Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No vida. A ono to jde a ne že ne. Po vesměs mizerných pokusech naroubovat sociální sítě na horor si Simon Verhoeven řekl, že na to půjde jinak a hned to vyšlo. Ne že by se to v kostce nějak lišilo od podobně laděných filmů. Pořád je tu jedna zhrzená duše, která se chce své internetové ex-kamarádce pomstít za odebrání z přátel, ale vzhledem k tomu, že je celý příběh silně prodchnut nadpřirozenem, měli tvůrci více prostoru pro manévrování a dokázali ho využít. Je tu vlastně vše, co má správná duchařina mít, čili atmosféra, sem tam nějaká lekačka a celkem povedení bubáci. Navíc likvidace obětí probíhá pokaždé v jiném prostředí a pokaždé je to prostředí pro duchy jako stvořené, ať už se jedná o kolej, nemocnici či opuštěné ruiny. K tomu všemu se podařil i casting plný neokoukaných tváří, jimž vládla hodně sympatická Alycia Debnam-Carey, takže za mě velká spokojenost a doufám, že režisér u žánru v příštím filmu zůstane. 80% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trvalo to roky, ale nakoniec sa to podarilo a po várkach shitov sa aj v žumpe moderného hororu – teda v jeho CYBER subžánri objavilo niečo (viac než) pozerateľné. Či je to len výnimka potvrdzujúca pravidlo, ukáže až čas, no konečne je to aspoň film, ktorý je spracovaný sympaticky a nie tak over-the-top-kokotsky. Proste vydarený, moderný, teenagerský horor. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Welcome to Facebook! Hviezda školy sa spriatelí s podivínkou, ktorá nemá žiadnych priateľov, len preto, že chce byť milá. Pre ňu je to bezvýznamná záležitosť, lenže pre podivínku je to celý svet. Film zaujme najmä v prvej polovici, kedy sa rozdávajú karty. Druhá polovica a vyvrcholenie je len samoúčelným nelogickým blábolom. Pri Unfriend platí nepriama úmera, že čím nižší je divákov vek, tým väčší lajk. 2* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ONA CHCE, ABYS BYLA OSAMĚLÁ. JESTLI JE TO PRAVDA, TAK JSI JEDINÁ, KDO JE V BEZPEČÍ…" /// Tak si představte, že existujou existence, který nedokážou pochopit, že nejlepší parta je jeden. Takže tady jedna taková nemilá osoba děsivě a duchařsky cyberstalkuje a celkem frajersky redukuje počet přátel chudinky Laury. Teen obsah, fajn strašení, taky hezký animace… a sledováním za úplňku, se sluchátkama, nejenže nic neposerete, ale zajisté (ne)potěšíte vašeho kardiochirurga. Filmovej všeuměl Simon Verheoven je slušným hororovým příslibem! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Scházíme se před černým zrcadlem. 2.) Dělám si prdel z „gotický“ holky. 3.) Thx za titule „arilka a badboy.majkl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kurna málem mně odvezli , začátek začal výborně přijemná hudba přijemní herci a bum přijde vyšinuta holka která se che kamarádit a když ne po dobrem tak po zlem , lekačky na mně působily 100% moje pištěni zbudilo barák nad miru spokojenéj ůžasny film drželo mne to celou dobu napnutého jak to dopadne a kdy mne strachem trefi nečekaný konec chcem pokračováni. Tyhle horrory žeru kdy vás strach provázi a ani na chvíli to z vás nespadne. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama