Reklama

Reklama

Lovci prokletých pokladů

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 18 h 10 min (Minutáž: 38–45 min)

Hrají:

Katia Winter, Michael James Shaw, James Callis, Antonio Cupo, Sofia Pernas, Matt Barr, Alicia Coppola, Karl Graboshas, Oded Fehr, Patrick Sabongui (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Lovci prokletých pokladů je dobrodružná jízda kolem světa, na kterou vyrazí geniální expert na starožitnosti a neohrožená zlodějka umění. Ti dva spojí síly, aby dopadli nemilosrdného teroristu, který organizuje své zákeřné útoky s pomocí ukradených pokladů. Danny McNamara (Matt Barr) je bývalý agent FBI, specializovaný na kradená umělecká díla a starožitné předměty. Lexi Vaziri (Sofia Pernasová) je šikovná zlodějka umění, pronásledovaná tragickou ztrátou otce, již dává za vinu právě Dannymu. Když nechvalně proslulý terorista Karim Farouk (Oded Fehr) unikne s nesmírně cenným artefaktem, a přitom unese Dannyho mentorku, dr. Annu Castillo (Alicia Coppola), Danny se obrátí na Lexi, aby mu pomohla zachránit Annu a předat Farouka spravedlnosti. Danny a Lexi vyrážejí po Faroukově stopě a setkávají se s bezohlednými individui, ze kterých se můžou stát užiteční spojenci, ale i nebezpeční nepřátelé. Je mezi nimi obchodník se zbraněmi Aiden Shaw (Michael James Shaw), zvyklý jednat jen ve svém vlastním zájmu, nebo Simon Hardwick (James Callis), schopný sehnat jakoukoli kradenou cennost. Danny a Lexi se můžou stoprocentně spolehnout jedině na otce Chucka (Mark Gagliardi), s nímž se Danny přátelí už od dětství a který pracuje pro vatikánské ministerstvo zahraničí v Římě. Jejich hon na Farouka neujde pozornosti agentce Interpolu Gwen Karlssonové (Katia Winterová), jež si sice přeje zrádného teroristu dopadnout, ale nepřipustí, aby přitom Danny a Lexi porušovali mezinárodní právo. A zatímco ti dva křižují svět a nespouštějí oči ze svého cíle, nečekaně se ocitají v centru dva tisíce let probíhající bitvy o kolébku civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

darius1706 

všechny recenze uživatele

Ok, první série za námi. Bohužel ne moc dobrá. Je vždycky smutné, když se tvůrci pustí do větší akce, která se jim vymkne z ruky a totálně pohřbí vše. Ale popořádku. První půlka byla celkem slibná, vypadalo to na lehkou šťouchačku, hodně cestování po reáliích, oblejzání hrobek, téměř neporazitelný padouch, vždy o krok napřed, prostě vše, co k žánru patří. Hlavní hrdinové celkem v pohodě, trochu mi vadila jen ta agentka Interpolu, ale budiž. Co bych vytknul vcelku, že klaďasové se chovali neskutečně chaoticky, přesto jim všechno vyšlo, ale i to by se dalo kousnout. Jenže pak se seriál zlomil do druhé půlky a tvůrci si řekli, že je to málo cool a že bude potřeba zakomponovat pár zvratů. No a celé to šlo do háje. Začalo to být nelogické až dementní, jeden nesmyslný zvrat za druhým, aby to nakonec vyvrcholilo do utra mega hepa debilního rozuzlení, které se ovšem dalo tušit už tak 3 díly před koncem a celou dobu jsem si říkal "hlavně, ať to tak nedopadne". Je to škoda, seriál měl relativně slušně našlápnuto, ale prostě to zazdili. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Je to tak hloupé a naivní, až to bolí. Přitom to nemuselo být vůbec špatné. Jen je to tak děsná fantas magorie a dialogy tak debilní a jednání postav natolik nelogické, že to až bolí. Za mne 30% max. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roce 2019 k nám přiletěl zřejmě jeden z posledních závanů devadesátek v podobě klasického béčkového dobrodružství Lovci prokletých pokladů. Veškeré koncepty známé z devadesátek, jako nesourodá dvojice,  vtipné drsňácké hlášky, přepálenej záporák, to vše se tu našlo. Škoda, že s nástupem covidu šel seriál do háje, nekonečně se odkládala druhá řada, a viditelně se pak natáčela někde ve skladu, takže i tento seriál lze označit za jeden z pomníků covidové doby. Uvidíme, jestli se ještě něčeho takového vůbec dočkáme, nebo jsme tímto devadesátky ve své dobrodružné podobě definitivně uzavřely. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nové Lovce pokladů, ale tohle je daleko pod jejich úrovní. Hlavní hrdina nesympatický, celé to je takové hloupé a nudné. Škoda času. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se během letního období roku 2018, a to konkrétně v kanadském Montréalu. Dále se točilo v Maroku (města Marrákeš a Tanger), Itálii (Benátky, Řím, Turín a Gressoney-Saint-Jean) a ve Vatikánu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama