Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Pokračování anime Owari no Seraph z letošní jarní sezóny začíná přesně tam, kde jeho předchůdce skončil, tedy po poslední velké bitvě mezi upíry a lidmi, kdy se hlavní hrdina Yuuichirou opět setkal se svým nejlepším přítelem z dětství Mikaelou, který je však nyní upír. A tak odhodlaný zachránit Mikaelu se Yuuichirou snaží zjistit, zda je možné změnit upíra zpět na člověka. Zároveň se svými novými přáteli trénuje ovládání své „proklaté zbraně", která stejně jako všechny ostatní v sobě ukrývá duši démona, jenž dokáže lidem propůjčit svou sílu pro boj proti upírům.
Mezitím Kureto Hiragi, jeden z velitelů lidské armády, informuje Gurena o tom, že podle informací, které získal, zahájí přesně za měsíc hlavní síly upírů masivní útok na Tokio. Aby tomu dokázali předejít, rozhodne Kureto, že Guren a jeho oddíl musí podniknout rychlý výpad do centra nepřátelských sil, které se ukrývají v Nagoye. Cílem mise se stává likvidace upíří šlechty, tedy těch nejsilnějších válečníků, kterými upíři disponují. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (12)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina stále nedokáže argumentovat jinými pojmy než "rodina" a "přátelství", charakterů je tentokrát doslova nepřeberné množství a domněnka, že Yuu a Mika jsou do sebe ve skutečnosti hluboce zamilovaní, se stává téměř jistotou. Občas se vypráví o překot, jindy se celá epizoda odehrává jen v rovině nic neřešícího dialogu. A já fascinovaně zírám na každý nový zvrat nebo k dokonalosti animovanou akční scénu. Seraph možná nemá nejvyšší ambice a s otrávenými diváky bych si netroufal hádat, ale mně si na svou stranu ukradl okamžitě. Čekání na novou sérii bude k nesnesení. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, zatím mě to baví. I když se všichni ze začátku tváří, jako by se Yuova přeměna vůbec neuskutečnila a všichni kolem něho chodí po špičkách, i když hlavní hrdina pořád dokola mele o tom, že musí zachránit svého "boyfrienda" což už místy nudí a první díl a ten výslech, co se tam odehrál, mi přišel tak nějak divný i přesto všechno to zatím pořád jde. Atmosféru to má, tajemství co by mě zajímala tam taky nějaká jsou a navíc hrdinové dostali nové schopnosti, které sice nejsou tak působivé jako třeba "bankai", ale zajímavé mi docela přijdou. Občas mě to i trochu zklame, třeba když čekáte epický souboj s démonem a místo toho ho hrdina prostě ukecá ve stylu písně "Chtěl bych být víc, než přítel tvůj...". Jistě, kolem tohohle kousku je spousta "hypu" asi jako třeba u takového Tokio Ghoula a i já se nechávám tou akcí opíjet. Objektivně je to spíš průměr, ale protože mě to zatím pořád baví,tak u mě zatím ještě pořád za 4* především proto, že čekám, až vypukne ta bitva o Nagoyu a že to bude "velký". EDIT: Tak jsem to právě dokoukal a pocity jsou značně smíšené. Čekal jsem, že to bude velké, čekal jsem že to bude efektivní ale čekal jsem také, že to bude dávat smysl. První dvě věci se vcelku povedli, finální episody měly docela slušnou atmosféru a hromadu zajímavých okamžiků, které se mi líbily, ale bohužel docela slušnou řádku věcí co se tam odehráli jsem příliš nepobral. Zkrátka finále bylo hodně uspěchané, zvraty zvláštní a opravdu velmi málo vysvětlené a tak si kladu spoustu otázek, nad kterými ale jako by se příběh vůbec nepozastavoval. Takže díky všem těm věcem, nad kterými jsem musel přemýšlet a které mi nebyli autoři zatím schopni vysvětlit a nebo které jsem asi správně nepobral jsem si to nakonec vlastně ani moc neužil. A tak si počkám na další sérii a třeba už se konečně něco dozvím a začne to dávat smysl, ale zatím je to jen velmi pěkný akční bordel. No a díky tomu bordelu a jisté nedomyšlenosti, kdy mi nic moc z příběhu neukázali a nevysvětlili musím svůj dojem snížit na lepší průměr... 6/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Touží-li někdo zvěděti, kterak scenáristická bezradnost a zmatenost srovnatelná se zmateností Gora před Tokiem vypadá, tomu mohu vřele ke zhlédnutí doporučiti druhou řadu Owari na Seraph. Ne že by má očekávání po první řadě kdovíjak vysoká byla – do druhé řady pustil jsem se ryze ze zájmu dovtípiti se, zda tvůrcům náhodou nepovedlo se popustiti trochu otěže nápaditosti a učiniti tuto divácky co nejvděčnější směs dobře známých šónenovských klišé dílem svébytnějším –, avšak takové křeče tvůrčí, jakých se mi zde dostalo, jsem zdaleka neočekával. Prvních devět dílů neděje se zhola nic, děj nikam neposouvá se; pouze se diváku předhazuje před čumák vata generická složená ze zběsilého žvanění, tréninku a drobných půtek či soubojů bezvýsledných, aby pak v závěru na poli tří dílů tvůrci vygradovali děj zběsilým tempem a nacpali do nich co nejvíc událostí, jež konečně děj posouvají vpřed, leč zde naopak bez jakéhokoli objasnění; snad aby divák po zhlédnutí seriálu byl o to víc jat na oře jménem manga přesedlati (příhodně až do poslední kapitoly dohnaného) a dovtípiti se, co vůbec se mu před oči a uši tvůrci seriálu naservírovalo. A takovým přístupem divákovo srdce trpí, když už divák, poslední díl zhlédnuv, zvídá, že přeci jen měli tvůrci s čím se vytasiti. Někdy však divák naopak pobaven je: pateticky směšně se mu jeví interakce hlavního hrdiny s jeho přítelem, byť tak trochu tuší, že ze strany tvůrců o záměr mohlo se jednati. Někdy naopak zvídá, že ještě zdaleka ne všechny aspekty díla zaměřeného na co nejširší diváctvo do té doby naplněny byly: to když poznává dvou postav nových, velmi ženských, velmi vyvinutých. Úroveň kresby, animace a hudby jeví se mu pak kvality s první řadou víceméně stejné. V závěru pak hořce lamentuje a nad tvůrci láme hůl, však podvědomě cítí, že až třetí řada vyjde, on jak oř s klapkami na očích slepě přec se na ni podívá, pročež silnou hvězdu jednu dává. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda to rozhodenie nie je, ale je to slabšie ako prvá sezóna a tak ak mám pravdu povedať trošku pre mňa sklamanie, ale nič čo by sa nedalo dopozerať. Ako vždy má hlavný hrdina ultimátne nebezpečnú schopnosť, ktorá je nebezpečná pre každého po vzore Naruta atď. V prvej sezóne krásne vymyslený svet začína sa rozpadať a postavy sú už absolútne generického charakteru a len občas potešia. Čiže development anime a toho čo malo svojim pozorovateľom poskytnúť sa začína rozpadať a pod "rúškom" noci Vás okradne od toho čo Vás naozaj bavilo hlavne v prvej sezóne na začiatku. Posledné diely poskytujú značnú dávku vzrušenia a čo sa týka akcie som bol spokojný. Koniec je otvorený tak sa možno dočkáme aj pokračovania a dúfam, že lepšieho. Po viacerých stránkach je toto pokračovanie u mňa s výhradami, ale pozrieť sa dá hlavne ak Vás bavila predošlá sezóna. (Hodnotenie 3,5) ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Lepší nežli první série, ale jen o kousíček. Odpovědi na otázky jsem nedostal, spíše naopak se objevila řada nových otázek, které doufám budou zodpovězeny v nadcházející 3. sérii. Konec byl vcelku zmatečný a jen díky epičnosti zakončení to můžu považovat za dobré finále 2. série. Nevím, jak ostatní ale pořád mám pocit, že Mikaela je holka a pořád čekám, kdy se to odhalí jako plotwist. Doporučuji těm, kterým se líbila 1. série. Je to dobré a zábavné pokračování. 70% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přímé pokračování první série jede podle osvědčeného sequelového vzorce všeho víc. Takže víc intrik a podrazů ve stylu každý na každého, víc soubojů, víc vzájemného zachraňování, víc posedlosti démony a víc konfliktů mezi vojenskou disciplínou a oddaností přátelům. Celá druhá polovina se vyznačuje působivou akčně-válečnou atmosférou, se zdařilým navozením pocitu v podstatě beznadějného boje proti silnějšímu nepříteli, a dojde i na druhé setkání dlouho oddělených přátel, podobně dramatické, jako bylo to první. Slovo rodina tu padá stejně často jako v pozdějších dílech série Rychle a zběsile a brané je ještě vážněji, ale v kontextu tohohle šíleného světa, kde vlastní nadřízení neváhají obětovat kohokoliv z pěšáků pro své ambiciózní cíle, to dává smysl. Nejzábavnější je ovšem závěrečná bizardní interpretace biblických motivů, konkrétně těch ze Zjevení svatého Jana (známějšího jako Apokalypsa). Právě z ní si autoři berou motiv zlatých trubek, které vyvolávají ty nejmocnější anděly - serafy, zde zpodobněné jako strašlivé bytosti, schopné zničit svět a vyhubit všechno živé. "Andělé jsou nebezpečnější než démoni." Teda, ještě štěstí, že se kardinál Duka nedívá na anime, protože z tohohle pojetí křesťanské teologie by ho určitě kleplo. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*5,5/10* Obdobně jako u první série - průměrná, snadno zapomenutelná podívaná. Některé souboje celkem ušly, což je mírný upgrade oproti předchozí sérii. Zajímavým aspektem byla pro mě také dynamika hlavních postav Yuuichira s Mikaelou, ovšem tady moje pozitivní dojmy končí. Většina postav opět naprosto jednotvárných a nesympatických. Konec byl hodně zvláštní a zanechal ve mě akorát zmatek. Celkově mi přijde, že některé věci toto anime vůbec nevysvětlí a očekává, že to divák přijme bez větších námitek. Tohle asi fakt není anime pro mě. Ale ostatním určitě nebudu brát jejich nadšení. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak poslední díl jsem mohla s klidem přeskočit, protože mi upřímně nedával vůbec smysl a mám v hlavě opět plno otázek, na které budu muset čekat neurčitou dobu na zodpovězení. Bohužel, lepší než 3* dát nemohu. PS: Gurene, chc*pni už! Tak nesympatického člověka jsem jakživ neviděla! ()

kubka4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série předčila svého předchůdce snad ve všech ohledech, je akčnější, napínavější, má lepší příběh, atd. Takhle by měli sequely vypadat... Jediné, co se částečně zhoršilo je opening a ending, které se mi u první série líbily mnohem víc. Zbytek OST je ale vynikající a ani ty dvě "písně" nejsou zase tak špatné, pouze nemají na své předchůdce. Hlavní postavy jsou povedené a dokážu se do nich vcítit. Dokonce mi je líto Krul Tepes a to je to upír... No, uvidíme co nám přinese třetí série (teda pokud bude...). Budeme doufat, že to bude alespoň stejně dobré jako dvě předchozí... - 100 % ()

Gantai 

všechny recenze uživatele

Kromě retardovaného openingu (tohle je prostě opening pro romantické anime) jsem spokojen. Věděl jsem, že tohle anime se budu hodně lišit od SnK. Věděl jsem to. Konečně jsou tady pořádné fighty, navíc časté. Kresba pozadí je sice pořád taková těžkopádná, ale dokážu to překousnout, protože fighty jsou nádherný. EDIT. Po konci musím říct, že finální plottwist byl zajímavý, vývoj postav taktéž a blablabla. Jsem rád, že bude další série, mohla by být ještě lepší, než tato. Konečně se OnS úplně odlišilo od SnK a jde svou vlastní cestou. Pro mě mnohem záživnější než již zmíněné SnK, už jenom proto, že postavy nejsou nesmrtelné, ale nejsou terčem všech přírodních náhod a podobných hoven, kdy v SnK umřela většina všech postav. ()

jenHonza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím se to nese ve stejném duchu, jako první série a já jsem spokojený. Dám tomu 4* a na konci řady své dojmy přehodnotím a případně hodnocení upravím. Celou první sérii to lidé přirovnávali k Shingeki a mě pořád vrtalo hlavou, že mi to připomíná spíše něco jiného a až Joffreyho komentář mi to pravé vnukl. Ano, opravdu mi to dost silně připomíná Bleach, ale rozhodně to není naškodu. Každopádně v tom pořád potenciál vidím a tomuto anime věřím ()

Reklama

Reklama