Reklama

Reklama

Zemřít mladí

  • USA We Die Young
Trailer 1

Obsahy(1)

FIlm vypráví o Lucasovi (Elijah Rodriguez), 14letém členu washingtonské mafie, jehož šéfem je obávaný mafiánský boss Rincon (David Castaneda). Lucas má 10letého bratra Miguela, jenž se snaží dostat do Rinconova gangu i přes Lucasův jasný nesouhlas. V hlavním městě se také nachází Daniel (Jean Claude Van Damme), veterán, který při jedné z misí ztratil schopnost mluvit. Lucas je Rinconem pověřen, aby předal dodávku drog, jenže dochází ke komplikacím a Lucas, jeho mladší bratr a Daniel jsou vrženi do boje o přežití. (mikki089)

(více)

Recenze (57)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA Tržby Celosvetovo $143,837▐ JCVD tak poďme na to, som dúfal že to bude dobrá béčková sekanica, dobrá akčná oddychovka ale ani náhodou ono sa to snaží hrať na dosť vážnu skoro sofistikovanú notu o pouličných gangoch a deťoch čo dílujú. Ajaj moc to teda nefungovalo a záverečný prestrelkový mišung to dal úplne dole. /30%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět JCVD po delší době ve filmu, které není zapadlé brakové béčko, ale zrovna jeho účast je ve filmu ta nejméně zajímavá, protože nejen, že mluví podivně skrz telefon, ale na žádný souboj s ním také nedojde. Zaujme však drsné prostředí mexických drogových dealerů na území USA a koho podobné látky baví, tak zde vyloženě zklamaný nebude byť film nepřináší nic nového pod sluncem, já se bavil. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

K Bílému domu to má na kole kousek. Denně tam míří desetitisíce turistů. Jeho čtvrti se ovšem vyhnou obloukem. Násilí spojené s prodejem drog je tady na denním pořádku. A coby starší brácha chrání svého mladšího, aby se do koloběhu dealerství nedostal. Mnohé se zamotá a přispěchat na pomoc musí místní opravář aut a válečný veterán Jean-Claude, který taky zobe, ovšem proto, aby zmírnil následky zranění z Afghánistánu. Jenže náš belgický hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let se prakticky nepopere, je zadumaný a útrpně mlčící. Přitom na první půlhodinku se výborně kouká. Solidní kamera, dunivá hudba, ostří hoši. Totálně jednoduchý příběh se ovšem absolutně nikam neposune. Zápletku jedné nedoručené zásilky protahují zbytečné scény, kupříkladu se extrémně dlouho věnujeme svatbě dealerově sestře. Akce nestrhne. Van Damme se nicméně pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Snaha se cení a jeho výraz „týden jsem nezamhouřil oči“ má vlastně taky něco do sebe. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Van Damme jde novou cestou jak už ukázal Lucas a není to úplně zlé. On ten Žán stejně nikdy moc mluvit neuměl, takže to ani nevadí, že je vlastně prakticky němý. Určitě opět lepší průměr.60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není to ani Van Dammovka a JCVD zde vlastně ani nehraje (navíc prakticky nemluví) nějak důležitou roli, tedy kromě toho že nakonec zachrání dvěma mladíkům život. Zvláštní snímek ve filmografii belgického tanečníka. 35% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Rincon (David Castaneda) je největší drogový dealer ve Washington, D.C., který právě chystá svadbu pro svoji sestru a potřebuje alespoň jeden den klid. Jeho pravou rukou je teenager Lucas (Elijah Rodriguez), který dostane zdánlivě jednoduchý úkol, ale vše se zkomplikuje kvůli Miguelovi a Jesterovi... Skoro to vypadalo, že JCVD hraje pouze vedlejší roli, protože se v první půlce do děje moc nezapojí, ale naštěstí to tak nezůstalo do konce. Jean-Claude Van Damme (Daniel) tady nehraje dalšího neporazitelného drsňáka. Ve filmu toho sice moc nenamluví, ale v akci ruku k dílu přiloží. HODNOCENÍ 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Solidní filmový počin. Mapuje, jak to chodí mezi gangy v špinavých ulicích Ameriky. Hlavního herce tu máme jako dospívajícího teenagera, který je rádoby pravou rukou zdejšího gangstera. Celé je to pojaté docela realisticky. Najde se tu plno zajímavých scén a napínavých situací. Jean-Claude Van Damme zde má poctivou vedlejší roli, takže si ho tu vcelku dost užijeme. Hraje němého válečného veterána a musím uznat, že tyhle jeho role zničeného a poznamenaného člověka mu v poslední době docela sednou stejně jako nedávný thriller LUCAS. Akčně se tu Van Damme předvede jen trochu, ale to bohatě stačí. Finále je už takové moc urychlené, ale dobře zahrané – nemám s tím problém, jen bych asi filmu přidal delší stopáž a u konce bych trochu víc přitvrdil s brutalitou, ale to jsou jen detaily. Vydařená záležitost to každopádně je. O akci to není, pár obyčejných přestřelek tu máme a jednu slušnou honičku autem. V rámci žánru není co vytýkat. Jen tak dále. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O malý fous lepší než předchozí Van Dammova ojedinělost Lucas, pořád ale tak nějak na půl cesty. Jsem rád, že hraje poslední dobou v těhle pro něj netypických filmech které mají mnohem větší ambice a finanční zázemí, než jeho obvyklé béčka a céčka z Rumunska, na druhou stránku to je taky trochu problém. Van Damme hraje němého vojáka a kdyby jeho roli hrál kdokoliv jiný, vůbec nic by se nestalo. Chápu, že ta postava je inspirovaná skutečným vojákem, ale Van Damme ve filmu prakticky nemluví a to je prostě škoda. Kdyby neměl oko, nebo třeba půl obličeje budiž, ale jeho charismatický hlas s tím brutálním přízvukem by se do tohohle příběhu hodil. Co se týče děje, je to pět jednoduchý scénář, který jste viděli milionkrát ve filmech, seriálech a prostě všude. Dobrá kamera a hodně dobře natočená a krvavá akce. Bohužel herci, hlavně ti rádoby drsní s pokérovaným xichtem opravdu bída. Platí tu to samé co pro Lukase, je to lepší, než jeho posledních pár filmů, je dobré, že se pokouší hrát v něčem lepším, ale zatraceně se scénáristům nedaří zasadit jeho charisma do těch dvou příběhů tak, aby se do nich hodil. Líbil by se mi temný thriller, kde hraje nějakého poldu co vyšetřuje brutální vraždy a paradoxní je, že stejně jako u Lukase by bez jeho jména po tomhle filmu neštěkl pes. A přepište si paka to drama na akční/thriller.65%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Brutální Van Dammův film je plný násilí, drog a drsného jazyka. Film se pokouší dodat sociálním kontext do jinak otřepaného gangsterského filmu. Pokus je upřímný, ale jsou to náhodné momentky. Van Damme si dal zřejmě hereckou výzvu ke změně. Hudba hip hop je zde všudypřítomná a pro mě celkem hrozná. . Obraz hierarchie a fungování drogového kartelu se svými pravidly i brutalitou je tu podán dost plasticky. Film natočil neznámý Lior Geller, ale učinil tak jako ostřílený mazák. Film má dynamiku, gradaci a věrohodně vystižené charaktery i reálie, které spíše připomínají nějakou latinskoamerickou zemi než prostředí hlavního města Spojených států. Ale jak říká vypravěč Lucas: do těchto míst turisté nechodí. We Die Young je netuctový akční snímek, který zdařile překračuje žánrové hranice pouhého akčního filmu a oplývá na své poměry kvalitní dramatickou výstavbou. Van Damme se po dlouhé době zase objevil ve filmu, který stojí za vidění. A mladý Elijah Rodriguez vypadá jako slibný talent. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vážnější, neakční a bohužel nudný, nepřesvědčivý Van-Damme, který je tentokrát možná tím nejlepším v celém filmu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nemluvící Jean a nebojující bylo dost špatné v tomhle filmu,jinak by to na svůj příběh byl mnohem větší odvar, jinak spokojenost s tímhle gangem je. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Jean Claude Van Damme ve filmu z prostředí drogových dealerů, kteří na sobě mají více inkoustu, než jsem dokázal vypsat za celou základní školu. Van Damma mám rád, mám rád i filmy z těchto prostředí, kde hraje pořádný hispanos rap, ale nemám moc rád tento film. Celé mi to přišlo strašně přitažené za vlasy. Banda gangstrů kope do dítěte na ulici, což má sloužit jako přijímací rituál? Pravá ruka hlavního dealera má být teenager? Tomuhle já prostě nevěřím. Nicměne na Van Damme dobrý film, ale nedosahuje to kvalit Lucase a já do We Die Young očekával podstatně více. Velká škoda také, že Van Damme ve filmu nemluví. Docela zajímavé je, že nedávno zemřel Jiří Pomeje, hlavní dabér Van Damma a zde ho nikdo ani dabovat nebude muset. Film na jedno zkouknutí a nevím, jestli ho v brzké době budu chtít opět vidět. Slabší 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lucas pracuje jako výběrčí či kurýr pro místního bosse a zatímco on je se svým osudem smířen, pro svého malého bratra si představuje jinou budoucnost. Nicméně člověk míní a život mění. Podařený pohled do života na periferii Washingtonu, kde vládnou mexické gangy. Gellerovi se podařilo vystřihnout nejen sugestivní atmosféru, ale i popsat, jak to uvnitř zločineckých band chodí. Zároveň film nabízí i celkem solidně napsané i zahrané postavy. Největší lákadlo, tedy JCVD, tu je ve vedlejší roli válečného veterána, což sice působí trochu jako klišé, ale v tomto případě se nejedná o žádného supervojáká a přidanou hodnotu hraje i fakt, že díky válečnému zranění nemůže jeho hrdina mluvit a dorozumívá se prostředníctvím mobilní aplikace. Hodnotil bych výč, kdyby se podařilo zvládnout závěrečnou akční sekvenci, ale bohužel se během ní totálně zbláznila kamera a trošku mi celkový dojem pokazila. Ale i tak palec nahoru. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked sa nejaky herec, ktory uz roky hra v podfinancovanych bulharskych zlataninach objavi v kompetentne natocenom nepodfinancovanom filme, tak su jeho fanusikovia z toho cely bez seba. Pri filme The Bouncer som to este akotak vzal do uvahy, ale tentoraz uz nie. Co z toho ze to vyzera dobre, ked pribeh za nic nestoji. Milionkrat obohraty namet z prostredia latino gangov v USA, ktory strci do vrecka akakolvek epizoda serialu The Shield. Keby tu nehral Van Damme, tak po tom filme ani pes nestekne. Ten môj urcite nie. A ani Van Damme tu ani nemukne. Ma tu minimalny priestor a ani mu nedovolia otvorit hubu. V akcii tiez nič nepredvedie, takze fakt neviem načo sa tu objavil. Tadialto cesta k lepsim filmom nevedie. 3/10. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Van Damme je čirý sentiment a od JCVD jsem ho začal respektovat i jako člověka snad hlubšího než se zdá... Ale tohle tady je totální pakárna která ode mě dostává jednu rudou hvězdu a ani vlastně nevím za co.. Scénář je totální ptákovina. Van Damme, nesmyslně obraný o hlas, hraje úplné hovno. Snažit se divákovi namluvit, že v hlavním městě USA to chodí jako v nejhorších končinách El Salvadoru, je nesmyslné sci-fi. Akce stojí za vyližprdel. Nějaká hlubší myšlenka=0 ... Nevím, tohle fakt nedocením.. ()

Reklama

Reklama