Reklama

Reklama

Eksiteu

Trailer

Obsahy(1)

Yong-nam (Jeong-seok Jo) je skvělý horolezec, ale jinak má v životě smůlu. Nemůže sehnat práci, bydlí u rodičů, starší sestry ho neustále peskují, synovec se za něj stydí a ani v lásce mu štěstí nepřeje. Eui-joo (Yoona), do které byl zamilovaný, ho před lety odmítla. Yong-nam na ni však nemůže zapomenout, a proto v podniku, kde pracuje jako asistentka manažera, uspořádá oslavu 70. narozenin své matky. Během oslavy dojde nedaleko k výbuchu a městem se začne šířit smrtelný bílý plyn, který stoupá vzhůru. Yong-nam bude muset využít svých horolezeckých schopností, aby dostal Eui-joo, svou rodinu a ostatní hosty na střechu do bezpečí. (LangiJ)

(více)

Recenze (18)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už to možná vypadá, že se poslední dobou dobrovolně pouštím do korejských béček, u nichž by mi mohlo být předem jasný, že z nich nebudu zrovna nadšená. Ale věřte mi, měla jsem k tomu dobrý důvod, a teď slibuji, že už si zase chvíli budu vybírat filmy po svém. Exit je celkem tuctový film, bez kterého se jako divák určitě obejdete. Na druhou stranu nepostrádá vtip, nadsázku a trošku napětí. Dvojice Yoona a Jeong Seok kromě kaskadérských kousků nepředvádí nic světoborného, ale ruku v ruce to spolu dohopsají do konce, nad nímž se jde pousmát a říct si, že "to nebylo špatný". Slabší 3* ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jižní Korea opět nezklamala. Akční- katastrofický film, jak má být. Napětí, akce, dobré herecké výkony a plyn vypadal opravdově. Já se konečně bavil! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Eksiteu mi v něčem připomínalo letošní zombie Alive. Jedná se o komorní katastrofický survival, kde je do města vypuštěn smrtelný plyn a hlavní hrdina je zrovna v hotelu, kde pracuje jeho dlouholetá láska, která jej už dávno odmítla. Líbilo se mi, že hlavní hrdina je horolezec a skvěle zde využívá svých schopností lezení po barácích a střechách, kde teda o napětí nebylo nouze. Humor až tak moc nefunguje a na nějakou strhující akci vyloženě taky nedojde, ale přesto se na film fajn kouká, srší zajímavými nápady, duo hlavních hrdinů je charismatické a vizuál je na úrovni. Fandové katastrofických by si mohli přijít na své. Příběh***, Akce*** Humor**, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí****. 6.5/10. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi na to radši nekoukejte, Sice námět o smrtelném plynu zní dobře, ale vše ostatní byla víceméně tragédie - od hereckých výkonů, po scénář. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne ladený katastrofický film o smrtiacom plyne, ktorý zamoruje celé mesto a hlavný párik pred ním uteká do vyšších a vyšších budov cez rôzne prekážky. Trochu mi to pripomenulo Titanic v ktorom tiež párik utekal pred vodou, ktorá zaplavovala jednotlivé kajuty do stále vyšších poschodí. S týmto filmom som mal dva hlavné problémy. Postavy ma strašne srali. Chlapi tu sú za chudákov a ženy za protivné kravy. Takže som všetkým prial nech sa čo najskôr zadusia. A záver v ktorom sa tá krava zmení na hrkútajúcu laň potom, čo sa ten chudák prejavil ako statočný geroj to už nezachránilo. Druhým problémom sú rôzne kaskadérske kúsky, ktoré tu párik pri snahe zachrániť si život celý film predvádza. Technicky sú prevedené ok, ale v 90% z nich som neveril, že hercom o niečo ide, keďže to sú nonstop triky podobne ako v Skyscraper s jednonohým Rockom. Takže keď som nemal strach o postavy a ani o hercov, tak som sa väčšinou nudil a len občas ma zaujala vynaliezavosť scenáristu v tom akú šialenú prekážku hrdinom postavil do cesty a akým nereálnym spôsobom ju prekonali. Komu sadnú postavy, ujačaný ázijský humor a nevadí nonstop CGI akcia, tak bude spokojný. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Takový divný, nesourodý mix. Moc mi to nesedlo. U Korejců jsem zvyklá, že jeden žánr přejde plynule v druhý, ale tady mi přišlo, že se tvůrci nemůžou rozhodnout, co vlastně chtějí natočit. Jestli komedii, katastrofický film nebo akčňák na vážno. Začátek byl fajn, komedie se rozjela, odlehčená atmosféra, párkrát jsem se pousmála, ale pak najednou střih, umírají lidi a po zábavných scénkách ani stopy. Skousla jsem teda, že koukám už jen na katastrofický film se šplháním po výškových budovách a běháním po střechách (toť asi veškerá akce), ale ty uřvaný scény na konci alá ždímačka, kdy to u mě vůbec nefungovalo, plus zbytečný sestřihy ze zpravodajskýho vysílání, to u mě zazdily úplně. Nejsem fan Jo Jung-suka ani Yoony, takže je to pro mě průměrná jednorázová záležitost. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že ještě někdy v životě uvidím originální katastrofický film a tohle mi mocně sedlo. Strašně zábavná a moderně natočená věc. Tohle se korejcům povedlo. 7,5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný zárez od Kórejcov. Kto sa vie preniesť cez ich trápne vtipy a prípadné náreky a nechá sa unášať len v určitých chvíľach fakt nervydrásajúcou akciou, tak si to užije. Jasné, je to trochu iný typ akcie, ako sú ľudia zvyknutý, ale pre mňa to po úvodnej čiastočne komediálnej dvadsať minútovke nabralo riadny drajv a len som čakal čo kórejský cliffhanger zvládne. Viac horolezeckej akcie ako v nedávno pozretom filme priamo o horolezcoch Climbers a navyše napriek ako klasicky prehnaným určitým veciam ďaleko ďaleko uveriteľnejšie "eskapády" hlavných hrdinov ako lietanie vo vetre na rebríku v Climbers. Rád som si to pozrel. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení. Občas si to ze sebe umí utahovat, postavy nejsou božsky dokonalé, únava je na nich vidět a tíhy rozhodnutí taky a stejně jsem se u toho usmíval a fandil:). ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Romantarna na adrenaline, resp. na lane. Strasna haluz, ale zabavi. To boli ale pevne klbove jamky a silne srdcia i pluca. Slabsi priemer, mohli to trochu skratit. Ale odkaz je jasny..vsetci korejci su neustale na smartfonoch, online a maju drony. ;) 45% ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že se mi bude líbit vlký sen současných teenagerů a už vůbec ne nadšenců do lezení. "In" prvky, stejně jako celková vykonstruovanost pro danou cílovku jsou přiznané a proto nejen, že neiritují, ale spoluvytváří rovinu poměrně zajímavé společenské úvahy (třeba jen redukce katastrofy na show, kdy vlastně divák dělá to samé). Jednotlivé složky filmu jsou namixovány nezvykle, ale s jasnou vizí a vytváří velmi ucelený zážitek. Snímek pracuje s interpretačními narativy náctiletých (už samotná cool hlavní dvojce, kterou společnost považuje za loosery), ale narozdíl od americké produkce není otravně agitovaný honěním bodů skrz jejich utvrzování. Tempo je svižné, humor výborně ironický, hlavní dvojce sympatická, žánrová složka zábavná a přesah taktéž. Co chtít víc, Korea rulez, těším se, až jednou i čeští scénáristi zjistí, že existuje mobil. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné béčko. Páčilo sa mi, že hlavná dvojica nevytvára bublinu hollywoodskych hrdinov, ale výborne stvárňuje postavy, ktoré pre záchranu života objavujú silu, idú nad hranice svojich schopností, prejavujú slabosť a emócie. Miestami prepálené, niekoľko sviežich nápadov, dobré obsadenie, slušné napätie a dokopy to dáva oddychovku, ktorá neurazí. Medzi 3 a 4. ()

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo nové, dnes som mala pri coronapocalypse dostala chuť na niečo s prvkami izolácie, katastrofické, klaustrofobicke pripadne s nejakými horolezcami tak sa mi to aj vyplnilo. Korejci to vždy spracujú unikátne a kvalitne len škoda ze častokrát je to viac komické a akčné než katastrofické, či hororové, uprednostnila by som nejakú dark prepracovanú atmosféru s redukciou komediálnych prvkov a bolo by to super. Gesto na záver s karabínkou bolo roztomilé. :) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá jednohubka z Južnej Kórei. Malo to klasický Kórejský humor, ktorý ja môžem. Malo to adrenalínové pasáže pri ktorých som miestami nedýchal, keďže nie som fanúšik veľkých výšok a šplhania len tak kade tade a malo to sympatické postavy na ktoré sa dobre pozeralo. Na večerný relax úplne postačujúce kombo. Tempo pekne plynulo, neboli žiadne scény ktoré by vyslovene vyrušovali, vedelo to zabaviť po stránke akcie, príbehu aj humoru. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Totální překvapení! Jedná se o katastrofický film smíchaný s prvky komedie a musím říct, že takový pohodový vibe jsem ještě neměl, a tím se jedná pro mě o originální zážitek. Ano, scénář tu jaksi chybí, protože nějaký random borec z osobních důvodů vypustí jedovatý plyn, to je všechno. Ale všechno okolo ostatní? Maximální spokojenost! Začátek hned ukáže velmi sympatickou rodinku, kde vtipné hlášky a situace jsou naprostou střelou za druhou. Poté nastala první  zásadní situace, kde jsme se naladili díky horolezectví a nekonečné napětí mohlo v tu chvíli začít. Poté si celý film pro sebe ukradli Jeong-seok Jo a Yoona, protože se jedná o velkou sympatickou chase sekvenci plnou napětí a zároveň humoru s doprovodem úžasným vibe soundtrackem. Skvělá zábava, kde scénář není skoro potřebný. Mé hodnocení: 7.5/10 ()

Machaut 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád korejské filmy. Ale toto už mi opravdu nesedlo. Jsem zvyklý, že to herci v korejských filmech trochu přehání, ale tady už toho afektovaného vystupovaní bylo opravdu nad rámec mé snesitenosti. Kdyby tak herci nepřehrávali a byly tam odpuštěny ty ukřičené a zbytečně přehrané výlevy, dal bych snad i plný počet hvězdiček. Takto dávám jednu za plyn. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

I když se to ze začátku netváří jinak než jako průměrný film, kterých je tisíce a tisíce, tak přece jenom po vypuštění plynu se to rozjede. Už jen když jsem sledoval hlavního hrdinu, jak se snaží "vyskákat" na vrchol budovy, tak jsem ani nedutal. Poté se sice tempo opět trochu uvolnilo, ale to jen proto aby se opět zvedlo. Sice to není film, který by se řádil mezi úplně nejlepší svého druhu, ale úkol který měl splnil (pobavil, zaujal) a já jsem spokojen. ()

Reklama

Reklama