Reklama

Reklama

Zelenáč

(seriál)
Trailer 2
USA, (2018–2024), 85 h 14 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Alexi Hawley

Hudba:

Jordan Gagne

Hrají:

Nathan Fillion, Alyssa Diaz, Richard T. Jones, Titus Makin Jr., Melissa O'Neil, Eric Winter, Mekia Cox, Mercedes Mason, Shawn Ashmore, Ali Larter (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Začít znovu není jednoduché, zejména pokud pocházíte z malého městečka jako John Nolan (Nathan Fillion), který se po životním zvratu rozhodne splnit si sen a stát se policejním důstojníkem v Los Angeles. Pro své rozhodnutí se setkává s velkou dávkou skepse od některých nadřízených, kteří ho vidí jako pochodující krizi středního věku. Pokud nedokáže udržet krok s mladými policajty a zločinci, riskuje životy mnohých, včetně vlastního ... pokud ale dokáže využít své životní zkušenosti, odhodlání a smysl pro humor, může začít žít úplně novou kapitolu svého života! (AXN)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (58)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží seriál, chytne a nepustí. Hrozně se mi líbí, jak do detailu představuje práci policie, vlastně i různých oddělení a pozic, přičemž samozřejmě nejvíce prostoru dostává policejní hlídka (patrol). Je tam poměrně velké množství hlavních postav, ale seriál se věnuje všem, byť nejvíce prostoru má logicky Nathan, aka John Nolan. Je to i vtipné, dost se u toho nasměju, ale zároveň je to akční, přemýšlivé napínavé a smutné. První řadu jsem slupla za týden. ()

Slavomír

všechny recenze uživatele

Všetko by bolo OK, keby: 1. sa seriál držal hliadkarov a časom to nebolo "predetektívované" a nespadlo to z tejto roviny do kartelovo-špionátorských záležitostí, nakoľko na hliadke si človek užije ďaleko viac srandy 2. to neinfikoval súčasný trend, byť za každú cenu ukrutne liberálný, inými slovami kňúú-kňúú za práva elgébétéý, bleklajfmedrs a čojaviem čo ešte. Polícia je represívna zložka, ak niekto robí šarapatu, bez ohľadu na jeho farbu, skončí s rozšlahanou pičou - tak to ma byť.  Vyjma týchto dvoch bodov je to zábavné, dobre sa na to pozerá, vtipné aj akčné zároveň a herci sú sympatickí. Vždy si rád pozriem čosi o radových policajtoch, ktorí sú stále ľudia a nie za každú cenu akční hrdinovia. To je asi všetko. Sedem-Adam-Pätnásť, kód štyri🙂 ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je jako dalších padesát policejních seriálů okolo. Nový je jen v tom, že ukazuje práci těch "nejnižších" poldů. Akce slušná, ale žádnou kulervoucí záležitost nečekejte. Vztahová linka v prvních dílech mi dokonce dost vadila. The Rookie má ale dvě věci, které mě nutí koukat dál a které ho nad tu padesátku dalších prostě povyšují. První věc představují často nečekaná vyústění scénáře, prostě překvapivé zvraty. Druhou věc představuje úžasný Nathan Fillion. Jeho hraní je prostě super a tady mu to totálně sedlo... Třetí věc, už dva herci z Firefly tam měli malé role. Vidět je vedle kapitána Malcolma Reynoldse je pro fanouška boží. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Tohle je show dělaná na zlepšení nálady a zabití času. Nicméně pokud si dáváte víc jak pár epizod za sebou, tak je Vám z těch postav a dějových linek až trapno. Skoro v každým díle poldové "narazí" na nějaký random porušení zákona, ať už jsou v práci, nebo ne, a není to prostě k uvěření. NIC tady není originálního, po čase přijdete na to, v jakém pořadí na Vás scenáristi chrlí dialogy (situační scéna - cheesy one-line - znělka - problém - rádoby vtipná scéna - cheesy one-line - dojemná scéna = prohoďte to několikrát v jakémkoliv pořadí a máte vytvořenej každý díl). Ughhh. Je to feeling good buddy komedie s akčním nádechem, ale sere mě, jak klišovitě to často všechno vypadá a zní. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 %, 2. série - 85 %, 3. série - 70 %. Po dlouhou dobu téměř doslova bezvadná oddechovka, které se dařilo umístit extrémně sympatické postavy do nápaditých a v rámci žánru zajímavých situací. Postupem času ale všechny tyhle silné stránky trochu ztrácejí na síle a přelom třetí a čtvrté řady navzdory potenciálně silné dějové linii v Guatemale již připomíná jiný seriál typu jakékoliv náhodné kriminálky běžící ve tři odpoledne na Nově. ()

Galerie (3 237)

Zajímavosti (26)

  • Na stanici si John Nolan (Nathan Fillion) nasazuje bodycam starého typu, avšak ve scéně v autě už má na sobě bodycam nového typu. (Pito126)
  • Rádiové pridelenie policajného vozidla je nasledujúce: 1 Adam 12, kde číslo 1 je indikátor hlásenia centrálnej divízie, Adam značí písmeno A, ktoré znamená, že sa jedná o hliadkujúce vozidlo s dvomi policajtami a číslo 12 je priradenie ku konkrétnemu hliadkujúcemu týmu. Dispečing tak hneď z úvodu hlásenia vie, o akú divíziu hliadky (dvoch policajtov na obhliadke) sa jedná. (belinko)
  • Tento díl je věnován Annie Wersching, která v roce 2023 zemřela a která v seriálu ztvárnila postavu Rosalind Dyer. (padouchrap)

Reklama

Reklama