Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (186)

verbal 

všechny recenze uživatele

Witchcraft Networking. Když vám slizká a pošahaná čarodějnice hakne Assbuk pentagramovým kódem, jste jako mladý degenerát okamžitě v hajzlu a nemáte s kým sdílet statusy dřív, než byste řekli koncepční pičovina. Jenže ono to není až tak pičoidní, jak by se po Odebírání z přátel mohlo zdát. Tenhle Maledictus ex machina je totiž mimo asociální sítě hustě vypečený, hnusně bubavý a roztomile brutální, přičemž docela vkusně vykrádá Blervičskou ježibabu a nezůstává při tom jen u pár „děsivých“ větví a dvaceti deka hororového Gothaje, poházeného v mechu. Ne, on to dá všem těm postiženým dětem, co si musí v Zukrbrkově sběrně osobních dat kompulzivně vyměňovat kokotí fotečky, debilní videjka a co hodinu čekovat profílky, aby jim náhodou neuniklo, kdy se jde některé z nich vysrat, a mohly to polajkovat a vypalečkovat, pěkně naprudko sežrat v opravdovém hřejivém lidsko démonickém sociálním kontaktu. Rozhodně jedno z nejpříjemnějších překvapení z letošního obvyklého tlustého, hnědého a třikrát zatočeného hororového videonadělení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,759,078Tržby Celosvetovo $10,975,390▐ Na prekvapenie pozerateľný lakačkový horor, vidieť že to bolo v celku šikovných rukách. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ONA CHCE, ABYS BYLA OSAMĚLÁ. JESTLI JE TO PRAVDA, TAK JSI JEDINÁ, KDO JE V BEZPEČÍ…" /// Tak si představte, že existujou existence, který nedokážou pochopit, že nejlepší parta je jeden. Takže tady jedna taková nemilá osoba děsivě a duchařsky cyberstalkuje a celkem frajersky redukuje počet přátel chudinky Laury. Teen obsah, fajn strašení, taky hezký animace… a sledováním za úplňku, se sluchátkama, nejenže nic neposerete, ale zajisté (ne)potěšíte vašeho kardiochirurga. Filmovej všeuměl Simon Verheoven je slušným hororovým příslibem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Scházíme se před černým zrcadlem. 2.) Dělám si prdel z „gotický“ holky. 3.) Thx za titule „arilka a badboy.majkl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ségra se 4 x lekla a dává 4*, já jsem ke konci už zaspával, takže 70%. Ale jsem překvapen, že i Němci umí natočit horror a rozhodně z letošních horrorů, je tohle nadprůměr. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ jednoznačne najlepší tohtoročný horor z Nemecka. Mladá, pekná a obľúbená študentka si pridá na facebooku osamelú podivínku. Keď ju však vyhodí, jej život sa zmení na peklo. Smutná holčina sa totiž odkrágľuje, no jej duch baží po pomste. Už tu bolo viac hororov o sociálnych sieťach, a očividne film čerpal z podľa mňa debilného Unfriended, takže nič nové pod slnkom sa tu čakať nedá. No na druhej strane tu bolo všetko, čo na hororoch vyhľadávam. Sympatickí herci, dostatok podarených ľakačiek, pekné masky, a odmietnutý duch nešetrí vôbec nikoho. Komu sa páčia jednoduché, prehľadné, ale fakt vydarené teenagerské duchárinky, pri ktorých netreba veľmi premýšľať, tak to určite ocení. U mňa sa tento horor bez pochýb umiestni v tohtoročnej TOP 10 a k plnému počtu chýbalo len málo (tentokrát sa veľmi rád povznesiem nad slabší scenár). Nechápem len, na kieho boha má niekto na FB cez 800 priateľov, ja osobne toľko ľudí ani nepoznám. Fakt prijebaná doba. Ale tú strigu by som si určite pridal, taký vymakaný profil ako mala ona sa často nevidí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Friend Request je pro mne překvapením roku, že předčil u mne Conjuring 2 i Lights out dohromady a zároveň je nejlepším zástupcem Cyberinternet žánru. Je velká škoda, že Friend Request nešel do kina místo naivního Cybernatural, poněvadž zde funguje úplně vše. Vynikající atmosféra, infarktové lekačky( z té jedné jsem nespal celou noc a nic intenzivnějšího jsem neviděl za svou hororovou kariéru), prvky okultismu, záhada sociálních síťí, slušná brutalita, perfektní masky a prvotřídní vizuál. Vůbec nevadí, že příběh je nejslabším prvkem filmu, když vše ostatní funguje bezvadně. Hlavní hrdinka je navíc příjemně sympatická, ta záporná naopak správně slizská. Už dlouho jsem při hororu neměl tak úzkostlivě nepříjemné pocity jako zde, dost možná způsobené právě oným tématem, protože představa, že píšu Recenzi na své FB stránce a bylo by to pro mě osudné, mě celkem mrazí :D Sluchátka povinnost. Story 6/10, Atmosféra 9/10, Gore 7/10, Vizuál 9/10, Akce 5/10, Napětí 8/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 10/10.85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kvalitný nemecký film? A dokonca horor? Neuveriteľné! Síce klame telom (postavy rozprávajú po anglicky, hlavnú postavu hrá Austrálčanka), ale ide každopádne o nemeckú výrobu s pohľadnou sexi hrdinkou, solídnym zlom a viacerými síce klišé strašiacimi scénami, ale zároveň aj dosť nepríjemnými, čo je v horore myslené ako pochvala. Hlavnou hrdinkou postupne odhaľované univerzum „čudáčky“ je príjemne originálne (zrkadlá, spolužiaci, čarodejnica, škola, osy...), takže sa nestíhate nudiť. Určite to nie je nič svetoborné, ale musím s príjemným prekvapením sucho skonštatovať, že som sa bavil a bol spokojný. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vůbec ne tak špatný, v hlavě se mi ale zrodil nápad na český rýmejk, dokonce možná trochu chytlavější. Jen si to představ: místo fuckbooku by se děj soustředil na čsfd a hlavní zápornou postavou by se stal třeba takovej Mojmír Širůčka. Ten by se oběsil na farmě svých rodičů krátce poté, co mu trochu přeskočilo z velkýho úbytku bodů během krátký chvíle - taková ztráta 30 pointů za dva týdny by mohla stačit. Tim by začal teror hříšníků, co si dovolili odebrat ho z oblíbených uživatelů, nebo ho jen posunout na nebodovou pozici. První na řadě by byl Livingdead, jehož by k smrti ušoustala jeho vlastní, Mojmírem očarovaná sestra. Další na ráně bude expert Psychor. Ten, zapálený do debaty o svém chystaném celovečerním trháku, se tragicky zřítí z nástupiště do kolejiště jen pár vteřin před tím, než ho projíždějící rychlík rozmete na sračky. Následovaly by minimálně dvě další oběti, než by se podařilo ďábelského Mojmíra zastavit. Úlohu největšího hrdiny by na sebe vzal nečekaně sám verbal, který by se při závěrečném zúčtování ve fantastickém, práškově bílém pekle sám obětoval za cenu bezpečí všech místních uživatelů a tím pádem i úspěšného chodu čsfd. Ale pozor, Zlo má mnoho podob a může se vrátit kdykoliv a kdekoliv... třeba na Okounu. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Verhoeven dosud utápěl svůj dřímající hororový talent v béčkových komediích. Nyní po mnoha a mnoha letech jeho hororová hvězda konečně vysvitla. Jakožto hororový expert jsem již vůči drtivé většině hororových lekaček zcela imunní a obvykle jejich příchod spolehlivě identifikuji dlouho dopředu. Avšak v průběhu snímku Unfriend jsem se spíše cítil jako malá holka, která právě přišla o hororové panenství. Lekací scény zde dosahují opravdu mimořádné intenzity a marně přemýšlím, kdy naposledy se mi v rámci hororové projekce tolikrát zastavilo srdce. I takový Wan musí při sledování daného filmu blednout závistí, jelikož jeho horory jsou oproti Unfriend jen takovým slabým čajíčkem. Jsem sice velkým hororovým odborníkem (největším zde na csfd.cz), ale přesto mi nepřísluší cokoliv na Unfriend kritizovat. Jednalo by se totiž o přehnaný perfekcionismus. Unfriend je ve všech směrech dokonalý horor, kterému vévodí sympatická Alycia Debnam-Carey v hlavní roli, a který se kromě již vychválených lekaček může pochlubit zejména vynikajícími maskami a skutečně vybroušenou atmosférou. Stejně tak oceňuji samotný námět hororu v podobě propojení moderních technologií (sociálních médií) a okultních nauk. Bezpochyby se jedná o dosud nejlepší horor roku 2016 a jestli se za pár týdnů nevytáhne Alvarez se svým Don't Breathe, tak mu tento titul již nikdo nevezme. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Populárne dievča má každý deň mnoho žiadostí o priatelstvo na sociálnych sieťach. Po prijatí jednej z nich zisťuje, že zvláštne dievča od nej chce viac ako len potvrdenie žiadosti a virtuálne kamarátstvo. A to, čo od nej chce, nie je vôbec príjemné. - Perfektná kombinácia jednej z najstarších hororových tém s najmladším hororovým subžánrom. Excelentne zahraná hlavná úloha, zaujímavá mytológia, inovatívny scenár a to všetko zakončené parádnym soundtrackom. Nespočetné plusové body za to, že som sa u tohto hororu po niekolkých mesiacoch dokázal zlaknúť. Síce len raz, ale keďže môžem horory, u ktorých som sa zlakol, spočítať na prstoch dvoch rúk, velmi si Friend Request cením. A dokonca tvorcovia pracovali aj s obrazovými lakačkami, čo už sa v dnešnej dobe, kedy každý tlačí len na zvukové efekty, velmi často nevidí. Napriek spomínanej inovatívnosti sa mi záverečná tretina zdala až príliš jednoduchá, takže to na plné hodnotenie nebude. Taktiež bolo výrazne vidieť to, že je to režisérov hororový debut a že sa ešte v oblasti tohto žánru má čo učiť. V každom prípade sa však jedná o jeden z najschopnejších hororov tohto roku a mal by ho vidieť každý. + herečka z Where the Devil Hides a Fear the Walking Dead + herec z Stake Land + herec z Always Watching: A Marble Hornets Story a Amnesiac + herec z Halloween II ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už žádné čury mury muří nožky, lektvary z babského ucha a nucení dětí k obezitě, aby zaplnily troubu. Teď čarodějnice preferují trošku drsnější stalking po webových systémech.. Ano, je tam pár lekaček u kterých je vhodné mít u sebe náhradní spodní prádlo a osobu schopnou provést masáž srdce, ale to je u „Bullying Bimbula“ asi tak vše, čím může zapůsobit. Ztrácejíce drahocenné přátele po stovkách bych na místě hlavní hrdinky zažaloval Zuckerberga.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Němci když si dupnou, tak umí . Ale žeby sem si z tohoto snímku vytrhla páteř, to ne. Jak found fuck footage bejvalky, tak naběhl " social network " násuv do všech žánrov. Nic nápadité, jen oukej vyfabrikovaný málem "slash " produkt, ktorý si bude užívať svoj aktuálny trend. Do tohoročnej 100ky sa ale isto vmestí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé postavy, hloupé chování a zaprášená zápletka, ale ty hororové momenty, kdy začne jít o krk. Za tyhle noční můry by se nestyděl ani Freddy Krueger, masky by naopak potěšily Sama Raimiho. Výtky blednou ve světle toho, že jako horor Friend Request funguje jako málokterá žánrovka z posledních let. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trvalo to roky, ale nakoniec sa to podarilo a po várkach shitov sa aj v žumpe moderného hororu – teda v jeho CYBER subžánri objavilo niečo (viac než) pozerateľné. Či je to len výnimka potvrdzujúca pravidlo, ukáže až čas, no konečne je to aspoň film, ktorý je spracovaný sympaticky a nie tak over-the-top-kokotsky. Proste vydarený, moderný, teenagerský horor. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší film, ktorý zbytočne doplatil na to, že sa musel stať za každú cenu čistokrvným hororom. Spočiatku som mal z toho až prekvapivo dobré pocity, hlavná hrdinka si ma získala okamžite a všetko ohľadom facebooku tu už asi ani nemohlo byť zvládnuté lepšie, či už jeho dizajn a využívanie vlastností, ale aj posadnutosť ľudí ním a navyše je to celé tak vizuálne hravé a nápadité, že ma to skutočne veľmi bavilo. Ale od prvej hororovej scény som už vedel, že som sa tešil predčasne. Stále sa na to dá bez problémov pozerať, keďže film si udržuje viacero pôvodných kladov, ale tá hororová stránka je doslova otravná. Jedine niektoré masky sú celkom zaujímavé, ale inak atmosféra a napätie nestoja za nič a aj obsahovo sú jednotlivé hororové sekvencie úplne o ničom. A tak zo zvyšku filmu ma už zaujímali len tie neustále problémy s facebookom, kvôli čomu sa hlavná hrdinka dostávala do problémov a celkom aj to pátranie po minulosti mŕtvej spolužiačky, ale toto ma tiež časom sklamalo, čakal som niečo podstatne zaujímavejšie, väčšinou to býva zvládnuté lepšie. Obsadenie nie je najhoršie, hlavná hrdinka Alycia Debnam-Carey je výborná, tá ma bavila v každom ohľade, ale inak ma už výraznejšie zaujal vlastne len kamarát hacker, ale to nevadí, v tomto žánri ani viac neočakávam a navyše mi ani nikto neprekážal. A ako som spomínal, vizuálne je to veľmi dobrá práca a to nielen na nemeckú produkciu a vydarila sa aj hudba. Takže nakoniec môžem skutočne ľutovať len toho, že sa z toho stal horor, keby sa protivníkom nestal duch, ale napríklad nejaká trochu schopnejšia hackerka, ktorá by sa mstila, mohol byť z toho výborný thriller alebo dráma. Ale aj tak u mňa prevládajú dobré pocity, hlavne za ten úvod, hlavnú hrdinku a audiovizuál. 62% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Internet môže byť veľmi temné miesto. Je to tak, pretože ľudia sa cítia pohodlnejšie, keď nadväzujú spoločenské kontakty, komunikujú a hovoria o tom, ako sa skutočne cítia, keď sú skrytí za obrazovkou počítača, a nie tvárou v tvár s niekým druhým. Využitie tohto námetu ako nástroja temnoty ako filmového predmetu ešte nebol hollywoodsky spracovaný na naozaj dobrej úrovni, aj keď si o to priam žiada. Prvá polhodinka je priam skvelá, až kým sa celý príbeh nezosype do tajomných vôd čiernej mágie a už sme znova len pri mysterióznej línii, ktorú v poslednej dobe tvorcovia béčkových horrorov tak radi využívajú, pokiaľ si nevedia rady s námetom - pretože do vôd mysterózna sa dá hodiť čokoľvek, tam predsa nič nemusí dávať zmysel, takže načo si nad tým lámať hlavu? Čo sa týka ale toho, že po stránke strachu film mal miestami naozaj slušné grády, tu musím naozaj dať palec hore. Takže ak sa chcete báť, film vás nesklame. Pokiaľ ale od toho očakávate komplexný film, hľadajte inde. 55%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po delší době zase bál. Jde o další výborně zpracovaný horůrek na můj oblíbený koncept sociálních sítí. Příběh byl solidní a skutečně jsem se zájmem sledoval, jak se od hlavní hrdinky pomalu lidé odvracejí. Mimo to, diváka celou dobu držela pod krkem stupňující se děsivá atmosféra s několika hrůzostrašnými lekačkami. Na závěr si nevybavím ani jednu chybičku. Snad jen, že jsem si vážně přál, aby to celé dobře dopadlo. Na druhou stranu však, jak je v hororu happy end, většinou už to nebývá to ,,pravé ořechové".... 82% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Verhoeven? Že by jen shoda jmen? Na nízkorozpočťák plný nesympatických hovadických teenagerů odsouzených ke zmasakrování to bylo příjemné překvapení. Chválím především dynamický soundtrack. Neřekla bych, že film se až tak moc zabýval sociálním přesahem FB, jako že se spíš zabýval zmasakrováváním hovadických teenagerů způsobem hodným pochvaly. Je to vlastně klasická vyvražďovačka naroubovaná na "ducha ve Facebooku," ale funguje to velmi dobře. A konec potěšil. Jen tak dál, Verhoevene! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Éra Facebooku si bere svou krutou daň. Svěřování se „přátelům“, co jsem měl k obědu, jak vypadala ranní stolice a jakou podprsenku si vezmu na party, dostává tak trochu jiný rozměr a hlavně přichází od docela nečekaného směru. Od našich západních sousedů. Režisér, který coby herec točil podle Rosamunde Pilcher a byl i u dalších televizních průšvihů, mile překvapil. Tak trochu nabubřelí študáci, jimž se jejich umělý svět začne rozpadat ve chvíli, co se na oné nablýskanosti cosi zvrtne, začnou dělat divné věci a jejich kámoška, jinak hlavní hrdinka vyprávění, začne jejich mordy zveřejňovat na sociální síti. Tedy někdo, kdo chce, aby trpěla. Začíná to náramně, první půlhodinka má šmrnc, sympaticky plyne a divák hned pochopí, že zahalená stalkerka má cosi za lubem. Pak přijde pár solidních lekaček, řada přehledných a velmi dobře natočených scén i bohužel rozplizlý závěr, který tak nějak vyšumí do ztracena. Vyděšenost postav je nicméně hmatatelná, o to větší je škoda druhé půlky, která příliš tlačí na pilu a odhalování už postrádá pořádný tah na branku. Jinak podruhé škoda, že dnes se měří až hystericky moc podle „lajků“, kdo není „lajkován“ může to rovnou zabalit. Každopádně je to atmosférické a hlavně funkční. A o to v tomhle žánru jde, ne? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Laura je jedným z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "Facebook-ové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. Nemecký Hollywood prináša duchársku lahôdku, ktorá spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Skutočne musím skonštatovať, že kvalita prevedenia dosahuje tú najvyššiu úroveň. Nie je to síce Wan (aby ste sa náhodou neposrali!), no lakačky fungujú, masky sú viac ako slušne spracované, gore napočudovanie taktiež, no a keď k tomu prirátam atmosféru, ktorá by sa miestami dala krájať, nemôžem inak - iba triezvo "chváliť". Sám za seba som spokojný. Pozeral som to za bieleho dňa a fungovalo to, takže či má príbeh hlavu aj pätu, na to sa zvysoka seriem. Človek by v živote nepovedal, že toto natočil Derick a Schimanski - 70% ()

Reklama

Reklama