Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Coruscantu podstupují bývalí imperiálové probační program Nové republiky. (Disney+)

Recenze (53)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozmohl se nám takový nešvar, že v seriálových Star Wars jsou nejlepší epizody ty, které nesledují hlavní linii, případně působí, že vlastně vypadly z úplně jiného seriálu. Přesně tento případ je i třetí epizoda třetí série, která dává nahlédnout do tajů Nové republiky a dělá to přesně tím intimním a zemitým stylem, kterým mne dostal Andor. V seriálu to působí trochu jako pěst na oko, ale samo o sobě to bavilo hrozně moc. Už se vykašlete na to neustálé podkuřování fanboyům a jděte touto cestou. Protože this is the way! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Části s Mandalorianem skvělé, ale nečekaný prostředek mě trochu zviklal. Jako takový mini film to bylo peckovně odvedené, ale divně to napasovali do epizody a nedali člověku ani pojítko se zbytkem dění. Což je škoda, protože samo o sobě to fungovalo skvěle, jen to je tak násilně vnuceno divákovi, až to působí jako úplně jiný seriál, takže nadšení z hodinové epizody brzy opadlo... přesto kvalitní epizoda. ()

Reklama

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň pro mně zatím jedna z nejbohatších epizod seriálu. Nic proti rozmáchlý mytologii Mandalorianů a spol., ale přízemnější budování postimperiálního světa, tvořící jádro 19. kapitoly, má taky hodně něco do sebe. A dá v pozitivnim smyslu vzpomenout na přístup a kvality Andora. Výborný intermezzo z Coruscantu, kde se konečně pořádně projedeme metrem, skoro se dotkneme nejvyšší hory planety, nahlídneme do institucí a poměrů překrásný Nový republiky, to vše z pohledu zajímavý nejednoznačný vedlejší postavy. Dostane se nám přitom náznaků širšího kontextu příběhu i celkovýho stavu Galaxie – o což nás bohužel sequely do značný míry ochudily a období po pádu Impéria tím pádem zoufale potřebuje (na knihy i komiksy nemám čas). Potěší i hovory o klonování, jeho etičnosti nebo legálnim statutu. Z high fantasy jsme prostě na chvíli čistě v oblasti sci-fi. Kolem a kolem, i něco takovýho jsme měl na mysli v recenzi předchozího dílu, když jsem psal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby si všichni víc povídali. Doktor Pershing ja navíc zábavnej protiklad nadživotních drsňáků Mandalorianů. Ale ani o jejich heorický a střemhlavý činy nepřijdeme, protože celý týhle slastný andorovský diverzi předchází neméně slastná, dost našlapaná a skvěle provedená letecká bitva nad Kalevalou. Starbuck, what do you hear? A na závěr se dočkáme i nějakých osudových momentů doprovázených významnými pohledy (nebo teda osudových asi jak pro koho, vívilsí). Různým divákům se asi bude líbit jiná část epizody, já žeru obojí. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že se rozvíjí další linie, by mi nevadilo. Ani to, že zatím má s dosavadním děním tak málo společného, že je to vlastně nový seriál uvnitř Mandaloriana. Zprvu to vypadalo docela dobře, viděli jsme život na Coruscantu, doplnily se další dílky do mozaiky. Dozvěděli jsme se co se stalo s těmi, kteří pracovali pro Impérium, sledovali jak vypadá život v Nové republice po válce... . Jenže tento příběh se tak podivně zvrhnul a navíc zabral 80% stopáže epizody. A to zrovna po tom, co jsem příběhu o Mandalorianovi a jeho pidijoudovi začal přicházet na chuť, kdy se do příběhu vrátila Bo-Katan a začalo to slušně fungovat. Kdyby byla linie s doktorem a jeho divnou společnicí dynamičtější a dávkována rovnoměrně s příběhem o Mandalorianech, nejspíš bych hodnotil o dost lépe. 70% ()

mikki089 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu: tato epizoda mě trochu zklamala. Pořád si nejsem jistá, jestli se mi to líbilo nebo ne. Buďme upřímní, většina z nás sleduje Mandaloriana pro samotného Mandaloriana, Dina Djarina, a jeho dítě, Grogua. Toto duo je to, co diváky většinu času baví a díky němu jsme si všichni show zamilovali na prvním místě. To bylo řečeno, teď nastává otázka - o čem byla prostřední část? Nechápejte mě špatně, nebylo to nejhorší, ale zanechalo to ve mně pocit, jako bych se dívala na 5. kapitolu Bobu Fetta (2021-2022) - začnete epizodu s očekáváním, že uvidíte, jak se příběh vyvíjí poté, co Bo-Katan uviděla Mythosaura, a místo toho dostaneme příběh Dr. Pershinga v Coruscantu. Přišlo mi, jako by se Disney chystalo udělat další spin-off...Konec se vrací k Mandovi, Bo-Katan a zbytku Mandalorianů, takže super zakončení. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama