Reklama

Reklama

Gewoon vrienden

(TV film)
  • angličtina Just Friends
Trailer

Obsahy(1)

Joris (Josha Stradowski) je holandský mladý muž, ktorý sa snaží vyrovnať so smrťou svojho otca. Jeho mama nie je žiadna pomoc a ignoruje jeho pocity. Yad (Majd Mardo) je mladý sýrsky utečenec, ktorý sa usadil v Holandsku a je zamestnaný v domácnosti Jorisovej babičky. Yad sa vrátil z Amsterdamu, aby žil so svojou rodinou, ale má problémy s tradičnou výchovou. Aj keď sú Joris a Yad veľmi odlišní, prostredníctvom hudby a športu medzi nimi vznikne okamžitá iskra. (dwdb)

(více)

Recenze (4)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Jen kamarádi" nenabízí v rámci svého žánru nic nového, nicméně je to pěkně napsaný a uvěřitelně zahraný film, takže mi ona námětová tuctovost (v dobrém slova smyslu) nijak nevadila. Film sleduje mezilidské vztahy (partnerské, ale i rodinné) a zobrazuje vypořádávání se se smrtí blízkých, takže má vcelku široký záběr a díky krátké stopáži nemá ani čas začít nudit. Nadmíru mě pobavila čiperná a humorná postava babičky a musím se přiznat, že v druhé polovině filmu bylo pár scén, ze kterých jsem byl trochu naměkko (hlavně u scény s matkou a popelem). Příjemná televizní oddychovka, jež v sobě účelně snoubí romantiku, drama a humor. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Místy originální. Prima soundtrack. Ale znova si to nepustím. Každopádně easy on the eye. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* takový nenápadný snímek, který neřeší coming-out jako většina gay filmů. Tento je zejména o mezilidských vztazích jak v rodině, tak s novým partnerem. Vlastně taky nepřináší nic nového, ale je příjemně normálně pohodový a vtipný tak akorát. U hlavní dvojice je cítit vzájemné vibrace, takže je i slušně zahraný. Takže si z něho nakonec nečekaně odnáším dobrý pocit, který dokládám pluskem u trojky ;-). A k tomu přikládám mé doporučení a je vhodný pro odpočinek po náročném dni. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Když jsem si odmyslel tu "náhodu", že se jedná o rodinu domácí a druhou původně ze Sýrie, a ještě umocněno gay složkou (sakra, že by EU zaúřadovala i tady ... ale já s tím problém nemám), tak se na mě vyloupl film tak lehký, krásný, oddechový a úplně jsem cítil potřebu jej hltat a odpočinout si od těch příběhů plných hlubokých dramat, láskybolných přejícností, hororů nebo přiblblých komedií, a to se mi snad ještě nestalo, díval jsem se v průběhu, kolik filmu mi ještě zbývá (se strachem, že už bude brzy konec). Tak moc jsem už potřeboval tento typ filmu a tak dobře skloubeného a že jich tady není moc. Nakonec o tom píše ve své velmi dobré recenzi přede mnou už i olinciny. Prostě totální oddechovka se zápletkou, sympatickými herci, příjemnou hudbou, dobrou kamerou a zpracováním a navíc zralé a postarší udržované dámy (což gayové mají rádi) k tomu, co více si přát ??? Doporučuji VŠEM, neboť tento film potřebujeme skoro všichni zde jako ryby vodu ... 991010 ()

Reklama

Reklama