Reklama

Reklama

Diktátorova bible

(seriál)
  • USA Dictator's Playbook (více)
Kanada / USA, 2018, 4 h 42 min (Minutáž: 47 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Od Mussoliniho po Saddáma Husajna; diktátoři utváří svět, ve kterém žijeme. Ale jak to dokázali? Jak zvětšují a udržují svou moc? Jak překonávají síly, které jim odolávají? Co nakonec způsobí jejich pád a konec jejich režimu? Dnes jsou tyto otázky aktuálnější než kdy jindy. Tento pořad je zodpoví zkoumáním taktik šesti různých tyranů 20. století. (National Geographic)

(více)

Recenze (4)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE GREAT DUEL, THE MOTHER OF ALL BATTLES HAS BEGUN. THE DAWN OF VICTORY NEARS AS THIS GREAT SHOWDOWN BEGINS!" ------------ Dal by som aj za viac, druhá (Saddam Hussein) a piata (Manuel Noriega) epizóda je slušnej kvality , no tá prvá, o Francisco Francovi, je čistokrvný odpad. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V zásade nie zlý, informatívny dokument, no na rok 2018 by sa už mohli vyhnúť šíreniu tých poloprávd. Hussein je tu vykreslený ako naivná persóna, ktorá podcenila silu USA. Hussein USA nepodcenil, Hussein im veril a nechal sa ojebať, a to je markantný rozdiel. USA počas invázie Iraku do Iránu, podporovala Husseina dodávaním zbraní, pričom až potom keď si títo skurvenci uvedomili, že dane nerastné bohatstvo môžu mať iba pre seba, tak si vymysleli aférku o zbraniach hromadného ničenia, aby mali dôvod na inváziu do Iraku a následné zvrhnutie Saddáma. Koniec koncov, keď sa potom vraždilo a rabovalo v uliciach, vojská USA strážili IBA ROPNÉ SPOLOČNOSTI. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý dokument, jen škoda, že má jen 6 částí. Hodně diktátorů tam není. Nejvíce mne zaujal Amin, nejméně Franco. Kvalita je tam hodně kolísavá a ty dlouhé řečnění historiků nejsou nejšťastnější. Hodnocení: 55 % ()

Reklama

Reklama