Reklama

Reklama

Tau

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá atraktivní žena Julie (Maika Monroe) si přivydělává bokem na studia. Žije sama, nikoho nemá, a tak se jedné noci ztratí. Kdo bude hledat někoho, koho ani nemá kdo postrádat? Toho přesně využívá Alex (Ed Skrein), který unáší lidi pro svůj experiment. Jenže Julie se jen tak lehce nevzdává a za každou cenu bojuje proti technologii zítřka. Jenže není to tak jednoduché, jak si zprvu myslela. "Tau" je počítačem budoucnosti... (Rodriguez)

(více)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto sci-fi jsem si připomínal tři základní zákony robotiky od Isaaca Asimova a říkal si, jak je hezké, že je v tomto filmu lehce porušují. O čem jiném by pak mohli točit, že? Opět solidní sci-fi jednohubka z produkce Netflixu, od které nemůžete čekat zázraky, ale v rámci námětu je o ní podle mě dobře postaráno. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela dobré efekty, ale jak už to bývá, film kde hrají jen dva herci se za chvíli okouká a po 45 minutách je to už NUDA... No a modlíte se, aby hlavní postavy chcípli. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápadité sci-fi béčko za väčší “badget”, o inteligentnom počítačovom systéme a robotovi v jednom “tele” menom “Tau-i”, ktorý v dome šialeného “vedca”, dohliada na uväznených ľudí. Tí sa následne musia podrobiť rôznym “nie len” inteligenčným testom. Nádherne natočené, v kombinacii s dokonalými, no zato nijak mimoriadne veľkými efektmi, ktoré učarujú len v úvode. Ich rozmach totiž nijak nenapreduje, a tak úpadok do stereotypu, nenechá na seba dlho čakať. Kým je úvod pomerne “živou” záležitosťou, jadro kompletne prepadne deju, postavenom na tliachaní hubou. Fakt škoda, že sa samotný snímok neuberal viac akčným, možno dokonca hororovým smerom, no toto na 100% nebol úmysel tvorcov. Čiže tí, čo čakali, respektíve očakávajú krvavé jatka, urobili, respektíve robia chybu. Toto je o boji “troch” hláv, kde sa chce jeden stoj čo stoj zachrániť, druhý je šialený, tretí zas umelou inteligenciou, ktorá nič “nechápe”. Myšlienkovo pomerne nápaditý snímok, v závere opätovne “začne dýchať”, avšak neverím, že ho mnoho ľudí docení. Za mňa za “3” .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tyhle malé sci-fíčka by měly mít alespoň nějakou šokující pointu. Tady toho divák na ploše 90 minut nejen že zase tolik neprožije, ale na závěr není ani ničím "navíc" odměněn. Herecké obsazení hodně slaboučké a Oldmanův hlas z počítače jsem zpočátku vůbec nepoznal. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní drama pro dva a umělou inteligenci k tomu. Vymazlený futuristický vizuál - skvělé interiéry a robot + hudba vytvářejí fajnovou atmosféru. Alex je chladná svině, co jde ke svému cíli doslova přes mrtvoly, a tak Julie postupně pochopí, že cesta z vězení vede jen v pytli na mrtvoly. Napínavý příběh si vystačí s minimem a dovedu si ho klidně představit jako divadelní hru. Julie by ve skutečnosti asi moc šancí neměla, jenže egoistický Alex ji hrubě podceňuje. A pak, kamarádit se s Tau byl velmi chytrý tah. Rozumím tomu, že film zaujme spíše menšinové publikum, já byl spokojen. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru premárnený potenciál. Námet filmu celkom zaujímavý, no scenár ho nedokázal rozviesť do niečoho zaujímavejšieho. V podstate takmer celý čas ide iba o príšerne nudné a povrchné blábolenie jednej dievčiny s umelou inteligenciou, ktorá stále všetko nechápala. V tomto duchu sa niesol i samotný koniec, ktorý mi tiež prišiel ako nemastný-neslaný. Jediné čo za to stojí je slušná výprava, vidno, že sa s peniazmi nešetrilo. Podpriemer. 40/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie vždy je potreba vidieť vysokorozopočtový film, ktorý ma odrovná. Občas mi stačí aj niečo menšie. A ak to máme ešte ako sci-fi, tak som tomu otvorený. "TAU" je podľa mňa celkom dobré sci-fi o super dome a jeho super inteligentom programe s menom "TAU". A keď to vezmem celkovo, tak som si film aj relatívne užil. V prvej časti to má mierne hororové prvky, potom je to viac dialógové a veľa informácií pre "Tau-a" Viem si predstaviť úprimne všetkých, ktorých to otravovalo a nudilo, no pre mňa to bolo v tomto celkom zaujímavé. Tie dialógy mi nevadili, mali pointu, mali myšlienky a celkovo som mal pocit, že vo mne zanechali celkom dobré dojmy. A je vždy super, keď môžeme vidieť, ako sa umelá inteligencia dokáže priblížiť k ľudskému mysleniu a cíteniu. Či už v "Mass Effect 3 alebo "Terminator 2: Judgment Day". Asi mám pre to slabosť. Nemôžem povedať, že by film nemal slabé miesta... okey zloduch je síce celkom zaujímavý, ale zase miestami sa správa ako malé decko. Až to človeka trošku irituje. Niekde v strede mám pocit, že to potrebuje zase nejaký smer a potom záver nie je podľa mňa nič moc. Alebo aspoň vrcholná akcia. Už som videl lepšie. Posledná scénka však je dobrá a dá človeku príjemný pocit. Ako celok je to podľa mňa pozerateľné a celkom dobré. Ak chcete niečo malé s umelou inteligenciou, myslím si, že si prídete na svoje. Čeknite si film a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Netflix u mě opět zabodoval. Námět, scénář a atmosféra filmu mě vtáhli. Pár nelogičností, co trochu boleli. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už názov ma od filmu odrádzal. Hovorím si, snáď to nebude tak hrozné ako ten debilný komunista Pan Tau. A predsa to bolo ešte horšie. Odporná sci fi sračka na spôsob hry o prežitie s neznesiteľnou hudbou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hloupý násilný thriller o umělé inteligenci. Je to jako jeden díl nějakého sci-fi seriálu, který má nafouklou délku. Režisér má nedostatek představivosti. Julia (Monroe) je svědkem únosu a je polapena do smrtelného experimentu. Je chycena tvůrcem umělé inteligence, Alexem (Skrein). Ukáže odvahu a musí cestovat proti času. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná, nudná, nudná, nudná komorní sci-fi, kde nic nedává smysl. Pseudofilozofické plky jako Ex Machina, podobně stavěný scénář, podobně hloupoučké dialogy jako z knihy Existenciální filozofie snadno a rychle pro čtenáře komiksů a Bravíčka. "Mám jméno, jsem osoba!" - "Musíš se o sebe umět postarat sám a vyvíjet se!" Ufff. Nelogičnosti - holka s nadprůměrně vysokým IQ, která chce studovat místní FAMU si vydělává jako šlapka a kapsářka? Wtf? A kde se naučila ty bojové techniky?A ten stroj je vážně tak blbý, že mu stačí povídat pohádky? Když spojuje telekonference, není na žádné venkovní světové síti? A ten vědec se vlastně celou dobu snažil o co? Převést vědomí Julie do Tau? A toho pak chtěl jak předvést, když byl vázaný na barák? Atd., atd. Ani ty triky nevypadaly moc extra. Už jsem se zmiňoval, že je to utahané a nudné? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nelogická, nekonzistentní a bohužel promarněná filmová šance na způsob daleko kvalitnějsí Ex Machiny. Film o dvou hercích musí mít opravdu kvalitní herce, kteří diváka strhnou a nedovolí se mu nudit, jenže hlavní dvojice v Tau je bohužel jen průměrná. Zpracování, efekty a vizuál byl na vysoké úrovni, za což palec nahoru, ale motiv UI, která má být na jednu stranu nejvyspělejší robot a na druhou stranu se chová jako citlivý a emocionální puberťák, tohle tak nějak nedávalo úplne smysl. Nehledě na hodně stupidní a nebojácné chování hlavní postavy Julie. S tímhle teda dle mého názoru šlápl Netflix vedle, ale vizuál udržuje tento snímek aspoň na hraně koukatelnosti. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Systém smrti, zajímavé a hlavně dobře vybraná krásná herečka, ale celkově to bylo takové slabé bez života. Přesto nápad se cení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Představuju si, že režisér mohl vést se svým štábem před natáčením podobný rozhovor: "No, myslím že vizuálně bude ten film fakt hodně hezkej, ten bejvák bude udělanej dost pěkně. Ale to taky bude jeho jediný pozitivum, mám v plánu pořádně nasrat každýho blbýho křena, kterej se na něj bude zvědavě těšit. Místo pořádnýho scífka totiž kaštani dostanou hezky infantilní, středoproudovou, červenoknihovní břečku, cha! Teď jenom přemejšlím, jak ho dokurvit ještě víc, tohle se mi zdá málo..." "Hele rejžo, no a co obsadit do hlavní role nějakou pořádnou tlamu? No napadla mě zrovinka ta Majka Mo... Mo... Moreau nebo jak..." "Ty vole to vubec nejni blbej nápad, dyk ta má z některejch úhlů tak ukrutnou držku, že vypadá jako dovopravdická dowňačka... i když má teda docela dobrou prdel... super návrh čéče!" "No a toho domácího compa necháme namluvit nějakou starou vyšeptalou afektovanou buznou, co?" "Oukej, souhlas. A to by v tom byl čert, aby tomu pak někdo normální dal na ČSFD víc než tři hvězdy... Ale teď pauza, musim na hajzl." A ano, opravdu, povedlo se, jedná se vskutku o ukázkově senilní moralizující pseudoscífko pro svíčkový baby plný patosu a mainstreamových klišé, pojednávající o tom, jak jedna vylízaná barová pološtětka přelstí geniálního a šíleného vědce, polidští centrální mozek lidstva a přepere bojovýho robota. Bravo rejžo, fakt nechutně sentimentální srajda, i když estetická. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuál a efekty jsou fajn. Zejména robot mě bavil. Nejedná se sice o nic dechberoucího, ale dívá se na to dobře. Zadařilo se i herecky. Skrein má pro podobné psychopaty vlohy a Maika Monroe je prostě nádherná. Problém je se zápletkou. Aby se holka dostala ze zajetí, musí se skamarádit s inteligentním počítačem, který dům hlídá. Proti tomu bych nic neměl, ale samotný stroj je de facto bez osobnosti a to, jak jí postupem času získává, působí víc než kostrbatě a některé dialogy jsou hodně úmorné. Kouknout se na to dá, ale rozhodně se nejedná o film, ke kterému by se člověk vracel. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že žáner horor/thriller je v súčasnosti nadobro v riti. A dupľom námet v ktorom sú väčšinu filmu dve postavy a za chvíľu by ste najradšej zabili obidve. Na Maika Monroe sa aspoň dobre pozerá a to je tak všetko. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli něco Netflix svého času uměl, tak to byla tahle malá, úsporná, ale vizuálně hezky esteticky vypadající sci-fíčka. Tau sice nepatří mezi ty nejlepší kousky a co scénáře ani zdaleka nevyužívá potenciálu námětu, ale film zpracovává mou oblíbenou tématiku a AI s charismatickým hlasem Garyho Oldmana rozhodně není k zahození, stejně jako vždy parádní hudba Beara McCrearyho. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fárna, která mě zaujala příběhem a rozvíjejícím se vztahem dívky a myslícího počítače. Efekty jsou pěkné, ale hlavní roli tu nehrají. Obsazení sympatické a Ed jako chladný vědec v poho. Atmosféru dolaďuje pěkně vyvážená hudba. Za mě 85%. :) ()

Reklama

Reklama