Reklama

Reklama

VOD (1)

Bryan Cranston si ve snímku z produkce HBO Films zopakoval svou divadelní roli prezidenta Lyndona B. Johnsona. Filmovou adaptaci, kterou režíroval Jay Roach, napsal Robert Schenkkan podle své stejnojmenné divadelní hry ověnčené cenou Tony. Biografické drama nabízí strhující pohled do zákulisí bouřlivého prvního roku Lyndona B. Johnsona v prezidentském úřadu. Johnson skládá přísahu bezprostředně po atentátu na JFK, podporuje eskalaci konfliktu ve Vietnamu a vyvažuje protichůdné zájmy narážející na vydání jeho klíčového zákona o občanských právech a na jeho první vítězství v prezidentských volbách. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (38)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lyndon Johnson je mnohými považovaný za najhoršieho prezidenta USA v dejinách. Svoje renomé získal zatiahnutím krajiny do nezmyselnej vojny s Vietnamom, no jeho vláda je spojená aj s vzrastajúcim černošským hnutím za rovnoprávnosť. Film sa zameriava práve na túto otázku, preto nie je snímkom kompletne mapujúcim osobnosť Johnsona. Herecky výkon Bryana Cranstona je tu hodnoverný a uveriteľný. Scenár sa nebál ukázať prezidenta ako vulgárneho človeka, čím bol Johnson známy. Okrem iného chodil často po Bielom dome nahý, raz sa vyčúral priamo pred novinármi a Oválnu pracovňu využíval veľmi často na hrátky s bezpočtom mileniek, to sme vo filme už nevideli. Napriek tomu, že je film limitovaným zobrazením Johnsonovej vlády, je natočený dobre a zaujímavo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z filmů určených pro Američany či zájemce o nedávnou americkou historii. Nicméně jak už to v poslední době bývá, středobod všeho tvořila snaha černochů o rovnoprávnost, následovaná politickými hrátkami v zákulisí a asi nejméně prostoru dostala blížící se válka ve Vietnamu. Témata jsou tedy poměrně přehledná, ale díky zástupu mluvících hlav jsem se v tom občas ztrácel. Absolutorium zaslouží Bryan Cranston za roli prezidenta Johnsona, ale ani on mě nejspíš nedonutí, abych si na film zítra vzpomněl. 50% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bryan Cranston opět dokazuje, jak zajímavým hercem je a že mu osobnosti skutečně jdou. Doufám, že se k podobným rolím dostane ještě více, protože je prostě radost ho sledovat. Skvělý herec, který zvládne nuance postav ve všech různých emocích. Tohle je herecký koncert a ukázka toho, že Amerika má pořád co vyprávět i z nedávné historie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

LBJ jako velmi významná osobnost mi přijde mírně ve stínu jak svého oplakaného předchůdce, tak i záporáckého následovníka v úřadu prezidenta USA, takže jsem se těšil na nějaký to srovnání účtů v dramatu od HBO. Mapuje to období od nástupu do funkce po regulerní zvolení a co tu vyhrává je nejen bezprostřední charisma Cranstona v hlavní roli, tak i samotná dobová vřava v diskuzi nad právy afroameričanů, ohánění se tím co říká a neříká Bible, ale i poutavá osobní bitva politika - na pomezí populismu a prosazení svých vlastních přesvědčení a idejí - sama se sebou. V mnohém je to velmi aktuální a doporučuji každému zájemci o progress Spojených Států. (x) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po atentáte na Kenedyho sa po dobu jedného roka do nasledujúcich volieb dostal do prezidentského kresla L. B. Johnson. O tom, akým spôsobom dosiahol svoj vysnívaný sen traduje mnoho konšpiračných teórii, no samotný snímok sa zaoberá úplne niečím iným. Hlavnú postavu vykresľuje ako tvrdého bojovníka voči niečomu, čo je v Amerike medzi určitou skupinou ľudí (najmä na juhu) zasiate od nepamäti. Rasizmus je prežitok otroctva. Pokiaľ niekto obľubuje komorné drámy, plné pretvárok, kedy musia všetci hrať na všetky strany pričom nikdy z nich netuší či dohoda platí alebo nie, potom je "Nástupca" správnou voľbou. Politika je špinavá "práca" v ktorej sa ten najvyšší snaží ťahať za nitky, ktorých smer ovplyvní len v prípade, keď dodrží staré známe pravidlo: "niečo za niečo". No a presne taký je tento snímok ... o ťahačovi nití, ktorý sa chtiac nechtiac ocitá po krk v sračkách, pričom najmä vďaka svojmu hereckému výkonu sa dá uveriť každému jeho úsmevu. Či už je reálnemu, alebo predstieranému. Dobrý film pre "určitú" skupinu ľudí. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama