Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek Network, břitká satira na "senzacechtivé zpravodajství", se zdá být s každým uplynulým rokem aktuálnější než kdy dřív. Howard Beale, moderátorská hvězda televizní společnosti UBS, je poslán do důchodu, protože příliš zestárl. Beale nedokáže přenést přes srdce, že po pětadvaceti letech přijde o práci jenom kvůli věku. V dalších zprávách proto divákům oznámí, že během svého posledního vysílání spáchá sebevraždu. Šéf televizní stanice Frank Hackett chce Bealea na místě vyhodit, když se ale ukáže, že by UBS mohla dosáhnout v den Bealeovy smrti nejvyšší sledovanosti v historii, kariéristka Diana Christensenová šéfa přesvědčí, aby tohle osudové závěrečné vysílání pojali jako zvláštní událost. Beale se samozřejmě nakonec nezabije - ale začne nesouvisle hovořit o hrozném stavu světa a televize především. Díky tomu se z něj stane nejžhavější osobnost americké televize. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa povie satiricky podaná mozgová masáž masmédiami a televíziou. Už pred štyrmi desaťročiami si ľudia uvedomovali obrovský vplyv masmédií na človeka a verejnú mienku. V súčasnosti je to ešte o level vyššie, pretože momentálne už žijeme v dobe, kedy tento film prestáva byť satirou, ale stáva sa realitou. Svojim spôsobom vizionárska záležitosť. 75/100 Videné v rámci - 5x5 tour : Po stopách režisérov. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Satira ze satir nejsatiričtější. Cynismus a nadsázka se zde snoubí s perfektními hereckými výkony (což dokazuje i nůše oscarových nominací) a bravurním scénářem, přičemž Lumetova režie to všechno skládá do perfektního celku, kdy na konci filmu zůstáváme jako opaření a nevíme, zda se smát, či brečet. P.S. Nadčasovost filmu vystihuje i motto na obalu amerického blu-ray disku: "Still mad as hell". ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, chladně střízlivý náhled do zákulisních praktik televizních zpravodajství, které už dávno rezignovali na něco takového jako je profesní morálka a jejichž svatým grálem a jedinou hodnotou, kterou uznávají jsou příznivé raitingy. A v rámci této honby za sledovaností se neštítí takových věcí jako je manipulace s diváky, či ovlivňování veřejného mínění, což se jim celkem úspěšně daří, protože dnešní divák je nezřídka kdy jako ovce, která chce být klamána. Ale ještě větší měrou než diváci jsou tímto světem poznamenáni hlavní aktéři této mediální mašinérie. Jako třeba Diane Christensen ( ve skvělém podání Faye Dunaway), kterou už tento cynický, nereálný svět pohltil natolik, že není schopná fungovat ve skutečném životě a proto také její vztah k sympatickému Maxovi (ještě lepší William Holden) zákonitě ztroskotá. Maxův proslov, když se s ní loučí je pak toho všeho nejlepším shrnutím a zároveň obžalobou...Výborný snímek, bohužel svým vyzněním dohánějící naší dobu se stále zrychlenou akcelerací. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

P R O T E S T U J I ! ! ! . . . Tohle je totální ignorace a čudlácký výsměch kvalitní a umělecké světové filmové tvorbě a nakonec kultuře jako takové vůbec!!! . . . Nemůžu si pomoct, ale tahle prasečina je na mě zase jednou moc. Dívat se na takzvaném >jiném prostoru< na výřez z ořezu filmu a s debilním tušašským dabingem prakticky jen s přeřvanými českými dialogy bez zvuku a ruchů mi jest nemožno. Ejhle taky televize! Česká takzvaně veřejnoprávní televize "veřejné služby"! Pětatřicet let poté - po natočení tohohle k televizi jako médiu tak kritického filmu - hovada na >krkavčích< horách všestranně hýkají blahem... °-[.. . . . Tak snad někdy na dvd, v originálním formátu obrazu a s původní zvukovou stopou s titulky... - - - P.S. Jen tak na okraj - to už je tuzemské divácké stádo opravdu tak pitomé, že to nikomu nevadí? Vždyť tohle přece není nějaké >půlnoční béčko< s určením pro blbou bábu Novákovou a jejího pivního přepínače!? Co se to děje lidi?? . . . Tak křičte! UŽ TOHO MÁME DOST!! UŽ TO DÁL TRPĚT NEBUDEM!!! - - - P.P.S. Možná bude zajímavá informace o původcích tohoto zde dnes našemu diváctvu prezentovaného shitu: zvuk dopackal jakýsi Miloš Zajdl, dialogy a režii českého znění uklohnila nějaká Jitka Tošilová, sračku z toho všeho splácalo "Studio Zero" (sic!) pro Českou nezávislou televizní společnost Nova roku 1995!!! . . . Tak tím se asi zase mnohé vysvětluje, kruh se uzavřel! Veřejnoprávní televize v roce 2011(!) převzala a stádu navíc horizontálně znovuořízla již jednou vertikálně oříznutou zmrveninu z televize Nova - model '95!!! . . . Ejhle elce pelce do krmelce předhozený >třeťák< coby >kultura< - a to se už ani neptám na ty finanční toky z vynucovaných koncesionářských poplatků, že... Šlápne už někdo těm darebákům za krk? Co na to naše slavná Rada České televize??? - - - - - (Nahlédnuto a otráveně obhlédnuto 24.7.2011 z >netvorného prostoru< , do znovuzhlédnutí v podobě jakou má film mít zatím bez hodnocení /561./ a bez reálného komentáře /76./ - 24.7.2011) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najúprimnejších a najkritickejších filmov o fungovaní televízie. Ide približne rovnakou kritickou cestou ako napr. podobne ladený Brooksov Broadcast news, avšak cynickejšou, až nadnesenou formou. Nie je primárne realistický, hlavná pošahaná Finchova postava sa asi nikdy na obrazovke neobjavila, ale slúži režisérovmu účelu nám zdeliť to, čo z filmu na konci ľahko pochopíte. Poteší dôležité cameo Tima Robbinsa. Ako to, že sa tv JOJ ešte neinšpirovala a žiaden z farmárov alebo obyvateľov exotického hotela nebol v priamom prenose zavraždený? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Poslední film Petera Finche. (HellFire)
  • Ve filmu kupodivu nikdy neuvidíme mluvit Dianu s Howardem. (Kulmon)
  • Jediná hudba, která ve filmu je, pochází z reklam a různých televizních znělek. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama