Reklama

Reklama

VOD (1)

Christine žije se svou matkou, partnera nemá a je tajně zamilovaná do svého kolegy George. Dozví se, že majitel stanice chce někoho z týmu přeložit do prestižnější stanice v Baltimoru. Začne odposlouchávat policejní vysílačku, aby byla první u policejních zásahů, ale šéfovi Michaelovi se její příspěvky pořád nelíbí. Christine po jedné kritice ztratí nervy a s Michaelem se přede všemi ošklivě pohádá. Rozjíždí se jí deprese a bere si na týden volno. Michael ji kupodivu nevyhodí a kolega George ji pozve na večeři. Svěří se jí, že měl také problémy a pomohla mu transakční analýza, a zavede Christinu na setkání podpůrné skupiny. Christina zajde za majitelem stanice a prosí ho, aby ji poslal do Baltimoru s Georgem, že spolu tvoří skvělý tým. Dozví se ale, že si George vybral sporťačku Andreu. To ji úplně zdrtí. Christine si vyžádá, aby směla číst zprávy v přímém přenosu, protože má velkou senzaci... (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná se mi to začne líbit víc, až se mi to rozleží v hlavě, ale v tuhle chvíli mě hlavně mrzí, když přemýšlím, o kolik víc než instantní depka ten film mohl být. Jenže svět je tu moc zlý a Christine moc čistá, aby to na mě opravdu zafungovalo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obsah jsem nečetl, jednoduše jsem vsadil na Rebeccu Hall, kterou mám už nějaký ten pátek herecky velmi rád. Sic cítíme, že je něco jinak a že to nemůže dobře skončit, nicméně osud americké televizní hvězdičky Christine Chubbuck jsem neznal. V první polovině 70. let trpěla depresemi, chtěla profesně výš, ale narážela na nepochopení okolí i na svoje limity. A ač dosud přinášela zejména pozitivní zpravodajství, rozhodla se pro zásadní vstup plný krve a násilí, ostatně jak si televizní šéfové přáli. Výsledek je drobnou studií jedné zraněné duše, má místy kolísavé tempo, několik scén navíc a zejména velmi schopné herce, kteří jej tahají k mírnému nadprůměru. Herecký projev Rebeccy Hall mě baví dlouhodobě, je přesvědčivý, citlivý, umírněný, přitom je z jejích gest a pohledů znát, že její postavu něco silného tíží. Při vyběhnutí závěrečných titulků přijde docela těžká deka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Už velmi dlouho na mě žádná herečka svým výkonem nezapůsobila tak moc, jak se to podařilo Rebece Hall. Je prostě fantastická, úžasná, skvělá a mám pocit, že jsem s ní prožil úplně všechno, co prožila její Christine. Film je velmi smutná sonda do duše člověka, kterého okolnosti doženu k nesmírně extrémnímu činu, a rozhodně stojí za vidění a za to, aby se divák během závěrečných titulků v tichu zamyslel. Nad sebou, nad ostatními... Prostě aby se zamyslel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vědět předem, jaký příběh se ke skutečné Christine váže, zdaleka bych si tohle 70's drama tolik neužil - doporučuji nic nezjišťovat a jít do toho naslepo. Jinak (ani nenominovaného!) Oscara za nejlepší ženskou hl. roli mám letos osobně jasnýho. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo a veľmi civilne natočená životopisná dráma o jednej reportérke, ktorá radšej všetko vzdala ako sa ďalej potĺkať jej deprimujúcim a ambíciami nenaplneným životom. Ťažko povedať, či chcela niečo zmeniť, alebo len uniknúť. V každom prípade sa jej smrťou nič nezmenilo, ba nie, zmenila sa jedna vec. Po jej smrti sa dostala do povedomia miliónov ľudí. Len škoda, že to nedosiahla za života. Netvrdím, našlo by sa tu pár slabších, nudnejších miest, kde sa scénky zbytočne ťahali, ale celkové vyznenie nie je vôbec zlé. A dramatickou čerešničkou na torte bolo samozrejme to dychberúce finále. Rebecca Hall to zahrala fantasticky. 80/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když to tak sleduji, tak v dnešní době už má životopisný film skoro každý. A nemyslím si, že zrovna po právu. I přes vynikající herecký výkon Rebecci Hall si nemyslím, že mnoho diváků zaujme příběh depresivní moderátorky, která nakonec přistoupila ke krajnímu řešení celé situace. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film se znepokojivou atmosférou, která často až drásá nervy a zajímavým způsobem rekapituluje dění vedoucí k tomuto činu. Celkově se film může opřít o výborný výkon Rebeccy Hall, dost možná její dosud nejlepší. Jsou tu hluchá místa, která si však snímek může dovolit, jelikož je naprosto přehluší dech beroucí finále. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall hraje výborně, ale limituje jí jak scénář, tak režie. Tlak ze strany nadřízených a další okolnosti, které vedly Christine Chubbuck ke konečnému rozhodnutí, jsou tady pro potřeby filmu podány naprosto nedostatečně a z mého pohledu divákovi brání jejímu činu porozumět. Nepřidává tomu ani zbytečně dlouhá stopáž a příliš nepomáhají ani vedlejší postavy. Zklamání. 35% ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný, neuhýbavý pohled na těžkou depresi. Bez falešného optimismu, jen o výhybku vedle koleje, ze které vyjel Joker. Rebecca Hall ve své nejintenzivnější roli. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je sám o sobě velmi depresivní příběh, a když ho pak vidíte ještě v tomhle provedení, bude to na vás mít ten správný efekt - dovede vás ponořit do pořádné depky. Trochu mi to přijde natahované motivace Christine ne vždy až tak jasné, ale to hlavní je řešeno a Rebecca Hall je v hlavní roli prostě skvělá. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Věrohodná a citlivá studie disharmonické osobnosti, která v sobě nese i něco podobenství o moderním člověku. Nedokážu posoudit, do jaké míry je snímek psychologicky a faktograficky věrný skutečným událostem, s ohledem na popisovanou tra gédii však v sobě nezapře záměr autorů zachovat si cit a důstojnost. 78% ⭐️⭐️⭐️⭐️ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o někom, o kom jste nikdy neslyšeli? Proč ne. Existuje spousta příběhů, které stojí za vyprávění; co na tom, že neznáte reportérku lokální televizní stanice někde na Floridě, která navíc vysílala v sedmdesátých letech. Očekávání jsem měl nemalá, ale bohužel nebýt hereckého výkonu Becky Hall a vcelku nečekaného vyústění, byl bych dost zklamaný. Nijak tomu nepomohl ani dle mého názoru podivný konec, který možná odkazoval na události obecně známé...ale tvůrci nejspíš předpokládali, že si vygooglíte, jak to bylo dál. Za mě je tento film nedopečený a když uvážím, jak byl dlouhý, nedostatečně vypointovaný a divácky nepříliš atraktivní... . ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Žasnu nad tím, jak dokonale se tvůrcům podařilo vystihnout autentickou retro atmosféru sedmdesátých let minulého století. O americké novinářce a televizní moderátorce Christine Chubbuck jsem nikdy neslyšela, takže jsem teď jejím životním příběhem docela šokovaná. Film má sice pár hluchých míst, kdy se skoro nic neděje, ale Rebecca Hall v titulní roli je natolik uhrančivá, že mi to vlastně vůbec nevadí. (75%) ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝘀𝗽𝗼𝗷𝗶𝗹 𝘀𝗲 𝗷𝗼𝗸𝗲𝗿 𝘀 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁𝗰𝗿𝗮𝘄𝗹𝗲𝗿𝗲𝗺 𝗮 𝘃𝘇𝗻𝗶𝗸𝗹𝗮 𝘇 𝘁𝗼𝗵𝗼 (𝗻𝘂𝗱𝗻𝗲𝗷𝘀𝗶) 𝗰𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗻𝗲. — trosku jsem doufala, ze se z ni stane masovy nebo seriovy vrah, ale pak mi doslo, ze je to natoceny podle skutecny udalosti. — chapu, proc se zabila. nemela zadnyho boyfrienda (dexter ji bohuzel nechtel), bydlela s matkou (nechtela bych) a jeste si musela vybrat mezi zivotem bez bolesti intimnich partii nebo bez ditete. k tomu jeste deprese a BUM! game over. snad je ji tam nahore lip.. || ❝𝐖𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐡𝐞𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐨𝐟 𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞𝐥𝐯𝐞𝐬 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐭𝐡𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥 𝐮𝐬.❞ 📺🎞 ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě zdejší popisek filmu. Zaujali mě herecké hvězdy jako Rebecca Hall nebo Michael C. Hall. Jenže film je takový utahaný a zvláštní. Nikdy jsem o Christine Chubbock neslyšela ani nečetla, nevěděla jsem, o čem má film vlastně být. Christine je taková hodně introvetrní perfekcionistka, která chce dosáhnout povýšení a jít pracovat na lepší pozici do Baltimoru. Avšak lovec talentů si nevybere ji, ale jejího kolegu, do kterého byla vždy tajně zamilovaná. Christine rupne v bedně a v přímém přenosu se střelí do hlavy. Avšak to je posledních 5 minut filmu. Skoro 2 hodiny se tam neděje nic zásadního, jen hodně pomalu poznáváme Christine a její loserovský život outsidera. Zklamání. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Zdanlivo veľmi jednoduchá premisa - analýza psychiky Christine Chubbuck, americkej reportérky - ale dokonale zahraná Rebeccou Hall. Psychická porucha je v mnohých prípadoch horšia ako tá fyzická, pretože ju často niet badať navonok a vie spraviť nenapraviteľné škody. ()

Reklama

Reklama