Reklama

Reklama

Mikuláš a Alexandra: poslední ruští carové

(TV film)
  • Česko Mikuláš a Alexandra (více)

Obsahy(1)

Historička dr. Suzannah Lipscombová se zaměřuje na složitý milostný příběh Mikuláše a Alexandry a na jejich roli v podnícení ruské revoluce v roce 1917. (Viasat)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Snažím se doplnit znalosti o ruských reáliích a tento dokument má příjemnou záživnou vypravěčskou strukturu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oficálny názov znie Nicholas and Alexandra: The Letters. Čiže ide hlavne o ich vzájomnú komunikáciu a komentáre historikov k tomu. Napriek tomu majú niektorí užívatelia ako Vikki problém s pochopením hovoreného slova a obviňujú britských tvorcov z nejakej cárskej propagandy. Ale od užívateľa, ktorí má k 99% svojich komentárov hodnotenie odpad, nemožo očakávať objektivitu. Za všetko hovoria ale čísla. Za cára bolo zo sveta odpravených asi milión Rusov (https://www.hawaii.edu/powerkills/SOD.CHAP12.HTM). Za jeho komunistických nástupcov to čísielko bolo troška iné: Lenin - 8 miliónov, Stalin - 20 miliónov. A to hovoríme len o obetiach "čistiek", nie obetiach vojny... ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Já se prostě nedokážu přenést přes bulvární náturu dokumentů, které uvádí Suzannah Lipscomb, a hostů v nich. Hlavně že je oblečená jako matrioška... Hlavní problém plyne vlastně ze zavádějícího českého názvu dokumentu - originální název vás totiž upozorní na to, že tenhle dokument je postavený na dopisech mezi carem a carevnou, které jsou jako pošta z Bravíčka. Uff... ()

Patrik200s 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé zhrnutie hostorických faktov týkajúcich sa ruských dejín a osude poslednej kráľovskej rodiny. Alexander 2, Alexander 3, otec Grigori (Rasputin), Mikuláš, Alexandra. ()

Reklama

Reklama