Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé planety Nevarro potřebují ochránit před útokem pirátského krále. (Disney+)

Recenze (50)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peter Ramsey stojí za režii solidního animáku Legendární parta, především je jedním ze tří režisérů Spider-Mana: Paralelních světů, zásadního milníku animovaného filmu. Po návštěvě Marvel vesmíru poté Ramseyho čeká cesta do světa Star Wars, kdy by se měl chopit minimálně jedné epizody seriálu Ahsoka, ještě předtím se ovšem Ramsey chopil režie 21. epizody seriálu Mandalorian. Epizoda, která zároveň dokončuje jisté načrtnuté vedlejší linky, zároveň skrze tuto vedlejší linku více prozrazuje o fungování Nové Republiky a zároveň naznačuje směr, kterým by se seriál mohl do budoucna vydat. Především ovšem naznačuje, že se chystají velké věci. Pátá epizoda 3. série se tak vrátí k načrtnuté lince na planetě Nevarro a invazi pirátů. Výsledkem je další epizoda, která má westernovou atmosféru, která skončí jednou fenomenální bitvou, která samotné Mandaloriany představí jako komando hromadného ničení, zároveň díky nadále výrazným produkčním hodnotám výsledek nikdy nepůsobí extra lacině a i přes omezený rozpočet Ramsey předvádí strhující věci a naznačuje, že nutně nemusí fungovat pouze u animovaného filmu. Vše je poté součástí většího celku. Jedno nečekané, ale rozhodně milé cameo z animovaného seriálu, další náznak fungování Nové Republiky, který není úplně ideální a je spíše pochybný, úkaz toho, že pád Impéria nutně nemusí znamenat konec, kdy Impérium připomíná Hydru, kterou jedna useknutá hlava rozhodně neskolí. Pátá epizoda jen naznačuje směr, kterým se seriál do budoucna vydá, už těchto pár náznaků ovšem svádí k zajímavému vývoji události, především proto, že stmelení Mandalorianů možná nebude tak jednoduché. Největší satisfakci přitom dodává moment, kdy se Mandaloriani rozhodnou bojovat za správnou věc, kdy se nějak pracuje s vývojem vztahu mezi postavami, prasvatnou ideologií i nadějí na lepší zítřky. Greef Karga v podání Carla Weatherse zúročuje svůj charakterní vývoj, zmíněná bitva i práce s jednotlivými detaily s ní zvládají vyvolat uspokojení, samotné finále poté otvírá prostor pro zajímavý vývoj událostí, které snad dokážou naplnit svůj potenciál. 3. série si ovšem zatím dokáže víru vysloužit, protože pořád dodává pocit, že toto jsou Star Wars.... ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda Mandaloriana, která dává prostor budování světa, propojení linek, tozvinutí postava vztahů. Má to příjemnou zápletku a nepřátelskou frakci. Prostě to co byste od tohoto seriálu čekali a chtěli v tom šarmantním oldschoolovým stylu. ()

Rex Mundi

všechny recenze uživatele

Seriál žeriem, ale vysvetlí mi niekto, prečo "ľud mesta Nevarro" tvorilo asi 50 štatistov? Nemohli ich rozmnožiť aspoň digitálne? ()

sepp odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

:D :D :D Mando: takes off helmet; The Armorer: You're Mandalorian no more. Bo-Katan: takes off helmet; The Amorer: "You walk both worlds. :D :D :D Bait and switch dokonán. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc mě baví tady ty ukřičený jedno-dvojhvězdičky, že to nemá s Mandem nic společnýho. Já vám něco řeknu. Jděte do hajzlu a pohoňte si radši u Impéria, abyste měli pocit, že je to cool SW. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto boží! Hlavně prvních deset minut, které div ne nepůsobí, že by mohli dost lidí nakrknout :D možná proto má díl od nich tak špatný hodnocení, protože nekoukali dál. Jejich škoda. Skvělý díl dobrou akcí a s dvěmi zajímavými informacemi v závěru. Dobrý  :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle uměl Disney vždycky na výbornou. Vytvářet a rozvíjet merch. Prodávat umělohmotné produkty, které svítí, blikají, lesknou se...prostě na pohled vypadají dobře. Tvůrci nejsou vedeni k tomu, aby byli originální, diváky šokovali a valili na ně novoty, nebo nedejbože něco složitějšího na přemýšlení. U tak předvidatelné epizody, se snad ani nedá spoilerovat. Že se do konfliktu zapojí Mandouši...no, když pominu, že nikdo jiný k tomu neměl důvod a že je to seriál o nich... . Ale dobrá, vždyť je vlastně jedno, že je to scénáristický level prvních Clone Wars (takže pro diváky -12). Co je špatnýho na rozdávání bombónů? No nic, akorát tomu seriálu chybí podstatná věc. Pořádný záporák. Zatím co? Přerostlá slepice, Jožin z bažin, podzemní potvora, jeskynní potvora, vodní potvora... . Kdo chtěl nějakou vyšší gastronomii, měl si asi pustit jiný seriál. Takže jo, vypadá to hezky a je to stále v duchu... This is the Way(Disney)! Zpracování...vizuál, hudba *****, obsah **. Zaokrouhluji dolů, protože vím, že to Favreau umí líp.  PS: Tvůrci strčili nemluvně do klína chlápkovi, který ve stíhačce bojoval proti pirátům, čímž dávají ale opravdu špatný příklad rodičům. Tak doufejme, že to Disney od Sdružení amerických matek moc neschytá. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Kontrast vysoké CGI stylizace vs masky a prkenni herci jak z 90. (Místy dialogy a scéna připomínají spíš  hrané cutsceny z her od Westwoodu, než pomyslný vrchol televizní tvorby 21.století) v ději, který nemá žádnou pevnou kostru a funguje max jako fan servis pro lidi co bez SW nemůžou být. Nic proti, ale zmlsanej Andorem, tuhle pohádku plnou hezkejch animaci, odpornejch masek a nahodnejch dobrodružství nemůžu hodnotit stejně nadšeně jako zbytek. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne táto epizóda výrazne vystrelila. Manželka sa ma zhruba v 2/3 opýtala, prečo sa tak prihlúplo usmievam a na čo to tak intenzívne čumím. Nič nedefinuje moje pocity lepšie ako jej otázka. Užil som si každú minútu a motívy, ktoré tu boli načrtnuté sa dúfam dočkajú dostatočného priestoru. Svet Mandalorianov sa mení a skvele sa na to pozerá. 100% Disney plus ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další luxusní díl plné skvělé Mandalorianské akce při záchraně Nevarra před piráty, jediné co mi začíná vadit je daný velký prostor pro Bo-Katan, nic proti ní ale ten seriál je o Dinu Djarinovi a ne o Bo-Katan a všichni víme co způsobila v CW a R takže nechápu proč by ona měla vládnout Mandaloru když celý děj predtim směřoval k tomu že Din bude vládnout Mandaloru, každopádně víme kdo drží Darksaber a doufám že jí to náš Mando v závěru série pořádně nandá. Ale to jsem odbočil a audiovizual luxus a konečně máme mírně rozuzleni Coruscantskeho dílu. 9.5/10 ()

Reklama

Reklama