Reklama

Reklama

Nemocnice New Amsterdam

(seriál)
  • USA New Amsterdam
Trailer
USA, (2018–2023), 64 h (Minutáž: 43–54 min)

Tvůrci:

David Schulner

Předloha:

Eric Manheimer (kniha)

Hrají:

Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine, Clifton Davis, Cindy Cheung, Zabryna Guevara, Lisa O'Hare, Gary Perez (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(89)

Seriál čerpá inspiraci z Bellevue, což je nejstarší veřejná nemocnice v Americe. Hlavní hrdina – nadaný a okouzlující doktor Max Goodwin – byl čerstvě zvolený do čela nemocnice. Je rozhodnutý zde odstranit veškerou byrokracii a zajistit špičkovou zdravotní péči pro všechny. Jak toho může dosáhnout právě on? Doktoři a ostatní personál už tohle všechno slyšeli mnohokrát. Goodwin se však nechce vzdát a pokusí se vdechnout nemocnici nový život. Jde totiž o jediné místo na světě, kde jsou schopni léčit pacienty s ebolou, vězně z jedné z nejhorších věznic na světě a např. prezidenta USA pod jednou střechou. Goodwin chce nemocnici vrátit na výsluní a zajistit jí stálé místo na mapě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

lake-lake 

všechny recenze uživatele

extrémně nesympatické postavy, schopné odoperovat deset transplantací jatýrek a ještě k tomu přidat jeden pajšl, deset deka, dvacet deka, jeden rohlík, jedna veka, hlavní šestice létá nemocnicí jako nezastavitelné Fantastic Six komando a přes všechny osobní, profesní, etické, etnické, politické i jiné překážky podává výkony hodné prémiového zdravotního pojištění, ačkoli jsme v zemi, kde se lidé nepojišťují a namísto zdravotního pojištění si kupují bouchačku ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nezáživná věčná žvanírna za pochodu po chodbách.Sem tam mě probudila nějaká akce.Zdlouhavé záběry ,které mají divákovi zabrnkat na city(záběry z rengenu,sono na gynekologii nenarozeného dítěte).Otravný psycholog (nebo kdo to je)co věčně mele a mele....Vzdávám to.A je mi jedno jak dopadne doktor s rakovinou.Což je asi ústřední motiv scénáře.Tečka.Nemocnice na kraji města to není!Taky tečka. ()

Reklama

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Chicago Hope, Pohotovost, New Amsterdam - všechno na jedno brdo - ale ....v New Amsterdam je víc "ale" než kdekoli jinde, Dokonalý ředitel s pohledem ztlučeného psa by pro každého chcípnul - teda kromě svý ženy (Eggold mi lezl na nervy už v Černé listině). Každá z hlavních postav je tak přiblble dobrá a laskavá, že to je až směšně nereálný ( zvlášť dr Kapoor a homosexuální dětský terapeut vynikají - ať žije genderová vyváženost). celé té komedii odpovídá naprosto příšerně utahaná hudba, díky které je obraz vysokorozpočtové mexické telenovely doveden k dokonalosti. Jediný co je fajn jsou dvě hlavní doktorky - jedna bohužel skončí na odvykačce a ta druhá to celý sama neutáhne. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Další seriál z lékařského prostředí, který se snaží o nový přístup, ale pouze pod slušivým kabátkem recykluje vše viděné. Což je OK,, ale příliš se tu hraje na melodramatickou strunu (tklivá hudba, dojemné scény). Naštěstí některé epizody přijdou s náměty, které sice působí jako sci-fi (woodoo obřad, chlap, který se chce stát mrtvolou aj.) ,ale osvěží děj. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Seriály z lékařského prostředí mi znechutila Ordinace v Růžovce a velmi dlouho jsem se takovým počinům vyhýbal. Pak jsem narazil na New Amsterdam a já měl na kahánku skoro na konci každého dílu. Fakt to pro mě byli poměrně silné emoční příběhy a episody. Na druhou stranu já jsem citlivka, takže se není proč divit. Jenže tohle fakt není vůbec, ale vůbec špatné a rozhodně to stojí za to. ()

Galerie (1 679)

Zajímavosti (5)

  • Ve 23. minutě je vidět ventilátor AVEA (přístroj na umělou plicní ventilaci), jenž se používal i v českých nemocnicích. (Winster)
  • Předobrazem seriálové nemocnice New Amsterdam byl newyorský zdravotnický komplex Bellevue, který je jednou z nejstarších nemocnic v USA. (raininface)
  • Biopsie, ať už jde o odběr z jakkékoliv části těla, se provádí přísně sterilně. Zde je vidět několik osob nad pacientkou a všichni jsou bez roušek. (Winster)

Reklama

Reklama