Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

castor 

všechny recenze uživatele

Éra Facebooku si bere svou krutou daň. Svěřování se „přátelům“, co jsem měl k obědu, jak vypadala ranní stolice a jakou podprsenku si vezmu na party, dostává tak trochu jiný rozměr a hlavně přichází od docela nečekaného směru. Od našich západních sousedů. Režisér, který coby herec točil podle Rosamunde Pilcher a byl i u dalších televizních průšvihů, mile překvapil. Tak trochu nabubřelí študáci, jimž se jejich umělý svět začne rozpadat ve chvíli, co se na oné nablýskanosti cosi zvrtne, začnou dělat divné věci a jejich kámoška, jinak hlavní hrdinka vyprávění, začne jejich mordy zveřejňovat na sociální síti. Tedy někdo, kdo chce, aby trpěla. Začíná to náramně, první půlhodinka má šmrnc, sympaticky plyne a divák hned pochopí, že zahalená stalkerka má cosi za lubem. Pak přijde pár solidních lekaček, řada přehledných a velmi dobře natočených scén i bohužel rozplizlý závěr, který tak nějak vyšumí do ztracena. Vyděšenost postav je nicméně hmatatelná, o to větší je škoda druhé půlky, která příliš tlačí na pilu a odhalování už postrádá pořádný tah na branku. Jinak podruhé škoda, že dnes se měří až hystericky moc podle „lajků“, kdo není „lajkován“ může to rovnou zabalit. Každopádně je to atmosférické a hlavně funkční. A o to v tomhle žánru jde, ne? ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé postavy, hloupé chování a zaprášená zápletka, ale ty hororové momenty, kdy začne jít o krk. Za tyhle noční můry by se nestyděl ani Freddy Krueger, masky by naopak potěšily Sama Raimiho. Výtky blednou ve světle toho, že jako horor Friend Request funguje jako málokterá žánrovka z posledních let. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Konečně. Ani nevím po jak dlouhé době jsem se zase párkrát solidně lekl. Ale žádnej takovej ten zprzněnej malej cukaneček, kterej čekáte. Pořádnej kopanec a jak říká homoděj Jaro Slávik, zimomriavky. Abych ze sebe vypreparoval jádra i k filmu a neplácal tu o buznách, tak bych dodal, že sem čekal další Fejsbůkovou chujovinu. A ono to tak i začalo. Peytldík ,že z toho Šimon SběrHoven dokázal vydolovat pořádně ujetej virtuální wičkráft a to se Doníkovi móóóc líbilo. Mám rád šarodejnišky. Takže za mě veliká spokojenost. Vosumdesát % P.s.: vlastně ani nevím, proč jsem tomu nedal pět.... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to prostě nuda. Film nevyděsí (maximálně na vás vyskočí nějaký ksicht) a jediné, co bych jako hororové označil, byla ta psycho videa na profilu té holky. Postavy nesympatické a jejich osud mi byl ukradený. Ale tak jako jo, líbilo se mi, jak se ten nápad někam posouval a i ten konec se jakž takž dal. Jo a asi jednou jsem se lekl. 2* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Rozhodně není dobrý, když něco musím dokoukávat na dvakrát. A to je tenhle případ, kdy jsem u toho prostě usínal. Ono to celý nabudilo dojem, jakože je všechno fajn. Hlavní obsazení, super kámoši a jedna nepěkná osoba, kvůli který se to dosere. To, že to mělo pár slušnejch lekaček mi ale nezmění názor na celej film. Ono to totiž vůbec dohromady nefungovalo, nemělo to příběh a nebavilo mě to. Navíc, poslední dobou se toho podobnýho točí tolik, že ani Němci z toho nevytrhnou. Kyber-šikana, stalking, gotika, čarodějnictví, posednutí démonem, dobrej guláš. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama