Reklama

Reklama

Gewoon vrienden

(TV film)
  • angličtina Just Friends
Trailer

Obsahy(1)

Joris (Josha Stradowski) je holandský mladý muž, ktorý sa snaží vyrovnať so smrťou svojho otca. Jeho mama nie je žiadna pomoc a ignoruje jeho pocity. Yad (Majd Mardo) je mladý sýrsky utečenec, ktorý sa usadil v Holandsku a je zamestnaný v domácnosti Jorisovej babičky. Yad sa vrátil z Amsterdamu, aby žil so svojou rodinou, ale má problémy s tradičnou výchovou. Aj keď sú Joris a Yad veľmi odlišní, prostredníctvom hudby a športu medzi nimi vznikne okamžitá iskra. (dwdb)

(více)

Recenze (4)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Místy originální. Prima soundtrack. Ale znova si to nepustím. Každopádně easy on the eye. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Jen kamarádi" nenabízí v rámci svého žánru nic nového, nicméně je to pěkně napsaný a uvěřitelně zahraný film, takže mi ona námětová tuctovost (v dobrém slova smyslu) nijak nevadila. Film sleduje mezilidské vztahy (partnerské, ale i rodinné) a zobrazuje vypořádávání se se smrtí blízkých, takže má vcelku široký záběr a díky krátké stopáži nemá ani čas začít nudit. Nadmíru mě pobavila čiperná a humorná postava babičky a musím se přiznat, že v druhé polovině filmu bylo pár scén, ze kterých jsem byl trochu naměkko (hlavně u scény s matkou a popelem). Příjemná televizní oddychovka, jež v sobě účelně snoubí romantiku, drama a humor. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* takový nenápadný snímek, který neřeší coming-out jako většina gay filmů. Tento je zejména o mezilidských vztazích jak v rodině, tak s novým partnerem. Vlastně taky nepřináší nic nového, ale je příjemně normálně pohodový a vtipný tak akorát. U hlavní dvojice je cítit vzájemné vibrace, takže je i slušně zahraný. Takže si z něho nakonec nečekaně odnáším dobrý pocit, který dokládám pluskem u trojky ;-). A k tomu přikládám mé doporučení a je vhodný pro odpočinek po náročném dni. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Když jsem si odmyslel tu "náhodu", že se jedná o rodinu domácí a druhou původně ze Sýrie, a ještě umocněno gay složkou (sakra, že by EU zaúřadovala i tady ... ale já s tím problém nemám), tak se na mě vyloupl film tak lehký, krásný, oddechový a úplně jsem cítil potřebu jej hltat a odpočinout si od těch příběhů plných hlubokých dramat, láskybolných přejícností, hororů nebo přiblblých komedií, a to se mi snad ještě nestalo, díval jsem se v průběhu, kolik filmu mi ještě zbývá (se strachem, že už bude brzy konec). Tak moc jsem už potřeboval tento typ filmu a tak dobře skloubeného a že jich tady není moc. Nakonec o tom píše ve své velmi dobré recenzi přede mnou už i olinciny. Prostě totální oddechovka se zápletkou, sympatickými herci, příjemnou hudbou, dobrou kamerou a zpracováním a navíc zralé a postarší udržované dámy (což gayové mají rádi) k tomu, co více si přát ??? Doporučuji VŠEM, neboť tento film potřebujeme skoro všichni zde jako ryby vodu ... 991010 ()

Reklama

Reklama