Reklama

Reklama

The Devil's Doorway

Trailer

Píše se rok 1960. Otec Thomas je vyslán biskupem do jednoho z azylů, kde jeptišky drží nechtěné ženy - prostitutky, sirotky, mentálně postižené, šílené a neprovdané těhotné ženy. Je sem vyslán s cílem ověřit, zdali skutečně v azylu krvácí socha Pany Marie. Má určit, jestli se jedná o zázrak. Společně s ním je do azylu vyslán i otec John, který vše natáčí na svou kameru. Otcové budou konfrontováni s řadou paranormálních jevů, které se v azylu odehrávají a budou muset odhalit zlo, které zde jeptišky uctívají. (jkpj22)

(více)

Recenze (21)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toľko som nadával na found footage horory, že keď ich doba skončila, začali mi chýbať. Ako vždy je to tak trochu nezmysel; o to viac, že dej je zasadený do roku 1960 a kamera vtedy vážila o hodne viac než dnes, a narábanie a predovšetkým utekanie s ňou v ruke muselo dať riadne zabrať. Keď ale tento klasický nonsens žánru dokážete prekusnúť, dostanete veľmi milý, malý, satanistický horor, s dĺžkou tak akurát, možno slabšími lakačkami, zato s príjemne nepríjemnou atmosférou od civilizácie odlúčeného kláštora pre odložené ženy, plného tmavých chodieb, zvukov, hlasov, obrátených krížov a odporných, nesympatických mníšok s farbou kože asfaltu. Ja som sa bavil na 3 a pol. Hodnotenie 44 percent nie je fér. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dvaja farárkovia nabehnú do čarovného kláštora, v ktorom sochy krvácajú a oni to majú vyšetriť. No a stretnú sa s duchmi, posadnutosťou, či satanizmom. Takže bolo tu toho viac, ale že by sa jednalo o nejakú veľkú slávu... Found footage pobožnosti teda nepatria medzi moje obľúbené žánre, takže som to pred pozeraním videl na jasný odpad. Napokon to až taká hrôza nebola (malo to aspoň pár atmosférických momentov a našťastie to bolo krátke). Naviac mi liezol na nervy škaredý ksicht toho starého chumaja farára, ktorý sa chcel tváriť vydesene, ale vyzeral skôr priteplene, a jeho modlitby na konci. Ináč je to relatívne neškodné. Po druhýkrát ale určite nie. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1960 prichádzajú dvaja kňazi poverení Vatikánom do kláštora pre ženy, kde majú zdokumentovať údajný zázrak, ktorý sa tu odohral. Z ich príchodu nie je nadšená vrchná sestra, pretože verí, že ich poslaním je pokaziť reputáciu jej zariadenia. V skutočnosti na kňazov čakajú desivé zážitky, pri ktorých bude ich viera testovaná najťažšími spôsobmi. - Presne ten typ hororu, ktorý sa hodí k víkendovému večeru, kedy už pred pozeraním viete, že v polovici budete driemať. Je to skrátka len pobehovanie postáv sem a tam s občasnou interakciou s posadnutým dievčaťom alebo nejakou slabšou krvavou scénou. Situovanie do šesťdesiatych rokov väčšinou nepreferujem, ale keďže práve pozerám AHS Asylum s mnohými totožnými motívmi, bol som naladený na správnu vlnu. Našťastie je hororový Found Footage ošial už dávno za nami, takže to aspoň nie je iritujúce a vďaka podarenému klaustrofobickému záveru, ktorý to už síce výraznejšie neoživí, si to slabšie tri hviezdičky zaslúži. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duchársko-satanistický “F.F.” pre nenáročných, vyskladaný na jednoduchosti, v ktorom hororové vsuvky, ani z ďaleka nedokážu ukojiť požiadavky fanúšika žánru. Každopádne, vyslovene tragicky tento počin nepôsobí, pričom najmä vďaka krátkej stopáži, nijak nebanujem, že som pri “The Devils Doorway” strávil čo si viac, ako 70 minút. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu mě zarazilo, že půjde o FF projekt což jsem opravdu nečekal. Děj filmu vypráví o klášteře  němž jeptišky drží prostitutky, sirotky, mentálně postižené, šílené a neprovdané těhotné ženy. Navíc je zde socha Panny Marie která krvácí z očí. A to mají za úkol vyšetřit dva kněží. Jenže záhad přibývá a nebude to jen krvácející socha s kterou se budou muset potýkat. Postupně začnou krvácet všechny sochy, objeví se zde posednutí, duchové i satanismus. Found footage je hororovej subžánr kterej už má nejlepší časy dávno za sebou. Tu a tam se sice objeví nějakej snímek kterej se tuhle zašlou slávu snaží oprášit ale marně. Stejně tak je to i s The Devil's Doorway. Tady to sice vyloženej průser není a díky svý poměrně krátký stopáži(jen 76minut) se to dá v pohodě zkousnout a bez větší újmy přežít ale na víc jak 2hvězdy to prostě není. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Koho napadlo točit tímhle škaredým způsobem, hrozný žádne napětí ani atmosféra a to začátek byl tak slušný no ale co nějaké jeptišky a trocha ďábla nepřinesla vůbec nic skvělého ztráta času. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten námět je vlastne perfektní. Spojit Magdalenské domy se satanismem vlastně dává smysl víc než cokoliv jiného a i příběhová linka nebyla načrtnutá marně. Jenže pak je tu tradiční hororová nemoc jménem FF, která dokáže doslova zkurvit i sebelepší látku. A nejinak je tomu tady. 10% za nápad. ()

Sidonka

všechny recenze uživatele

Samo o sobě bylo děsivé v Magdal.prádelnách vůbec skončit, žádné nadpřirozeno k takovému reálnému hororu ani není třeba. Tolik zmarněných životů, krutého přístupu, zneužívání, utrpení, násilí a otrocké neplacené práce, které skončilo jen díky tomu, že lidé už žádné ruční prádelny nepotřebovali využívat, protože byly zavedeny a i nejchudším lidem zpřístupněny automatické pračky. Jinak by prádelny existovaly dosud. Tyto římskokatolické azylové domy měly k Bohu většinou hodně daleko. - Film je ovšem táhlej, schází mu spád a nijak zvlášť nejde do hloubky. Nicméně každá zmínka o zlu a praktikách v prádelnách je dobrá. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 kněží jdou vyšetřovat do jakéhosi azylu to, že tam socha panny Marie krvácí najdou tam , ale jakousi ženskou, která je asi posedlá a oni ji tam drží násilím. Potom ta ženská porodí a asi zemře a oni se snaží to děcko zachránit najdou místo toho, ale jakési satanistické doupě. Na found footage hodně slabé hold doby kdy vycházely v tomto žánru kvalitní horory už jsou pasé a asi je nic už nevrátí. Navíc se člověk takřka vůbec nic nedozví a otec Thomas na mě působil nesympatickým dojmem a chvílemi vypadal jak nějaký pedofil a nesmím zapomenout na zatmívačky, které se objevily vždy, když se to začalo rozjíždět. Zachraňují to pouze záběry na jakési asi mrtvé děcko co se jim zjevovalo a hláška při porodu kdy sestra říkala té posednuté roztáhni nohy jako si je roztahovala předtím, která mě pobavila. 20 procent a i to jsem hodný. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

K několika málo kladům patří sympatické obsazení faráře a ponurá až nechutná atmosféra kláštera. Leč zbytek je skutečně jen silný podprůměr s nekoherentním scénářem a podivnou logikou. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Další dokumentární horror v řadě, tentokrát s náboženskou tématikou a není to vůbec špatné, ale člověk musí mít pro tento styl vyprávění chuť. Za mne lehkej nadpeůměr. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Tak přesně toto je ten druh hororu,na který se člověk těší a vzápětí dostane pecku v podobě Found Footage.který zde spíše uškodil .Pro mě další zklamání tohoto roku. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho obavy, protože horory z Velké Británie mě fakt nebaví, ale film je krátký, má spád, místy i trochu poděsí a jakou found footage mi vadila jen ta přidaná hudba, která trochu kazí celkový dojem. Horší tři hvězdy. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Najslabším článkom snímku je samotný príbeh. Pointa celého ostáva neznáma, celé je to nejako domotané a za zmienku stoja niektoré momenty, kde filmári pracovali s atmosférou a vedeli vygradovať napätie. Žiaľ ale tých momentov nie je nejako veľa. ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

To vám takhle jednou k biskupovo neposkvrněným dlaním dorazí anonymní list, že v jedné Magdalénské prádelně sama Panna Blahoslavená menstruuje z očí... Já bych tam poslal balíkem do ruky červené Visinky.. Ale církváci mají za ušima. Nu a tak na místo poslali takovou zbožnou verzi Zikmunda a Hanzelky, ať to tam kluci vyšetří a zrovinka i natočí. Super!!! Však religiozní FF ještě nikdo nenatočil.. Ale když přišlo na lámání hostií, tak horor fungoval na jedničku. Dokonce stokrát lépe než stokrát dražší a protlačovaná Sestruška. Noční scény byly vážně děsivé. BOHUžel musím umazat 2 hvězdy. Tu první za naprosto otřesný irský přízvuk Hanzelky. To se fakt nedalo!!! A druhou hvězdu za žárovku... Já nevím proč je ve většině hororů scéna, kdy někdo vchází do tmy a baterka začne najednou blikat.. Zikmundova žárovka na kameře tohle dělala neustále. Já už nevím.. Zda třeba nezaložit nějaký transparentní účet pro všechny budoucí do tmy jdoucí na kvalitní světelné vybavení.. ()

Sukuba odpad!

všechny recenze uživatele

Ztracených 76 minut života. Kdy se stalo, že už filmy nepotřebují děj a zajímavou pointu? Ke štěstí nám teď plně postačí dva kněží a rej řádových sester, pobíhající po baráku. Tak určitě... ()

Reklama

Reklama