Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantasy dobrodružný film Mortal vypráví příběh o mladém muži, který objevuje, že má zvláštní schopnosti podobné bohu, které jsou založeny na norské mytologii. (FiRST)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (48)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek je trochu zmatený, ale ta depka fest vtáhne. Nat Wolff klasický sympaťák, se kterým člověk lehko soucítí, Iben M. Akerlie je ve své ochranářské poloze mega cute a chemie mezi nimi valí parádně. Do toho zajímavá zápletka otírající se o severskou mytologii a dechberoucí norské exteriéry. Běží to v dobrém tempu, efekty dekel až na Asgard sice neodjebou, ale divák, pokud si chová alespoň špetku nadšení pro severské bohy, přeci jen bulvy na ty hromy blesky chtě nechtě valí. A pak najednou přijde konec a já si říkám: u Odinových vousů, proč!? Za tohle se scénárista do Valhally fakt nedostane. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vcelku priemerna fantasy rozpravka z trochou tej severskej mytologie. Avsak drzi sa zaziteho, a tak sme svedkami videnych klise, co by vsak v rozpravke bolo pochopitelne, ze? ;) Do tohto zanru vsak nespada samotny zaver, ktory je uplne haluznym WTF momentom. Dalo sa to vsak skuknut. 50% Zalezi od toho, s akou naladou do toho idete. Neurazi, ale moze sklamat. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co se zprvu jeví jako temná a nekomerční variace na X-Meny, zvrhne se v důsledku scénáristova tvůrčího šílenství (možná variace na válečnické šílenství pověstných nordických berserkerů) v hodně alternativní variaci na popkulturní bijáky o Thorovi. Co na tom, že představitel Thora spíš než Germána evokuje Středozemce, že neumí norsky ani poděkovat, že jeho v závěru nalezený Mjölnir vypadá jako stará rezavá palice, kterou jsme nedávno v práci hodili do sběru, že jeho postava je rachitická, muskulatura ubohá a chůze belhavá, že jeho buchtovitá dívka má hodně daleko do typických comicsových krásek... Naopak některé tyhle atributy mu v mých očích přidávají body navíc. Příjemné oddechové osvěžení a v případě diváckého úspěchu možná první díl nějaké filmové (?)logie. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Potenciál využít schopností Ericka a proměnit ho ve strhující podívanou se nepovedlo. Mladá psycholožka se totiž do ohnivého a přírodní živly ovládajícího muže rychle zamiluje a v kontextu s touto romancí mi přijde ten závěr jako hodně debilní a nepochopitelný. Jedna parta se mu snaží pomoci a druhá ve stejnou dobu ho chce zlikvidovat? WTF? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Slušný protipól k prvoplánovité okázalosti hollywoodských popkorňáren. I když se i západní produkce pokoušela přijít se superpower postavami v komornějším duchu, snad jen s výjimkou Kroniky se nic nepovedlo. Kdežto Norové, už jeden velmi kvalitní zářez mají. I přes tak výrazný fantasy prvek, se seveřanům zase podařilo navodit dojem uvěřitelnosti nejen civilnějším pojetím, ale i díky neokoukaným, nevystajlovaným hercům a autentickému prostředí. Čímž ale neříkám, že jde o nějakého trikově chudého příbuzného Marvelu. André Øvredal je šikovný a zkušený tvůrce.  Co ovšem mnohé diváky nenadchne, je pozvolné tempo a občasná předvídatelnost hraničící s klišé. A to se žádný velký a košatý příběh(ani po sté se opakující variace o střetu dobra se zlem), většinu času nekoná. Takže celkové vyznění je rozpačité. Po tom zvláštním závěru, lze pointu interpretovat dvěma odlišnými způsoby. Buď jde o úlitbu americkým divákům ...povinně ubohý konec, na jaký jsou zvyklí. Nebo si tvůrce naopak rýpnul do amerického způsobu "řešení" problémů. Tak či tak, poslední pětiminutovka tento film odsouvá od skvělé Thelmy na míle daleko. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Norsku (Hordaland, Akershus a Oslo) a České republice (Praha). (Rominator)

Reklama

Reklama