Reklama

Reklama

The Fanatic

Trailer 1

Moose (John Travolta) je vášnivý filmový fanúšik, ktorý je posadnutý svojím obľúbeným akčným hrdinom, Hunterom Dunbarom (Devon Sawa). Keď má konečne príležitosť sa s Hunterom stretnúť na autogramiáde, je vykázaný jeho spolupracovníkmi a o svoju šancu prichádza. Preto vyhľadá pomoc jeho priateľky Leah (Ana Golja), skúsenej paparazzi, ktorá vie, ako nájsť dom, v ktorom jeho obľúbená celebrita žije. Moose sa rozhodne Huntera tajne sledovať a konečne sa dočká aj osobného stretnutia, ktoré si podľa svojho názoru zaslúžil. Spočiatku je úplne neškodný, lenže časom jeho posadnutosť začne silnieť. Moose sa k domu opakovane vracia, návštevy naberajú na intenzite a herec Hunter Dunbar sa ocitá v skutočnom nebezpečenstve. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

hrona 

všechny recenze uživatele

Film má docela našlápnuto na zajímavou podívanou, až do doby, než se setkají dva ústřední aktéři podruhé. Tam lze prakticky zjistit, že jsou vlastně oba svým způsobem dost švihlý, a že se tím budou příští minuty i držet. Pak totiž začne biják bojovat s nelogičnostmi a prvoplánovými vymyšlenostmi, co by tak šlo ještě udělat a jak šíleněji ještě z Travolty udělat většího troubu, než je a naopak z místní hvězdičky a vlastně i oběti většího rapla. Herecky John je celkem dobrý, v českém znění Petr Rychlý, také není špatný po chvilce zvyku. Nic méně jako celek je to spíš propad. Chtělo by to na v celku dobrý námět jiného režiséra a vlastně úplně jiné pojetí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fred Durst podle mě není žádná ořezaná tužka v penále. Má sice poměrně oblíbenou kapelu v rámci žánru, ale filmařsky nevím, co se do toho vůbec sere. Fanatik má v hlavní roli nerda jak hovado, který má na hlavě vpředu byznys, vzadu párty a ještě je to navíc nějaká forma autisty. No a jelikož je to Travolta, tak Vám to na něj vůbec nesedí. Jenže nejhorší je, že u něj vlastně nevíte, co si o něm myslet. Litovat ho? Nebo ho snad vnímat jako debila? Těžko říct. V každém ohledu je to tady ale dotaženo do absolutního extrému. Zajímalo by mě, jak moc je to založeno na pravdě. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Travolta je Moose, filmový fanoušek posedlý sbíráním podpisů celebrit. Moose očividně má „nějakou“ psychickou poruchu, je totiž naprosto sebestředný, kompulzivní, iracionální, pohupuje se, má tendenci ke stalkingu a v neposlední řadě trpí narkolepsií. „Nějakou“ píši v uvozovkách, protože mám dojem, že režisér a scenárista v jedné osobě chtěl zkrátka zpodobnit psychicky narušeného jedince a využil proto úplně vše, co ho v první chvíli napadlo. Scénář se duševním stavem hlavní postavy tudíž nijak nezabývá, jen popisuje za doprovodu zbytečného voice-overu jedné z vedlejších postav velmi povrchně sled událostí, které vedou k tragédii téměř antických rozměrů (nebo aspoň Fred Durst se snaží příběh takto podat). Já vlastně nevím, co frontman kapely Limp Bizkit tímto filmem chtěl říct a zda vůbec měl vymyšlenou nějakou pointu. Ovšem mimo to, že si Durst v jedné scéně udělá dost okatou reklamu na svou kapelu, je to teda dost bizarní podívaná. Režijně a scenáristicky je to dle očekávání bezcílný chaos, který může pro někoho být tak špatný, až je zábavný, ale opravdovým „guilty pleasure“ je zde Travolta. Sledovat jeho herecký výkon se rovná sledování pětašedesátiletého chlapa, co hraje retardované dítě na první dobrou. Jde tedy o něco, co vám rozhodně nebude příjemné sledovat, ale stejně to budete chtít dokoukat do konce. Travoltovi z celého srdce přeji herecký comeback, tudy ale opravdu cesta nevede. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Totální bizár. John Travolta je v největších sračkách svý kariéry od dob KDOPAK TO MLUVÍ. Pokud chcete vidět fakt hodně špatný film, Fred Durst je nezpochybnitelnou zárukou. A nezáleží na tom, že za kamerou stojí Conrad W. Hall. Sračka na papíře od sračkáře na režisérský stoličce. Proti tomuhle exkrementu je FANATIK od Scotta se Snipesem a De Nirem Tarkovskij. Klipy Limp Bizkit Fredovi šly, nebylo to žádný umění, ale čirá, často improvizovaná zábava. Bohužel tady se snaží o vážnou strunu se scénářem, který působí jak first draft bez dalšího pitchování. Není tedy divu, že z toho vznikla taková kolosální píčovina. Za všechny recenze doporučuju tuhle, s kterou se naprosto ztotožňuju: https://www.youtube.com/watch?v=a-uiI_hCoOE ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Devon Sawa dvě dekády unikal nezvratnému osudu, aby na něj kmotříčka nakonec poslala posedlého auťáka Travoltu. Ten má svým jednáním, držením těla i dress codem školáka vzbuzovat lítost, ale nejde to, i kdybyste proti němu postavili Troye McClurea. Johnny s tou bundesligou na hlavě až příliš tlačí na pilu, na poli psychologického dramatu je to jalové a pointless. Durstovi jde podstatně líp, když v červené kšiltovce jede to svý: „Hot mommas, pimp daddies, and the people rolling up in caddies..“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V aplikaci Star Map, kterou Moose použil, aby našel dům Huntera Dunbara, můžeme vidět jména jako Tyler Durden (odkaz na film Klub rváčů, 1996) nebo Jack Torrance (Osvícení, 1980). (MeanWhile)
  • Režisér Durst měl sám problémy s neodbytným fanouškem a podle toho vznikl scénář. (Fenk)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Reklama

Reklama