Reklama

Reklama

Nemocnice New Amsterdam

(seriál)
  • USA New Amsterdam
Trailer
USA, (2018–2023), 64 h (Minutáž: 43–54 min)

Tvůrci:

David Schulner

Předloha:

Eric Manheimer (kniha)

Hrají:

Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine, Clifton Davis, Cindy Cheung, Zabryna Guevara, Lisa O'Hare, Gary Perez (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(89)

Seriál čerpá inspiraci z Bellevue, což je nejstarší veřejná nemocnice v Americe. Hlavní hrdina – nadaný a okouzlující doktor Max Goodwin – byl čerstvě zvolený do čela nemocnice. Je rozhodnutý zde odstranit veškerou byrokracii a zajistit špičkovou zdravotní péči pro všechny. Jak toho může dosáhnout právě on? Doktoři a ostatní personál už tohle všechno slyšeli mnohokrát. Goodwin se však nechce vzdát a pokusí se vdechnout nemocnici nový život. Jde totiž o jediné místo na světě, kde jsou schopni léčit pacienty s ebolou, vězně z jedné z nejhorších věznic na světě a např. prezidenta USA pod jednou střechou. Goodwin chce nemocnici vrátit na výsluní a zajistit jí stálé místo na mapě. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Vesprem k tomuto seriálu (1)

Nemocnice New Amsterdam (2018) 

Seriál z lékařského prostředí, ale totálně mimo jakoukoliv logiku nebo realitu. Přesto se na něj dobře dívá, ale musíte vypnout hodnocení logiky. Proto dva body. A proč mimo realitu? Kde začít? Asi hlavní postavou - v seriálu je plno pacientů s rakovinou. Ale pouze hlavní postava se po celou dobu léčby vůbec nemění. jen si vezme čepici. A překvápko, jak to dopadne? Všichni primáři včetně ředitele jsou neuvěřitelně přetíženi, přesto jsou neustále k dispozici a mohou se věnovat komukoliv z kolegů nebo pacientů nebo komukoliv na ulici nebo odejít kamkoliv, aniž by to mělo nějaké následky. Veliká hvězda je primářka onkologie - jako všechny doktorky super kost a ještě k tomu celý den na 15ti centimetrových podpatcích. Ve scénách, kdy si stěžuje, že není na nic čas a musí jednat rychle většinou jen stojí a jen zírá z okna. A polekaně se dívá. Další zajímavá věc - jde o největší nemocnici v USA. Přesto se všichni potkávají náhodou na chodbě právě v moment, kdy se potkat potřebují. že by asi 10to podlažní budova měla jen jednu chodbu? A jedna z nejzajímavějších - sehnat miliony na zlepšení péče a procesů je v seriálu hračka. Nikdy nezabere déle než den, někdy se ani neřeší. Nicméně většina příběhů končí dobře a proto jsem je všechny viděla :) ()

Reklama

Reklama