Reklama

Reklama

Lukas

Trailer 4

Vyhazovač v nočním klubu, který má za sebou padesátku a schytal už hodně ran - doslova i obrazně - se s obtížemi snaží vychovávat svou osmiletou dcerku. (Filmbox)

Recenze (123)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No herecký projev jednoho výrazu JVCD tady opravdu kralova, pokud jde o příběh tak studnice originality a moudrosti to tedy fakt není, naštěstí mám však slabost pro ztroskotance. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně to Jean Claude pochopil. Lukas je totiž hodně slušné francouzské drama, které má výborný scénář a v něm doslova excelujícího Van Damma. Občas není potřeba všechny zkopat do hranaté krychle a snažit se z každé scény udělat akční zážitek. Stačí totiž dobrý scénář, pár akčních momentů a nějaký ten zvrat..no a je o kvalitu zaděláno. Dlouho se mi nestalo, abych měl z Van Damma takovou radost, jako v případě tohoto kousku. Kéž by mu to vydrželo. Rozhodně lepší evropské autentické drama, než další béčkovej akčňák. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR 6miliónov ($7miliónov)Tržby Celosvetovo $481,000▐ Ošuntelí Van Damme až nečakane skôr v takej vážnejšej polohe (už sme podobne niečo videli vo JCVD, že to vie rozbaliť aj po hereckej stránke) v úlohe vyhadzovača, ktorý to nemá na ružiach ustlané. Nepoddá sa a občas uštedrí nejaký ten kopanec, čí úder, ušlo to. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkně natočený a dost možná poslední dobrý film s Van Dammem. Příběhově je to takový standard a akce zde bohužel moc není, ale dobře film utíká a atmosféra je poměrně bezútěšná. Na zabití večera je to ok. 6/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean Claude Van Damme se zase jednou zmátožil a opět ukazuje, že v rukou schopného režiséra dokáže podávat nečekané výkony. Francouzský žánrový machr Julien Leclercq servíruje sychravě ponurý existenciální akčňák se stárnoucím hrdinou. "Lukas" vlastně představuje zasmušilý protipól vůči "JCVD", kde Van Damme nechává za sebou hvězdnou zář a vydává se nejen všanc marasmu, ale také další úchvatné akční sekvenci natočené v jednom záběru. Leclercqovy charakteristické dlouhé steadicamové záběry sledující postavy za pohybu po vzoru videoher z pohledu třetí osoby skvěle umocňují špinavý realismus tohoto žánrového zjevení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádná odbornice na rozbor každé prkotiny The Bouncer, nicméně jsem tady skoro od začátku věděla, kam se to bude ubírat. Jediná docela podstatná věc na konci je pro mě otazníkem. Zarytá VanDammovka také nejsem, ale když jsem četla ty jeho tři životopisy, tak mu jednu hvězdu přihodím, páč se mu například taky líbí Pretty Women…….a má rád vážnou hudbu... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tuctová animální proměna, při které se krajně opotřebovaný JCVD stává z gorily krysou. Sázka na styl, kdy se u pily střídají bezútěšné temno a skličující ponurost a kdy nejvíce veselí přináší Chopin před akcí v garážích, by za jistých okolností mohla přinést ovoce. Jenže okolnost zvanou „alespoň průměrný důvtip“, pro tento žánr nijak náročnou to disciplínu, nebyl Leclercq schopen dodat.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nikam nespěchají. Zadumaný, tichý, myšlenkami mnohdy jinde. Jean-Claude v rodném jazyce. Reálný a atmosférický. Ač s totálně jednoduchým příběhem. Náš belgický hrdina z přelomu osmdesátých a devadesátých let to vzal zase trochu z jiného úhlu. Coby vyhazovač se připletl ke smrti prominentního hosta diskotéky, dostane nejen vyhazov z podniku, ale i nůž na krk od vyšetřovatelů, kteří chtějí informace z nového klubu, ve kterém začal pracovat. Pak se ale základní logika začíná rozpadat, ani jedna z linií není nijak zajímavá nebo dramatická, nicméně pořád je to lahoda oproti Jean-Claudeovým totálním přešlapům z let 1999 až 2006. Zatímco třeba takový Seagal je roky vyloženě k smíchu, Van Damme se pořád tak nějak „snaží“, zkouší, co by mohl zarytým fandům připravit a nedonutit je k tomu, aby ze zdi strhli i jeho poslední plakát. Snaha se cení a jeho výraz „týden jsem nezamhouřil oči“ má vlastně taky něco do sebe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

JCVD v skutočnom filme, ktorý vďaka príbehu prekvapuje hlavou aj pätou. Bohužiaľ, tá neštandardne nadštandardná “debilita” je natoľko zarážajúca, že celý film ide akosi do hajzlu. Fakt škoda, lebo toto miestami vôbec nemuselo tak bolieť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je to skutečně tak, Van Damme na stará kolena umí tyhle nabušené málomluvné chlápky spolehlivě. Jakmile si doma zabouchá do boxovacího pytle je hned jasné, že na to pořád bezproblému má. Jedinou Jean-Claudeovou slabinou je kvalita scénářů a potažmo filmů ve kterých se objevuje. Musím říct že by mu dramata seděla. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další případ, kdy si upadající herecká akční ikona dokázala vybrat snímek, jenž nezapadá do vod průměrnosti a ještě hlouběji. Lukas je poctivé akční drama, ve kterém Van Dammovi jeho postava dobře sedla a zahrál ji přesvědčivě. Občasná akce potěší, je syrová a nevyšperkovaná, takže působí i poměrně realisticky. Obdobný film (co do kvality) bych přál i Schwarzeneggerovi a Stallonovi, kteří se poslední roky tak trochu plácají v šedivých počinech (pravda, že Sly má svého Creeda a Rambo 5 se mi osobně dost líbil, ale ostatní výtvory nic moc). Samozřejmě, že i Seagal či Lundgren by takto zdařilý snímek uvítali. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Žán kloda mám rád. Až tak, že mi je ľúto mu dať dve hviezdičky, ale čo už. Asi som mal prehnané očakavania alebo čo. Mne to jednoducho nesadlo. JCVD tu vsadil na vážnu komornejšiu notu, ktorá mňa osobne moc nebavila, aj keď to Žán Klodovi sadlo musím priznať. 50% - 2* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná neo-noirová terapie Jean Claude van Damma, v němž si bravurně střihl cholerickýho nihilistu znechucenýho životem, jehož jako stín doprovází nepřízeň osudu. Van Damme si konečně uvědomuje že stárne - tak ať radši preferuje tyhle sugestivní nezávislá evropská dramata, než další stupidní americký akčňáky bez umělecký hodnoty.... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Lukas (Jean-Claude Van Damme) pracuje v nočním podniku jako vyhazovač, ale při jednom zásahu se stane nehoda a je propuštěn. Lukas se stará o dceru a proto přijme práci ve striptýzovém klubu, ale ozve se policie a vše se maličko zkomplikuje... Příběh je vyprávěn v pomalém, realistickém tempu a divák by si mohl skoro myslet, že se pro námět čerplo ze skutečné události. JCVD zkouší nové věci a v tomhle případě to nedopadlo vůbec špatně. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Velmi solidní krimi thriller z Francouzské koprodukce. Příběh je naprosto jednoduchý, veškerý scénář a akční kousky – to vše není náročné a příliš nápadité, ale já si to celkově docela dost užil. Taková ta reálnost, ponurost a atmosféra – to vše mi vyhovovalo a bylo to zvládnuté dobře. Navíc JCVD mi zde opravdu pasoval. Ten jeho uschlý a zničený výraz jeho novým filmům moc nepřidá, ale tentokrát mu to moc neuškodilo. Sehrál pár dobrých, i když zcela obyčejných bitek, ale byly reálné, tvrdé a uvěřitelné, zejména finále se vydařilo. Nevím co k tomu dodávat ? Klasický akčňák to není, ale i tak jsem dost spokojen, samozřejmě bych k tomu přidal větší stopáž, dal pár dramatických scén atd, ale furt se jedná o výrazný nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spastický obličej hlavní hvězdy dodává na významu úspornosti tohoto díla, které zrovna za akční nepokládám. Belgickému bijci tahle anabáze mimo americké teritorium překvapivě svědčí i vychází v mnoha jemně inovativních ohledech, na které není příznivce Jean-Claude Van Damma až tak zvyklý. Jeho hrdina je sice veskrze vnímán kladně, ovšem je obdařen aurou kontroverzní tajemnosti, která tkví v jeho problematické minulosti, po níž mu v opatrovnictví zbyla malá dcerka a dokonalý výcvik v kontaktním boji. Ve svém současném působišti je neohroženým vyhazovačem v nočním klubu, záhy mu ale hrozí obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti, tudíž nuceně mění minulé pracovní místo za striptýzový klub, kde podstupuje riziko zločinných praktik, na kterých se bude sám podílet (ale jen tak aby se neřeklo), a jen tak na okraj se současně stane informátorem vyšších kruhů. Akce ustupuje do pozadí, je jí rozhodně méně než v jiných Van Dammeho kouscích, do popředí prostupuje téměř syrové drama muže, kterému jde jen to, aby své dceři zachoval dobré bydlo a měl u sebe mýdlo, když by náhodou šel do "tepláků". Režijně je to poměrně vybalancované a kupodivu akčně úsporné, pokusy o vizuální kejkle zajistí i realisticky působící ruční kamera, postavy nenadále hynou, dostaví se závěrečný zvrat a Van Dammovi tam hodí krasavici Svevu Alviti, ten však zarputile odmítá porušit svůj kodex celibátu a s pomyslným díky nechává její klín na pokoji. Julien Leclercq v podstatě nic neriskoval, když stárnoucí akční hvězdu nasměroval trochu jiným vývojem a směrem, kde by se i dal důstojně dožít akční důchod. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vítej doma ! Osobně bych si přál, aby Žán už netočil žádné céčkové akční srajdy. Tohle bylo fájn a dost mi to připomínalo filmy Liama Neesona. Příběh sice milionkrát ohraný, ale s Van Dammem to mělo šmrnc. Po Expendables 2, konečně zase něco dobrého. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále horší, než jsem čekal a nebýt solidního konce, šel bych asi ještě níž. Příběh není nějak originální, zápletka přímo tuctová a nad některými nelogičnostmi zůstal můj rozum stát. Takže jen za závěrečné rozuzlení, figuru Žána a krapet z nostalgie dávám za tři. A rychle končím, nebo si to zase rozmyslím. ()

Reklama

Reklama