Reklama

Reklama

Kde se země chvěje

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Tokiu 80. let se odehrává příběh milostného trojúhelníku. Záhadná bývalá emigrantka je obviněna z vraždy svojí kamarádky, která měla vztah s místním fotografem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vikander sa mení na herečku, ktorá zavrhla talent a v každom filme sa len ukazuje. Najvtipnejšie je, že ukazuje to, čo vlastne nemá. Alebo chce ukázať, že pod peknou ženskou tvárou sa nachádza takmer mužské telo? Asi áno, pretože keď si to Japončík nevšimne, tak sa začína vo svojich snoch dobrovoľnej aj lesbiť. A vraj to je vrodené. Pri zohľadnení týchto mentálnych porúch je film naozaj trochu aj psycho. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kde se země chvěje, tam je Alicia Vikander, no a kde je Alicia Vikander, tam se já tetelím blahem. Tahle okouzlující švédská herečka vytrvale otřásá mou topkou a film od filmu mě utvrzuje v tom, že ji do té své desítky nějak propašovat musím. V roli introvertní Lucy působí křehce, půvabně a tak trochu podivínsky, žije v Tokiu, pracuje jako překladatelka a z jejího osamělého bytí ji vytrhne setkání s místním fotografem... Líné tempo mi přišlo vhod, vyprávění životního příběhu skrze vzpomínky se mi zamlouvalo a to lehounké mysteriózno mi sedlo. U mě spokojenost. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Earthquake Bird" je teda poriadny chaos. Myslím si, že tento film podáva jednoduchý príbeh veľmi komplikovanou a psychologicky mysterióznou cestou, ktorá mu teda veľmi nepomáha. Sledujete jednotlivé scénky a snažíte sa v duchu si hovoriť, že to bude lepšie a k niečomu dospejeme, no pomaly skôr pochopíme, že film sa snaží povedať všetko veľmi zvláštnou metaforickou a halucinogénnou cestou. A možno na úvod to bude zaujímavé, no postupne to bude už otravné. A hlavne ste si vedomí toho, že niečo tu po celú dobu nehrá a budeme mať určite veľký zvrat, ktorý však viete už asi od začiatku filmu. Alicia Vikander je podľa mňa dobrá, no reálne toho moc ponúknuť nedokáže. Myslím si, že už mala aj lepšiu rolu, než to čo predviedla tu. Riley Keough je miestami v pohode, miestami trošku otravná. A potom tu má film vsuvky, ktoré tomu teda moc nedokážu pridať. A pôsobia len ako zbytočné momentky. Ako napríklad malý stromček, ktorý dostane Lucy k narodeninám. Ako fakt, že Lily dokáže čítať z dlane. Ako tie flashbacky so stromom a reálna udalosť s nimi súvisiaca. Nemám pocit, že to filmu veľa pridalo. Problém ale je aj ten, že sa snažím si reálne z filmu vybaviť nejakú scénku, ktorú by som ohodnotil ako super alebo niečím výraznejšie zaujímavú, no jediné čo mám v pamäti je posledná minúta. Vizuálne to moc neponúka, hudobne to moc neponúka, a celkovo sa to dalo spracovať jednoduchšie. Režisér mal víziu. Otázka je, či ju diváci pochopia. Hodnotenie: C- ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Alicia Vikander. Z Alicie Vikander vyzařuje pronikavá krása, přitom kdo by v ní hledal Švédku?! Troufnu si tvrdit, že devadesát procent lidí si pod sexy Švédkou představí moodrookou blondýnku, nikoli hubenou hnědookou tmavovlásku. A má v sobě taky jistý druh temnoty, jenž z ní v kombinaci s jejím sexy hlasem činí vzrušující, až vyšinutou a nebezpečnou femme fatale, čehož využili už tvůrci milované. V případě tohoto snímku na mě celou dobu čišela zvláštní, jedinečná a tragicky laděná atmosféra, která člověka rdousí a ubírá mu postupně kyslík, tolik typická pro japonské romány či filmy. Byl jsem v konstantním napětí a specifickém rozpoložení, kdy jsem nevěděl, zda se mi ten film vlastně líbí anebo ne. Co vím však jistě, Alicia se mi líbila opět strašně moc, fyzicky, výrazem, hlasem, hereckým pojetím, je úžasná. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Decentní film pohřbený někde hluboko v tvrdohlavé hloupém Earthquake ptáku. Film je roztěkaný ,zmatený, lehce hloupý ale zároveň něčím fascinující. Je víc záhadný než vzrušující. Nejdřív je vybudován portrét fascinující ženské vražednice a pak je z ní udělán poseroutka se sdělení že muži jsou hrozní. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme je spomenuté, že po zemetrasení prichádza vták, ktorý spieva. V skutočnosti je to mýtus. (megajalec)

Reklama

Reklama