Reklama

Reklama

Zemřít mladí

  • USA We Die Young
Trailer 1

Obsahy(1)

FIlm vypráví o Lucasovi (Elijah Rodriguez), 14letém členu washingtonské mafie, jehož šéfem je obávaný mafiánský boss Rincon (David Castaneda). Lucas má 10letého bratra Miguela, jenž se snaží dostat do Rinconova gangu i přes Lucasův jasný nesouhlas. V hlavním městě se také nachází Daniel (Jean Claude Van Damme), veterán, který při jedné z misí ztratil schopnost mluvit. Lucas je Rinconem pověřen, aby předal dodávku drog, jenže dochází ke komplikacím a Lucas, jeho mladší bratr a Daniel jsou vrženi do boje o přežití. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

K Bílému domu to má na kole kousek. Denně tam míří desetitisíce turistů. Jeho čtvrti se ovšem vyhnou obloukem. Násilí spojené s prodejem drog je tady na denním pořádku. A coby starší brácha chrání svého mladšího, aby se do koloběhu dealerství nedostal. Mnohé se zamotá a přispěchat na pomoc musí místní opravář aut a válečný veterán Jean-Claude, který taky zobe, ovšem proto, aby zmírnil následky zranění z Afghánistánu. Jenže náš belgický hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let se prakticky nepopere, je zadumaný a útrpně mlčící. Přitom na první půlhodinku se výborně kouká. Solidní kamera, dunivá hudba, ostří hoši. Totálně jednoduchý příběh se ovšem absolutně nikam neposune. Zápletku jedné nedoručené zásilky protahují zbytečné scény, kupříkladu se extrémně dlouho věnujeme svatbě dealerově sestře. Akce nestrhne. Van Damme se nicméně pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Snaha se cení a jeho výraz „týden jsem nezamhouřil oči“ má vlastně taky něco do sebe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked sa nejaky herec, ktory uz roky hra v podfinancovanych bulharskych zlataninach objavi v kompetentne natocenom nepodfinancovanom filme, tak su jeho fanusikovia z toho cely bez seba. Pri filme The Bouncer som to este akotak vzal do uvahy, ale tentoraz uz nie. Co z toho ze to vyzera dobre, ked pribeh za nic nestoji. Milionkrat obohraty namet z prostredia latino gangov v USA, ktory strci do vrecka akakolvek epizoda serialu The Shield. Keby tu nehral Van Damme, tak po tom filme ani pes nestekne. Ten môj urcite nie. A ani Van Damme tu ani nemukne. Ma tu minimalny priestor a ani mu nedovolia otvorit hubu. V akcii tiez nič nepredvedie, takze fakt neviem načo sa tu objavil. Tadialto cesta k lepsim filmom nevedie. 3/10. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý z hľadiska lepšieho prezentovania hereckých schopností JCVD skrýval v sebe väčší potenciál. Začiatok so svojimi ťažkými obrazmi síce vybuduje základnú pôdu pre solídne B-ko, ale potom dynamika (paradoxne) začne rýchlo klesať. Záver prebehne rýchlo, bez zodpovednejšieho ukončenia. Osobné hodnotenie: 61% (**) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme opět v ryze dramatické roli, ve které dokonce nepromluví, vlivem charakteru své postavy, ani slovo. Jasně, jeho herecký výkon žádnou peckou samozřejmě není, Ale i tak je úctyhodný. Lior Geller si pro svůj režijní debut napsal scénář vlastní a snažil se tvůrčně o dosažení co nejautentičtějšího prostředí. To se vcelku povedlo, ale i tak struktura mnohých scén vyznívá dosti povrchně. Zkorumpovaní policajti, adolescenti fascinovaní gangsterským životem, nedůvěra nejvnitřnějšího okruhu moci, soupeření s ostatními gangy či pokrytectví mezi mocnými. Obvyklé klišé gangsterského filmu, které, vlivem spousty dříve natočených tematicky stejných snímků, bohužel vyzdvihuje značnou předvídavost dalšího vývoje děje. Traumatizovaný veterán Daniel je obrazem skutečné postavy, což opět neblaze svědčí o osudu válečných veteránů, který se po desetiletí nezměnil. Snímek se snaží být drsným gangsterským thrillerem, ale spíše vítězí zmatečnost a na samém konci během finálového dějství i značná nepřehlednost. Příběh je i přes svou jednoduchost ke správnému uchopení těžkopádnější, než by se na první pohled mohlo zdát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA Tržby Celosvetovo $143,837▐ JCVD tak poďme na to, som dúfal že to bude dobrá béčková sekanica, dobrá akčná oddychovka ale ani náhodou ono sa to snaží hrať na dosť vážnu skoro sofistikovanú notu o pouličných gangoch a deťoch čo dílujú. Ajaj moc to teda nefungovalo a záverečný prestrelkový mišung to dal úplne dole. /30%/ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie snímky prebiehalo okrem Washingtonu D.C. aj v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Režisér Lior Geller se při psaní postavy dle svých slov inspiroval skutečným vojákem, jehož kdysi poznal a který ztratil schopnost mluvit poté, co byl osudově zraněn na bitevním poli. (Duoscop)

Reklama

Reklama