Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Někomu od Disneye se musela zalíbit postava rangera z fanouškovských sérií Fallout: Nuka Break. Někomu zase Gremlins, Firefly nebo Stargate.... SW si půjčují filmové propriety, aby podpořily merchandising? Na svém místě býti vše zdá se. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"This is the Way..." Zatímco jsem se vyhýbal všem seriálům a těm ze světa Star Wars obzvlášť, tak mi neustále někdo říkal - "Tohle je nejlepší Star Wars od Epizody III! Tohle se Ti musí líbit! Nechápu, že na to nekoukáš!" No tak jsem se podíval. A možná, kdyby do mě celá sociální bublina netřískala, že tohle je nejlepší seriál, tak bych tomu i věřil. Mandalorian je dobrý, je super. Ale není nejlepší, nebo ten dokonalý zážitek, co mi všichni slibovali. Jsem rád, že Disney dokáže Star Wars ještě prodat, i za cenu, že to je seriál. Oceňuji, že si dali práci a mapují události po Epizodě VI. Prostředí a výprava se mi líbí. Druhá série po úspěchu té první i ukazuje mnohem větší rozpočet. V první sérii oceňuji Nicka Nolteho. Pokud má něco Mandalorian dobrý, tak charaktery, kterých mí opravdu hodně. Hlavní postava je sympatická díky Pedru Pascalovi. Vida, diváci si k němu vytvoří silnou vazbu, i BEZ toho aniž by si sundal helmu. Nikoliv jako u Halo (2022) *facepalm*, tam mu je helma evidentně nepříjemná, protože ji zase naopak pořád sundává. Stinou stránkou může být padouch, který je nesympatický, nezajímavý a nudný. Za mě je však Mandalorian díky stopáži velmi příjemnou skoro až westernovou podívanou. Uzavřené kapitolky, které se větví do příběhu o záchraně malého Baby Yody. Který je samozřejmě rozkošný. Zejména když zvrací. Bože, nevěřím, že jsem napsal takovouhle větu. V šestnácté epizodě navíc velmi emotivní příchod jedné oblíbené postavy. Disney nemohl se trefit na nostalgii více. Tohle bylo nejkrásnější shledání, co mohl seriál nabídnout. Díky <3 (85 %) ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Mandalorian záchvěv konce minulého století, díky své epizodičnosti, ale na druhou stranu je to dnes vlastně osvěžující i díky tomu, že průběžný děj funguje na jedničku a na konci se výborně vypointuje v zábavné finále. Ano, nevýhoda je, že některé epizody rozhodně nejsou tak silné, jak by si Mandalorian zasloužil, nejen díky tomu, že je hraným SW, ale především jako otvírák Disney+ totiž na pár místech dochází dech. Ovšem až na drobná škobrtnutí je to velmi zábavný seriál z té špinavější strany univerza s charismatickou helmou v hlavní roli, zábavnými vedlejšími postavami a etalonem roztomilosti tohoto desetiletí. Těším se na pokračování a tiše doufám, že se zas jednou v nějakém hraném SW podíváme do civilizace ala Coruscant, Naboo, nebo Coleria. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je přesně cesta, kterou by se měli SW vydat. Zamknout Kennedy někam hluboko do sklepa a zahodit klíč a pak se otevřít úplně všem žánrům, v tomhle univerzu se může odehrávat naprosto cokoliv, od romantiky až po horor. Tvůrci to správně pochopili a udělali si SW western. Je to trochu jednodušší, místy hodně naivní. Ale díky sympatickému castingu a Baby Yodovi to celkem funguje i v momentě, kdy téměř doslovně vykradou Sedm statečných. A nejlepší ze všeho je vizuál závěrečných titulků a hudba od L. Goranssona. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Update/ 1.séria: Kto videl animovaný seriál Star Wars Rebels, musel byť pozitívne naladený na tento seriál o Mandalorianoch. V rebeloch bolo totiž Mandalorianov požehnane a dokonca sme sa o nich veľa dozvedeli a hlavne kto chce vedieť viac o tom parádnom čiernom svetelnom meči, ten by si rozhodne nemal nechať ujsť ani ten seriál a samozrejme aj skvelý seriál Star Wars: The Clone Wars, kde sme sa taktiež často krát s Mandalorianmi stretli, dokonca sme boli aj v ich krásnom svete. No a aj samotný Obi-Wan Kenobi sa nám zamiloval do jednej Mandalorianky. Pravému fanúšikovi Star Wars dokonca stačí sledovať úžasné scenérie planét a prelety lodí a speedrov. Tento seriál je vizuálnou krásou. Posledná epizóda absolútny masterpiece. Postava Moff Gideon úplne super záporák. 2.séria: Táto séria nepoľavuje ani na chvíľu a najväčším plusom ak nerátame opäť krásne scenérie je bezpochyby zasadenie mnohých postáv z iných Star Wars seriálov (Rebels, Clone Wars,) a tí, ktorí tieto seriály nevideli, asi horšie pochopia ten hype pravých Star Wars fanúšikov, keď sa niektorá postava objaví na plátne. Narážam napríklad na Anakinovu padawanku, ktorú vycvičil v Clone Wars na jednu z najlepších Jediov. Škoda že Ashoka nedostala priestor už v Revenge of the Sith (2005). ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama