Reklama

Reklama

Kde se země chvěje

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Tokiu 80. let se odehrává příběh milostného trojúhelníku. Záhadná bývalá emigrantka je obviněna z vraždy svojí kamarádky, která měla vztah s místním fotografem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander v Japonsku..o čem to bylo už po pár týdnech nevím. Nechápu moc nosnou myšlenku, jež stála za zfilmování. Na Netflixu si film pustí patrně jen omylem ti, jež bezmezně obdivují tuto švédskou krásku, podobně jako já, jinak skutečně nemám co doporučovat...5/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnová směska snad všech možných filmových žánrů kromě komedie. Kupodivu se to celé nezvrhne do smysl nedávajícího guláše, ani to za ty skoro dvě hodiny nestihne nudit. Nečekal jsem navíc kdovíjaký kulervoucí závěr ani šokující pointu, takže Netflix dnes večer nevypínám naštvaný - prostě si to pusťte jako takové netradiční romantické drama s prvky thrilleru, a zklamání se nemůže dostavit. A Vikander je skvělá! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film z osemdesiatok, ktorý má snahu vyzerať ako by bol v osemdesiatkách aj nakrútený a skvele sa mu to aj darí. Ide skôr o pomalší art reznutý melodrámou, kde je všetko zobrazené skôr len v náznakoch, avšak katarziu, ani silnejšie emócie neponúka. Najviac si z filmu mnohí odnesú síce spomienku na kvalitný výkon Alicii Vikander, ale s veľmi divnou ofinkou, ktorá jej podľa mňa nesedí a tak ma po celý čas vyrušovala. Napínavú detektívku rozhodne nečakajte, pričom film to na začiatku do istej miery sľubuje. To nie je výčitka, len fakt. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jako kdybych sledoval film podle scénáře Haruki Murakamiho. A nutno dodat, že jsem celou dobu přemýšlel, jestli za to může to Japonsko jako takové, nebo jestli byl záměr příběh vyprávět v duchu magického realismu. Jenže problém byl, že to nemělo pořádnou pointu, hrozně dlouho jsem si říkal, že vlastně nevím co se v tom filmu vlastně děje. Jediný důvod, proč jsem na film koukal a dokoukal jej, byla vlastně ve výsledku Alicia Vikander, která byla (a je) DOKONALÁ...plus ta její japonština! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš pomalé. Chápu, že od podobně laděného příběhu člověk nemůže čekat nějaký zběsilý spád, nicméně alespoň od poslední třetiny jsem si sliboval, že atmosféra zhoustne a režie začne alespoň klusat. Ale bohužel. Příliš se mi nelíbil ani moment vzniku milostného trojúhelníku resp. chvíle, kdy vyjde něco jako nevěra najevo. Tenhle moment, pro celou story dost důležitý, mi přišel až moc neuměle uplácaný. Co se mi naopak líbilo byla kamera, celkově atraktivní japonské prostředí a nakonec i atmosféra osmdesátek, která sice nebyla tak výrazná, ale něco do sebe měla. Největší devízou je ale Alicia Vikander, která patří k herečkám, na které se dívám rád v jakémkoliv filmu a tenhle není výjimkou. Především ona to v mých očích tahá na lehký nadprůměr. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je spomenuté, že po zemetrasení prichádza vták, ktorý spieva. V skutočnosti je to mýtus. (megajalec)

Reklama

Reklama