Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (258)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Fajn scénář, jenže co naplat, když Claire Foy ani omylem neoplývá charismou Noomi Rapace a Rooney Mara. Filmová adaptace (švédská i americká) Milénia těžila především ze skvělého obsazení a také z výrazného vizuálního stylu. Když sledujete Dívku v pavoučí síti, tak to chtě nechtě srovnávat prostě budete a na poli režie a hereckého obsazení je to prostě jen slabší odvar předchozích filmů. Což zamrzí, protože příběh je hodně zajímavý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po Fincherovom filme som skúsil ešte túto verziu práve preto, že je to vraj skôr tupý akčniak ako nejaká komplikovaná detektívka. Ale je to až príliš tupé. Vďaka Fincherovmu filmu som bol aspoň v obraze ohľadom vzťahov medzi postavami, ale tentokrát postavy vôbec nefungujú. Herecké obsadenie je oveľa horšie. Akcia tuctová. Hlavná hrdinka sa správa ako taký mix Punishera a Bournea, ale ani na jedného z tých hrdinov sa nechytá. Táto séria nie je pre mňa. 4/10. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez režisér remaku Evil Dead a thrilleru Don´t Breath si vyzkoušel akční polohu známé knižní předlohy a byl bych sice štastňější, kdyby se držel hororu, ale špionážním akčním thrillerům ostudu však nedělá. Claire Foy jako Lisbeth Salander mi sedla a v akci je nečekaně šikovná, příběhově film až tak nepřekvapí byť pár dějových zvratů se zde najde, ale žádný vyloženě nevezme dech a samotná akce je velmi podařená, především originální sniper finále obohacené prvky, které jsem tuším doposuď neviděl. Potěší i kontaktní souboje. Není to tak dobré jako Švédská trilogie či Fincherova verze, flm v kině však neurazil a kdo má chuť na špionážní akční jednohubku zklamaný by být vyloženě neměl. Vizuálně i režijně zvládnuto na jedničku. 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lidově řečeno - Jason Bourne hadr. Lizi je nejen (skoro) neprůstřelná elitní hackerka, ale už také jako dobře cvičená agentka, až téměř superhrdinka. Téměř jsem mávl rukou nad některými nesmysly ve filmu a nechal jsem se unášet na vlnách akce k očekávanému vrcholu. Tam mě nepotěšila nepřehledná bitka, velice potěšil zásah (tedy zásahy) zvenčí a navíc si ještě holky dvakrát pokecaly, abychom věděli všechno. Z původní série a tajemna se vyklubala velká akční jízda, ale z tohoto pohledu byl film uspokojivý. Fanoušky Stiega Larssona možná potěšil méně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím amíky pochválit, jak dokázaly film natočit v severským stylu, bavil mě, měl dynamiku, porci tajemství, překvapení, napětí, akci. Jediný co se nepovedlo je casting Claire je dobrá herečka, ale na postavu Lis se vůbec nehodí, taková Noomi to byla volba snů a ještě hůř dopadl Sverrir Gudnason , to fakt ne, chlapec bez charasmatu a hraje Mikaela Blomkvista, ach bože. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)
  • Při výbuchu v bytě Lisbeth (Claire Foy) skáče do vany plné mléčně zbarvené vody, ale v následujících záběrech ze dna vany na Lisbeth je voda krásně průzračná. (Twyer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama