Reklama

Reklama

The Fanatic

Trailer 1

Moose (John Travolta) je vášnivý filmový fanúšik, ktorý je posadnutý svojím obľúbeným akčným hrdinom, Hunterom Dunbarom (Devon Sawa). Keď má konečne príležitosť sa s Hunterom stretnúť na autogramiáde, je vykázaný jeho spolupracovníkmi a o svoju šancu prichádza. Preto vyhľadá pomoc jeho priateľky Leah (Ana Golja), skúsenej paparazzi, ktorá vie, ako nájsť dom, v ktorom jeho obľúbená celebrita žije. Moose sa rozhodne Huntera tajne sledovať a konečne sa dočká aj osobného stretnutia, ktoré si podľa svojho názoru zaslúžil. Spočiatku je úplne neškodný, lenže časom jeho posadnutosť začne silnieť. Moose sa k domu opakovane vracia, návštevy naberajú na intenzite a herec Hunter Dunbar sa ocitá v skutočnom nebezpečenstve. (TV Markíza)

(více)

Recenze (43)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Travolta je Moose, filmový fanoušek posedlý sbíráním podpisů celebrit. Moose očividně má „nějakou“ psychickou poruchu, je totiž naprosto sebestředný, kompulzivní, iracionální, pohupuje se, má tendenci ke stalkingu a v neposlední řadě trpí narkolepsií. „Nějakou“ píši v uvozovkách, protože mám dojem, že režisér a scenárista v jedné osobě chtěl zkrátka zpodobnit psychicky narušeného jedince a využil proto úplně vše, co ho v první chvíli napadlo. Scénář se duševním stavem hlavní postavy tudíž nijak nezabývá, jen popisuje za doprovodu zbytečného voice-overu jedné z vedlejších postav velmi povrchně sled událostí, které vedou k tragédii téměř antických rozměrů (nebo aspoň Fred Durst se snaží příběh takto podat). Já vlastně nevím, co frontman kapely Limp Bizkit tímto filmem chtěl říct a zda vůbec měl vymyšlenou nějakou pointu. Ovšem mimo to, že si Durst v jedné scéně udělá dost okatou reklamu na svou kapelu, je to teda dost bizarní podívaná. Režijně a scenáristicky je to dle očekávání bezcílný chaos, který může pro někoho být tak špatný, až je zábavný, ale opravdovým „guilty pleasure“ je zde Travolta. Sledovat jeho herecký výkon se rovná sledování pětašedesátiletého chlapa, co hraje retardované dítě na první dobrou. Jde tedy o něco, co vám rozhodně nebude příjemné sledovat, ale stejně to budete chtít dokoukat do konce. Travoltovi z celého srdce přeji herecký comeback, tudy ale opravdu cesta nevede. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fred Durst podle mě není žádná ořezaná tužka v penále. Má sice poměrně oblíbenou kapelu v rámci žánru, ale filmařsky nevím, co se do toho vůbec sere. Fanatik má v hlavní roli nerda jak hovado, který má na hlavě vpředu byznys, vzadu párty a ještě je to navíc nějaká forma autisty. No a jelikož je to Travolta, tak Vám to na něj vůbec nesedí. Jenže nejhorší je, že u něj vlastně nevíte, co si o něm myslet. Litovat ho? Nebo ho snad vnímat jako debila? Těžko říct. V každém ohledu je to tady ale dotaženo do absolutního extrému. Zajímalo by mě, jak moc je to založeno na pravdě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek by sa nemal stretnúť so svojím hrdinom.“ 65-ročný Travolta je tu absolútne šialený. S prepáčením (myslím to vlastne ale ako poklonu...) hnusný, v otrasnom oblečením a to radšej nepočítam jeho správanie, povahu a skútrik. Vtip je v tom, že práve vďaka tomu je jeho divný Moose tak vydarenou psychopatickou postavou. Jedná sa o ukážkového, mrazivého stalkera, pri pohľade na ktorého je jasné, že skôr alebo neskôr urobí niečo fakt hororové, o čom médiá budú ešte dlho písať. To napätie je hrozne nepríjemné (v podstate tiež v dobrom, veď sa bavíme o psychotrileri). A práve vďaka tomu celý tento inak dosť lacný a blbý film vlastne svojím spôsobom výborne funguje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Devon Sawa dvě dekády unikal nezvratnému osudu, aby na něj kmotříčka nakonec poslala posedlého auťáka Travoltu. Ten má svým jednáním, držením těla i dress codem školáka vzbuzovat lítost, ale nejde to, i kdybyste proti němu postavili Troye McClurea. Johnny s tou bundesligou na hlavě až příliš tlačí na pilu, na poli psychologického dramatu je to jalové a pointless. Durstovi jde podstatně líp, když v červené kšiltovce jede to svý: „Hot mommas, pimp daddies, and the people rolling up in caddies..“ ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Největším problémem filmu je fakt, že ho napsal a režíroval Fred Durst. Ten člověk je rok od roku víc a víc mimo a vrcholem jeho demence je scéna, ve které Devon Sawa pouští v autě nějaký sranec od Limp Bizkit a hrozně to hypuje. Takový Rob Zombie narozdíl od Dursta tvoří kvalitní muziku a nedokážu si představit, že by do nějakého svého filmu vložil takto debilní scénu – holt není žádný egomaniak. Ke všemu ještě točí nesrovnatelně kvalitnější filmy. Fred Durst tvoří sračkoidní muziku a nyní i sračkoidní filmy. Už jsem si ani nemyslel, že někdy něco natočí, ale po mnoha letech se přece jen k tvorbě filmů vrátil a všem spadly čelisti. Jeho debut The Education of Charlie Banks je přitom docela slušný film, ale hlavně asi proto, že tam se ujal pouze režie a nepsal scénář. Jakmile má něco pod svou kompletní tvůrčí kontrolou, tak je evidentně zle. Ono by se z toho námětu dalo něco vytřískat, ale to by se toho musel ujmout někdo, kdo má talent. Durst vytvořil absolutně nepřesvědčivou retardovanou postavičku, u které nevíte, zda ho vám má být líto, nebo zda ho máte nesnášet. Chvílemi to dokonce působí, jako by se Durst vysmíval duševně nemocným lidem. Po silně negativních ohlasech jsem to čekal ještě mnohem horší. Opravdu jde o špatný film, ale jeho sledování zas tak bolestné není. Rozhodně nečekejte, že se u toho budete po celou dobu lámat. Ke konci to trošku nabere na obrátkách, ale těch WTF momentů tu zas tolik není. Podívejte se na to pouze v případě, že toužíte vidět Johna Travoltu v roli retardovaného filmového fanatika. Jinak ruce pryč! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Fanatic" je pre mňa nakoniec užasnou thrillerovou komédiou. Nemôžem povedať,že v nej všetko funguje, no to čo si po dopozeraní zapamätáte navždy je vynikajúci John Travolta, ktorý sa do tejto role tak zažral, až vytvoril skutočne úžasnú ukážku toho ako vyzerá solídny psychopat. Prejde snáď všetkými fázami svojej mánie. Od obrovského fanúšika, k neskutočnému hejterovi až k človeku, ktorý sa už nebráni absolútne ničomu a dokonca to považuje za celkom solídnu zábavu. V závere sú vďaka tomu úžasné momentky, ktoré nechcem spoilovať. Fred Durst pre mňa nie je zrovna najtalentovanejším režisérom a niekedy to ukazujú aj klipy jeho kapely Limp Bizkit, no musím uznať, že tu sa snažil, aby to nejako fungovalo. Pre mňa je to vtipné zo správnych dôvodov, no rovnako to miestami vie byť aj celkom desivé. Pretože nikdy neviete, čo vlastne Moose urobí. Môže to byť v praxi čokoľvek. Záver je pre mňa trošku pritiahnutý za vlasy, lebo to ako vlastne Hunter dopadne mi príde niečo ako z nevydarenej drámy. Pôsobí to skôr ako keby si tvorcovia spomenuli, že na niečo zabudli, keď bol film dotočený a rozhodli sa to nejakým spôsobom zakomponovať do toho, aby sme si nemysleli, že to ostalo nedoriešené. Nebudem vysvetľovať o čo ide, no keď film uvidíte pochopíte. Okrem toho by som ešte povedal, že väčšina scénok, kde nie sú Moose s Hunterom spolu sú postupne už trošku nudné. Vidíme ako sa rozpadá jeho svet a ako reaguje na svojich priateľov (strašne sa mi páči ako sa skončí jeho najlepšie priateľstvo ... a koľko energie do tej scénky Travolta dá) fungujú skôr, že čakám kedy sa vrátime k jeho stalkerstvu. Vo výsledku tak nakoniec som niekde medzi. Hodnotenie: C+ ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Once Upon a Time in Hollywood (filmed in Birmingham, Alabama) - The 3rd Film from Fred Durst. Oh boy. Fred Durst. Svojho času rapujúce synonymum pre termín "douchebag" s červenou šiltovkou otočenou dozadu. Dnes filmár na plný uväzok. A človek, ktorý definitívne spravil z Johna Travoltu mimo-planetárny úkaz nebezpečnou rýchlosťou približujúci sa k najvzdialenejšej sonde hereckej sústavy menom Nicolas Cage. Oh boy. Travolta v roli prerasteného rain-manovského fanboya, ktorý stalkuje béčkara Devona Sawu v roli béčkara Huntera Dunbara. Oh boy. 80 minút filmu a 10 minút titulkov. Dedication pre Billa Paxtona (!) Ale posledná tretina fakt stojí za to: keď zmyslov zbavený Durster servíruje tak ujetý mix čiernej komédie a sureálnej drámy, až som začal ľutovať, že na to pozerám (takmer) triezvy. Osobitnú hviezdičku udeľujem za šialený Travoltov príčesok a farebný školský batoh s nálepkou Hollywood. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Travolta zkusil to, co dělá Cage, naprosto šílenou roli. Jenže ejhle ona mu vůbec nesedla a mě ho bylo líto. Takovej otřesnej film si fakt nezasloužil. ,,nejsem stalker" lol ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž keď film točí spevák z Limp Bizkit, tak veľké očakávania nemôžete mať aj keby tam bol Travolta v top pomádovej forme bez miligramu plastickej hmotyna ksichte. Niekto môže súdiť, že toho fanatika John zahral skvele, ale ja si myslím opak, mne pripadal strašne hysterický, miestami bol jeho výraz až nepozerateľný. Na dobrého fanatika nemusíte kričať v kuse ako psychopat, spomeňte si len na De Nira vo filme fanúšik, to bolo niečo. Toto je o niekoľko levelov nižšie. A trapák Durst si tu ešte urobil aj reklamu, keď otecko púšťa svojmu synčekovi v aute práve jeho nadávkovú kapelu. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller. Příběh fanouška, který je posedlý svou celebritou a stalkuje jí. Nepříjemný film, možná nejhorší roku, takže si nesmíte nechat ujít. Patří do kategorie "campy oddity". Slovo campy by se dalo přeložit něco jako vytříbený špatný podivný vkus. Zde ale v centru filmu je nedostatek lidskosti. Příběh je velmi plytký. John Travolta by se zase měl spojit s Tarantinem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

John Travolta a jeden z nejstylovějších účesů v rámci filmu. Bohužel film jako takový je šílená křeč s herectvím na úrovni parodie a tím pádem další z úletů Johna Travolty, kterým může konkurovat kolegovi Nicu Cageovi. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Film má docela našlápnuto na zajímavou podívanou, až do doby, než se setkají dva ústřední aktéři podruhé. Tam lze prakticky zjistit, že jsou vlastně oba svým způsobem dost švihlý, a že se tím budou příští minuty i držet. Pak totiž začne biják bojovat s nelogičnostmi a prvoplánovými vymyšlenostmi, co by tak šlo ještě udělat a jak šíleněji ještě z Travolty udělat většího troubu, než je a naopak z místní hvězdičky a vlastně i oběti většího rapla. Herecky John je celkem dobrý, v českém znění Petr Rychlý, také není špatný po chvilce zvyku. Nic méně jako celek je to spíš propad. Chtělo by to na v celku dobrý námět jiného režiséra a vlastně úplně jiné pojetí. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, provedení veskrze pochybné. Nepochopil jsem, proč musel být Travolta retardovaný. Oscar bait? V tomto podání ani omylem. Film je koncipován jako thriller, ale Travoltův výkon nutí k neustálým posměškům. Celkový tón je tedy velmi rozporuplný. Přesto jsem se při sledování nenudil, jen jsem se častokrát pozastavoval nad podivnými volbami. V jedné scéně se např. zahradník vymluví, že musí jít domů, protože prší a on nemůže dělat svou práci. O 20 sekund později ale svítí slunce a v záběru na dopis ležící na zemi je jasné, že déšť se nekonal, protože obálka je dokonale suchá. Celá scéna byla pouhá výmluva pro to, aby mohl zahradník odejít a nechat doma o samotě uklízečku, kterou Travolta nechtěně zabije a nechá ji ležet venku na zahradě, aniž by si jí dalších pár dnů všiml zahradník. Asi byl víkend :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký ten typ filmu na jedno pozretie v ktorom sa nejaký herec snaží ukázať, že vie hrať, alebo to ešte nezabudol. No a Travolta tu ukázal, že ešte hrať vie. Ale tá jeho postava je na zabitie. Proste nejaký poloretardovaný chudáčik, ktorý je každému k smiechu a jeho jedinou útechou je jeho milovaná filmová hviezda. A keď sa k nej konečne priblíži a logicky to nedopadne podľa jeho predstáv, tak začne z toho magoriť a k veľkému nešťastiu to nebude ďaleko. Akurát je prekvapivé, originálne, že stalker naďalej ostáva viacmenej neškodný a agresívnym sa stáva hviezda, ktorý má stalkera plné zuby. Zlý film to nie je, ale chápem, že málokoho zaujme príbeh takého chudáka. Teda pokiaľ sa nevolá Joker. To sa z toho potom každý poserie. Mňa to tiež príliš nezaujalo, ale pobavila ma scéna v ktorej Travolta predvádza Madsenov výstup s benzínom z filmu Reservoir Dogs. Kvôli tomu to za zhliadnutie stálo. 4/10. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Totální bizár. John Travolta je v největších sračkách svý kariéry od dob KDOPAK TO MLUVÍ. Pokud chcete vidět fakt hodně špatný film, Fred Durst je nezpochybnitelnou zárukou. A nezáleží na tom, že za kamerou stojí Conrad W. Hall. Sračka na papíře od sračkáře na režisérský stoličce. Proti tomuhle exkrementu je FANATIK od Scotta se Snipesem a De Nirem Tarkovskij. Klipy Limp Bizkit Fredovi šly, nebylo to žádný umění, ale čirá, často improvizovaná zábava. Bohužel tady se snaží o vážnou strunu se scénářem, který působí jak first draft bez dalšího pitchování. Není tedy divu, že z toho vznikla taková kolosální píčovina. Za všechny recenze doporučuju tuhle, s kterou se naprosto ztotožňuju: https://www.youtube.com/watch?v=a-uiI_hCoOE ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Už to tady někdo napsal, ale opravdu do čtyřicátý minuty filmu se snad s určitou dávkou trpělivosti na film dá koukat. A člověk je i zvědavej, co bude. I když postava Travolty nic normálního neslibuje. Je to blb a retarda. Pak už je to škvár, ve kterým svou roli debila má i Dewon Sawa. Začínám zjišťovat, že při hodně náročným výběru filmů se kouknu tak na jeden měsíčně. Takový hovna se v současnosti točej. 20%. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Travolta je zvire kurva 😂 zahral jak svine... pripominal me mojeho retardovanyho kamarada jak se choval a klepal se celou dobu..jak sedel a klepal se ja chcal.. 😂 a v hlave taky vprdeli presne jako muj dementni kamarad...jen za tohle dam dvojhvezdu jinak je to strasnej shit a nechci uz nikdy vic.. ale travolta je demon 😂 ()

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Reklama

Reklama