Reklama

Reklama

Nemocnice New Amsterdam

(seriál)
  • USA New Amsterdam
Trailer
USA, (2018–2023), 64 h (Minutáž: 43–54 min)

Tvůrci:

David Schulner

Předloha:

Eric Manheimer (kniha)

Hrají:

Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher, Tyler Labine, Clifton Davis, Cindy Cheung, Zabryna Guevara, Lisa O'Hare, Gary Perez (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(89)

Seriál čerpá inspiraci z Bellevue, což je nejstarší veřejná nemocnice v Americe. Hlavní hrdina – nadaný a okouzlující doktor Max Goodwin – byl čerstvě zvolený do čela nemocnice. Je rozhodnutý zde odstranit veškerou byrokracii a zajistit špičkovou zdravotní péči pro všechny. Jak toho může dosáhnout právě on? Doktoři a ostatní personál už tohle všechno slyšeli mnohokrát. Goodwin se však nechce vzdát a pokusí se vdechnout nemocnici nový život. Jde totiž o jediné místo na světě, kde jsou schopni léčit pacienty s ebolou, vězně z jedné z nejhorších věznic na světě a např. prezidenta USA pod jednou střechou. Goodwin chce nemocnici vrátit na výsluní a zajistit jí stálé místo na mapě. (TV Nova)

(více)

Recenze (34)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl dve série a musím povedať, že Good doctor ani Doctor House to nie je. Kvalita natočenia i pútavosť tu trocha zaostávajú. No stále je to dosť dobré na to, aby si to človek nadpriemerne užil. Škoda tej dejovej linky Iggy Froma (psychiater), to bolo celý čas vážne iba také liberálne fňukanie. Dosť to bralo na pútavosti. Tretiu sériu však určite pozriem. Nadpriemer. 75/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tých lepších seriálov z lekárskeho prostredia, ktorých ja síce nie som celkom fanúšikom, ale tento ma celkom chytil a zaujal svojimi príbehmi a rozvojom postáv. Každý však osobne musí zvážiť, či by ho tento štýl zaujal a či by pri ňom vydržal, pretože film dosť tlačí na emotívnosť. Dostávame tu pred oči len najťažšie prípad ako je rakovina u detí a vlastne ešte aj všetky hlavné postavy majú nejaký zdravotný problém dosť závažného charakteru. Takže pre ľudí, ktorí nemajú precitlivelé seriály radi, to nemusí byť tá šálka kávy, ktorú by si vychutnal. Nanešťastie, s postupom doby seriál strašne začal tlačiť na liberálnu pílu a zmena pohlavia u detí či adopcia detí homošmi sa tu stali témou dňa. V tertej sérii sa to stalo dokonca neznesiteľné, prišli aj explicitnejšie zábery a samozrejme všade sa do popredia tlačí covid a vakcinácia. Seriál sa stal nakoniec otrokom režimu. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

1. - 2. sezóna: Dietl by se divil a Cvach záviděl...Zběsilé tempo od diagnózy k diagnóze a každý v bílém plášti svými schopnostmi bez potřeby spánku i odpočinku nadčlověk...Ale jako žánrová oddechovka funguje Amsterdam skvěle, za což vděčí i výbornému castingu...3. sezóna: První díl důstojně shrnuje covidovou pandemii, ale pak se seriál stane hlásnou troubu současného největšího civilizačního zla - KOREKTNOSTI. A tím pro mě sledování skončilo... ()

Aslan

všechny recenze uživatele

Zaujímavé prostredie, zaujímavé postavy, plno Neomarxizmu. Všetko čo kultúrny marxizmus používa na zničenie naše civilizácie, nám tu servírujú veľmi nežným spôsobom, proti ktorému hádam nikto nemôže namietať. Máme tu gay manželstva a adopcie detí, máme tu potraty, máme tu boj za antikoncepciu, máme tu transgender deti a máme tu aj láskavú eutanáziu. Prosto nechutný humac, ktorým dokáže zasrat seriál len Netflix. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nezáživná věčná žvanírna za pochodu po chodbách.Sem tam mě probudila nějaká akce.Zdlouhavé záběry ,které mají divákovi zabrnkat na city(záběry z rengenu,sono na gynekologii nenarozeného dítěte).Otravný psycholog (nebo kdo to je)co věčně mele a mele....Vzdávám to.A je mi jedno jak dopadne doktor s rakovinou.Což je asi ústřední motiv scénáře.Tečka.Nemocnice na kraji města to není!Taky tečka. ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom jaká by asi měla být nemocnice a doktoři v ní. Občas klišé, pořád dojemné, ale určitě na hony vzdálené realitě. Ale mě to baví. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Další seriál z lékařského prostředí, který se snaží o nový přístup, ale pouze pod slušivým kabátkem recykluje vše viděné. Což je OK,, ale příliš se tu hraje na melodramatickou strunu (tklivá hudba, dojemné scény). Naštěstí některé epizody přijdou s náměty, které sice působí jako sci-fi (woodoo obřad, chlap, který se chce stát mrtvolou aj.) ,ale osvěží děj. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Slza ukápla v nejednom díle. Na city diváka tedy umí zahrát pěkně. Sympatičtí herci, mé oblíbené nemocniční prostředí. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Konečne seriál o lekároch a nemocnici, ktorý nieje len o bezhlavom riešení záhadných chorôb a zachraňovaní pacientov na poslednú chvíľu. Herecké obsadenie veľmi príjemné a hlavné roly lekárov sympatické. Po prvom diely som vedel, že to pozriem veľmi rýchlo. /S1-100% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době zase konečně seriál, který mám problém vůbec vypnout. Hltám jednu epizodu za druhou a čas plyne tak, že bych potřeboval delší dny a třetí sérii. Všechny postavy snesu (což je zázrak) a obzvláště duo Kapoor a Frome je skvělé. Ti mě baví neustále. Takové zvraty v náladách jsem dlouho neměl. Smích střídá pláč, každá epizoda má zajímavé mini děje a nejvíce musím ocenit, že to není laciná telenovela a divákům se nic nevnucuje. Velké plus také za poměrně kritický přístup k US zdravotnictví. Že mě takovým způsobem zaujme seriál z nemocničního prosředí bych opravdu nečekal. Všem doporučuji. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

extrémně nesympatické postavy, schopné odoperovat deset transplantací jatýrek a ještě k tomu přidat jeden pajšl, deset deka, dvacet deka, jeden rohlík, jedna veka, hlavní šestice létá nemocnicí jako nezastavitelné Fantastic Six komando a přes všechny osobní, profesní, etické, etnické, politické i jiné překážky podává výkony hodné prémiového zdravotního pojištění, ačkoli jsme v zemi, kde se lidé nepojišťují a namísto zdravotního pojištění si kupují bouchačku ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Chicago Hope, Pohotovost, New Amsterdam - všechno na jedno brdo - ale ....v New Amsterdam je víc "ale" než kdekoli jinde, Dokonalý ředitel s pohledem ztlučeného psa by pro každého chcípnul - teda kromě svý ženy (Eggold mi lezl na nervy už v Černé listině). Každá z hlavních postav je tak přiblble dobrá a laskavá, že to je až směšně nereálný ( zvlášť dr Kapoor a homosexuální dětský terapeut vynikají - ať žije genderová vyváženost). celé té komedii odpovídá naprosto příšerně utahaná hudba, díky které je obraz vysokorozpočtové mexické telenovely doveden k dokonalosti. Jediný co je fajn jsou dvě hlavní doktorky - jedna bohužel skončí na odvykačce a ta druhá to celý sama neutáhne. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Ja chirurgy nikdy neviděl, ale takhle si je představuji v roce 2022. Škoda, že na cz Netflixu jsou dostupné jen 2 série z 5 :( ()

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

První dvě série až na vyjímky i na 4*, třetí série je tak hrozná, že mě fyzicky bolelo na to koukat, celý jsem to nedal. Woke propaganda je zde tak silná, že vám chce vrátit kolo co vám někdo ukradl a pak vám nafackuje, že jste si myslel, že vám ho ukradl nebílej člověk. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Inu asi takhle, moderní verze nemocnice Chicago Hope. Alespoň tak mi to přijde. Víc akce, víc příběhů, ale ty politické otázky na které seriál tak očividně naráží mi vadí. Proto 3*. Jinak na TV tvorbu to je slušně zpracované a má to drive. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Seriály z lékařského prostředí mi znechutila Ordinace v Růžovce a velmi dlouho jsem se takovým počinům vyhýbal. Pak jsem narazil na New Amsterdam a já měl na kahánku skoro na konci každého dílu. Fakt to pro mě byli poměrně silné emoční příběhy a episody. Na druhou stranu já jsem citlivka, takže se není proč divit. Jenže tohle fakt není vůbec, ale vůbec špatné a rozhodně to stojí za to. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

dobre nakladajú americkej mašinérii  a šialeným postupom  z toho vyplývajúcim..celkom ako u nás, len s tým rozdielom, že my zatiaľ nemáme v školských zákonoch  nariadenie oblbovať  psychofarmáciou žiakov základných a stredných škol keď sú živí, alebo majú neboráci  adhd.  Vzali si skrátka na mušku taký protiklad..vesmír, kde totálne nasadený jedinec sa pokúsi v takom to m správnom vesmíre zabojovať so zlým skazeným systémom. Pomerne reálne  zhodnotenie rezidentúr, funkcie nemocníc a normálne príbehy , rozhodne iná káva a ko priblblá sága chirurgové zo Siettlu. to bola teda naozaj volovina ,za ktorú by mala tvorkyňa zahájiť sedenie na psychiatrii. ()

Reklama

Reklama