Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Coruscantu podstupují bývalí imperiálové probační program Nové republiky. (Disney+)

Recenze (53)

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň pro mně zatím jedna z nejbohatších epizod seriálu. Nic proti rozmáchlý mytologii Mandalorianů a spol., ale přízemnější budování postimperiálního světa, tvořící jádro 19. kapitoly, má taky hodně něco do sebe. A dá v pozitivnim smyslu vzpomenout na přístup a kvality Andora. Výborný intermezzo z Coruscantu, kde se konečně pořádně projedeme metrem, skoro se dotkneme nejvyšší hory planety, nahlídneme do institucí a poměrů překrásný Nový republiky, to vše z pohledu zajímavý nejednoznačný vedlejší postavy. Dostane se nám přitom náznaků širšího kontextu příběhu i celkovýho stavu Galaxie – o což nás bohužel sequely do značný míry ochudily a období po pádu Impéria tím pádem zoufale potřebuje (na knihy i komiksy nemám čas). Potěší i hovory o klonování, jeho etičnosti nebo legálnim statutu. Z high fantasy jsme prostě na chvíli čistě v oblasti sci-fi. Kolem a kolem, i něco takovýho jsme měl na mysli v recenzi předchozího dílu, když jsem psal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby si všichni víc povídali. Doktor Pershing ja navíc zábavnej protiklad nadživotních drsňáků Mandalorianů. Ale ani o jejich heorický a střemhlavý činy nepřijdeme, protože celý týhle slastný andorovský diverzi předchází neméně slastná, dost našlapaná a skvěle provedená letecká bitva nad Kalevalou. Starbuck, what do you hear? A na závěr se dočkáme i nějakých osudových momentů doprovázených významnými pohledy (nebo teda osudových asi jak pro koho, vívilsí). Různým divákům se asi bude líbit jiná část epizody, já žeru obojí. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl měl hloubku a rozhodně nepůsobil zkratkovitě a za to rozhodně plný počet. Místy jsem cítil až tu Andorovskou atmosféru, kde nic není jen černé a bílé. Poznali jsme, že i Nová Republika má spoustu svých vlastních problémů a neduh. A konečně jsme mezi sebe taktéž přivítali obyčejné lidi, co prostě chtějí jen práci a je jim jedno, jestli pracují pro Impérium či pro Republiku. Chápu, že tato odbočka se může někomu zdát zbytečná, ale hezky buduje svět okolo. ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že ide o silnú epizódu, ale má dobré momenty a je príjemnou prestávkou od neustáleho vysvetľovania Manda. Myslím, že zameranie sa na niektoré menšie vedľajšie postavy a zistenie, kde sa v galaxii nachádzajú, je presne to, čo pokračovanie prvej sezóny Mandaloriana potrebuje, pretože Mandalorian je o interakcii menších postáv s väčším príbehom. Myslím si, že seriál upadol, keď sa príliš snažil byť ako filmy, a nie tým, čím by mal byť. Mando by mal mať určitú vážnosť, ale nemal by sa zameriavať na snahu byť rovnako epický, ako sa o to snažia filmy. Myslím, že najlepšie mandalorianské epizódy sú tie, ktoré spomalia a sústredia sa na skúmanie predstavených postáv, a nie na neustále cameá a laserové meče. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezvykle dlhá epizóda v sebe skrýva minimum Mandaloriana a skôr samostatný príbeh ex-imperiálnych vojakov a ich zmeny/ne-zmeny. Tento odklon po kvalitatívnej stránke vôbec nebol zlý, ale trochu ma vyrušil.  Ako už býva zvykom, počítam, že aj na prvý pohľad vata tejto epizódy má v širších súvislostiach význam. Čo sa týka Manda a Bo-Katan sa to vyvíja naozaj zaujímavým smerom. This is the way! 80% Disney plus ()

Bender0101 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda s podtitulem "Napojujeme na sequely s Jonem a Davem". Nejdelší díl (51 minut), v němž dostáváme minimum mandí linky. Letecký souboj na začátku by byl fajn, nebýt neexistující přesnosti Imperiálů, AI dialogu typu "Byli jsme zasaženi", "Interceptory jsou odolnější než stíhačky TIE" a drobného faktu: nikdo neřeší, že tady tahle velká letka kvalitnějších stíhaček vůbec operuje a odkud se vzala, když nemají hyperpohon. Najednou následuje vložka s (velmi naivním) dr. Pershingem a Eliou Kane, která nebyla zahrnuta v prvních dvou dílech, není zvlášť záživná a zápletka na konci je předvídatelná. Čeho se nám dostane přehršel, je totální neschopnost, idiocie a byrokracie Nové republiky prakticky v každém ohledu. Zbavování se všeho Imperiálního (od souborů přes techniku po Destruktory, ovšem krom zařízení na vymývání mozků); Reintegrační centrum pro bývalé Imperiály (nyní humánně označovaní písmenem a dvojčíslem), kam se nikdo za žádnou cenu nechce vrátit; učinění dr. Pershinga třetiřadým úředníkem po představení veřejnosti jako génia v oboru genetiky a v neposlední řadě "léčba" elektrošoky. Celá závěrečná scéna na Coruscantu je nesnesitelně debilní. ("Spoiler": Ještě v epizodě 5 nevíme, jak skončil doktor a proč nebyla Elia zadržena jakožto jediná podezřelá) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama