Reklama

Reklama

Zelenáč

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2024), 85 h 14 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Alexi Hawley

Hudba:

Jordan Gagne

Hrají:

Nathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O'Neil, Eric Winter, Mekia Cox, Mercedes Mason, Shawn Ashmore, Ali Larter (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Začít znovu není jednoduché, zejména pokud pocházíte z malého městečka jako John Nolan (Nathan Fillion), který se po životním zvratu rozhodne splnit si sen a stát se policejním důstojníkem v Los Angeles. Pro své rozhodnutí se setkává s velkou dávkou skepse od některých nadřízených, kteří ho vidí jako pochodující krizi středního věku. Pokud nedokáže udržet krok s mladými policajty a zločinci, riskuje životy mnohých, včetně vlastního ... pokud ale dokáže využít své životní zkušenosti, odhodlání a smysl pro humor, může začít žít úplně novou kapitolu svého života! (AXN)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (58)

a.keram 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem zvládnul za pár dní celou, takže nemůžu říct že je seriál přímo špatný. Ale po prvních 3 dílech drůhé série jsem seriál na dobu neurčitou odložil. Jasně je to komedie, to mi nevadí. Vadí mi že jako komedie v policejním prostředí mají spisovatelé nutnost hodit do příběhu každé 3 epizody obrovskou přestřelku, které se vždycky záhadně zúčastní přesně naše 3 páry hlavních herců.  Pokud chcete cop buddy seriál co se nebojí vážných témat, tak bych radši doporučil Southland. Pokud chcete komedii z prostředí policie, tak bych doporučil Brooklyn 99. Celkové ok seriál na druhý monitor, nebo k usínání. Ale žádný zázrak to není. ()

angel.CZ 

všechny recenze uživatele

Začátečník u policie co vlastně každý den střílí, řeší složité případy během jednoho dne a čistí cestu před SWAT jednotkami. Během prvního týdne u LAPD zažil více, než průměrný veterán českého URNA útvaru. První 2-3 díly nasvescovali i pár vtipů, těch ovšem během dalších dílů ubývalo až se nakonec úplně vytratili. Nedivím se průměrnému amikovi, že se mu seriál líbí, čemuž nasvědčují čtyři řady seriálu. Já skončil někde v půlce první, kdy tři zelenáči zatkli během 4 měsíců stovky lidí a talsi desítky zastřelili. Asi jsem průměrný Čech no. 30% ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

První dvě série hodnotím dost dobře, je to svižné a originální, solidní zpracování běžného policejního výcviku a praxe mě bavilo. Navíc je to výborně obsazené, nádherné holky a postavy vysloveně sympatické a živé. Od dalších řad bohužel kvalita dost klesá, ačkoliv do té doby jsem musel ocenit snahu scénáristů o různorodost dílů a vymýšlení zápletek a případů bylo fajn, třetí a hlavně čtvrté sérii už to právě tady drhne. Asi očekávatelné, ale zamrzí. Původní linie nováčka čtyřicátníka s odlišným přístupem a zkušenostmi byla příjemně odlišná, i když jsem samozřejmě asi jako každý trpěl, kdykoliv se John Nolan začal s někým empaticky vykecávat, nabízet  pomoc a pochopení, aby mu vzápětí  pachatel utekl nebo ho bacil do hlavy. Když se to stalo asi popáté tak už se ani nesmějete, co taky s tím. Ale aktivistická linka v dalších řadách, homosexuální dvojice černých policejních milenců, řešení genderu a feminismu mě vysloveně otravovalo., hlavně bylo naroubováno často děsně křečovitě. Když nesympatického Jacksona odbouchli, vysloveně jsem zajásal. Taky jsem si mohl hlavu udiveně ukroutit, když LAPD policisté, navíc polovina z nich v zácviku, letí s FBI do Guatemaly a s útočnýma puškama osvobozuje rukojmí drogového kartelu, to bylo hodně divný. Vůbec mi přišlo, jakoby Los Angeles chránila jenom tahle policejní stanice. Řeší tuny drog, únosy, odposlechy, později tajné agenty, vyráží dveře, běží v uniformách první linii , používají tunu automatických zbraní atd. Kdykoliv hoří nebo je bouračka, přijede pokaždé jedna jediná posádka LA hasičů v čele s Nolanovou sličnou  157 centimetrů vysokou frajerkou Bailey. Ale časem už to prostě odsunete do pozadí, protože postavy jsou vážně  fajn a sympatické, i když řeší děti, školky, rozvody, navzájem si chodí na svatby a podobně, to obsazení to hodně drží. Scénáristická křeč je někdy už skoro moc, ale ze setrvačnosti to sleduju, prostě jsem si na ně zvykl. Za mě naprosto nejlepší role  je Mekia Cox, je tam plno hezkých holek, ale tahle sarkastická policajtka je prostě boží. Ty tři hvězdy i kvůli dobrému začátku to pořád má. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Tohle je show dělaná na zlepšení nálady a zabití času. Nicméně pokud si dáváte víc jak pár epizod za sebou, tak je Vám z těch postav a dějových linek až trapno. Skoro v každým díle poldové "narazí" na nějaký random porušení zákona, ať už jsou v práci, nebo ne, a není to prostě k uvěření. NIC tady není originálního, po čase přijdete na to, v jakém pořadí na Vás scenáristi chrlí dialogy (situační scéna - cheesy one-line - znělka - problém - rádoby vtipná scéna - cheesy one-line - dojemná scéna = prohoďte to několikrát v jakémkoliv pořadí a máte vytvořenej každý díl). Ughhh. Je to feeling good buddy komedie s akčním nádechem, ale sere mě, jak klišovitě to často všechno vypadá a zní. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to seriál který by jakkoliv přepisoval (či snad jen zásadněji zasahoval do) historie televizní zábavy, ale je to svěží, nápadité a místy i překvapivě nepředvídatelné.. Navíc, N. Fillion je prostě sympaťák (holt, Fyrefly v člověku zanechá jistý otisk ) a tak nějak mě to vždycky potěší, když se na nějaký čas uchytí v nějakém smysluplném projektu.. ()

Galerie (3 237)

Zajímavosti (26)

  • Když se podezřelý pokusí napadnout Nolana (Nathan Fillion) lopatou, tak ho Lopéz (Alyssa Diaz) shodí na zem. V dalších scénách už se lopata na zemi neobjeví. (Pito126)
  • Afton Williamson (Talia) sa rozhodla po prvej sérií zo seriálu odísť pre spory s iným hercom. V seriáli bol jej odchod vysvetlený zmenou zamestnania. (belinko)

Reklama

Reklama