Reklama

Reklama

Poslední z hlavounů v městečku Mobile

  • USA The Last of the Mobile Hot Shots
USA, 1970, 100 min

Režie:

Sidney Lumet

Scénář:

Gore Vidal, Tennessee Williams (divadelní hra)

Kamera:

James Wong Howe

Hudba:

Quincy Jones
(další profese)

Obsahy(1)

Známé drama Tennesseeho Williamse si vzal v roce 1970 na paškál legendární režisér Sidney Lumet a s pomocí Jamese Coburna a Lynn Redgraveové poslal na plátna kin bizarní příběh Myrtle a Jeba, kteří, aniž by se vlastně pořádně znali, svolí ke svatbě v rámci populární televizní show. A oba k tomu mají zjevně tajné důvody. Jeb se například snaží vypálit rybník svému chamtivému bratrovi, jemuž by v případě, že by Jeb zplodil potomka a dědice, zůstaly jen oči pro pláč. A Myrtle zajímají především peníze, takže skončí nejen v Jebově posteli, ale také v loži jeho bratra Chickena. Opravdu ale takhle může vypadat cesta ke štěstí? U normálních lidí pravděpodobně ne, ale tady… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím jak si tu změť obscenity, divných flashbacků, ještě divnějšího humoru a jen hodně vzdáleně normálních postav složit dohromady. Film měl bezesporu svá světlá místa, párkrát jsem se pousmál, párkrát si naivně pomyslel, že vím, co nám chtějí tvůrci sdělit (všichni jsou pošahaní, protože normálnost televizní diváky nudí), ale k jeho docenění je asi vážně třeba znát Williamsovu hru. 60% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy postavené na dialógoch s minimom postáv na obmedzenom priestore, aj tu herci boli skvelí, všetky tie emócie a zvraty boli na jedničku, len príbeh bol príliš slabý, aby nenudil. ()

Reklama

Reklama