí, jak to vlastně nakonec dopadne... Možná by Ďáblův advokát chtěl trošku zkrátit, ale jinak dobrý. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to omylem... místo toho jsem si chtěl pustit film s AlPacinem a Reevesem. Ale musim říct, že to nebylo špatný. Ikdyž ten konec byl teda hodně slabej... čekal jsem od toho konce něco o dost lepšího. Průměrnej film s docela dobrýma hercema. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som vedel , ze Richard Gere hral v akomsi Lumetovom filme, a myslel som si ze ide o tento Guilty as Sin, az neskor som si zistil, ze slo o film Power 1986 , tiez natocil Lumet. Zase sa tu riesi vrazda, ale je to detektivka, nudmnna, s planym tempom, prisernymi dialogmi - lumet si evidentne myslel, ze natoci dalsi slusny film a la Stranger Among Us 1992. ne, ne, jaxa hovori, dvakrat do tej istej zumpy nevstupis, teda pardon, do tej istej rieky ....plati i pre Lumeta.. Nicim zaujimavy, nudny, plany film, s otrasnymi kulisami ....... nelutujem to ze som to videl, lebo hocijako su niektore filmy spatne, stale ide o vseobecny prehlad, ze jo : 30 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Keď narazí tvrďák na ešte väčšieho tvrďáka, navyše takému, ktorému sú hranice ukradnuté. Som nemilo prekvapený tunajším hodnotením, pretože sa jedná o zaujímavú drámu s naozaj fajnovým trilerovým vyústením. Možno ten prekladový názov je nevhodný, ale na ňom to nemôže visieť. Dona Johnsona som si doteraz príliš nevšímal, ale v tomto filme je svojsky démonický a pritom dobre zahraný narcis. Zápletka je dobre vystavaná a film má slušné tempo. Záver je zasa dobre vygradovaný a nechýba mu napätie. A Rebecca de Mornay bola v mladosti celkom fešná baba. Akurát by som videl jednu logickú chybičku: ak chcel hlavný antihrdina pokračovať v "nadväzovaní" ďalších bohatých známostí, už by to mal rozhodne ťažšie, pretože jeden súd, v ktorom bol obvinený z vraždy, už mal za sebou a v ďalších prípadoch by bol automatický podozrivý č. 1. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Podpriemer so sebavedomou Rebeccou. Don Johnson na facky, atmosféra z TV filmov a obohrata zápletka. Miestami ma to bavilo, miestami strašne nudilo, no ajtak som chcel vedieť ako to skončí. Od Sidneyho Lumeta ale ide o jeho zatiaľ najslabší kúsok aký som videl. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Další naprostá patlanina hollywoodu se slizkým Donem Johnsonem. Ta právnička je velice hezká (Rebecca De Mornay,) a v kostýmku jí to hrozně sluší. To byl taky důvod proč jsem tuhle blbost vydržel 41 minut. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s Rebeccou De Mornay v roli právničky a Donem Johnsonem jako jejím klientem. Scénář není nic originálního, a tak je už od začátku jasné, co se bude dít dál. Nicméně i tak je to zábavný film u kterého se nenudíte. Navíc tam hraje můj oblíbenec Don. ()

wef 

všechny recenze uživatele

Úžasná psychologická hra obžalovaného, kterou kazí jen konec. Příběh vypadal asi líp na papíře (ve scénáři) než v samotném filmu. Obsazení je výborné. Copak nemůže někdy vyhrát záporák? ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Divná hlavní hrdinka, která si myslí, že je dobrá advokátka. Má fakt dost divnýho, hnusnýho a zarostlýho manžela. Hájí divnýho vraha, kterej si o sobě myslí, že není divnej, ale úžasnej. Přitom je divnej dost. Fakt divnej film. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, nic moc přehnaného, ale napínavé a dobře zahrané. 16.3.12 dávám 70-75%, za opakované shlédnutí ale už nestojí. ()

Reklama

Reklama