Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci čelí nepřátelům. (Disney+)

Recenze (61)

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je vlastně fajn. Odpustím mu absolutní nelogiku objevování postav (Grogu, R4). Sice mě to štve, ale tak nějak cítím, že to muselo mít nějaký důvod (vynucené přepisování, málo času...), protože tohle by jinak Favreu prostě nenapsal snad ani z legrace. Akce a triky jsou vážně extrémní nářez. Ta choreografie má říz a epické měřítko, na seriál nevídané, má taky co do sebe. Záporákův odhalený plán (klony sebe?!) je tragédie, jeho smrt (?) taky. Ale celkově se podařilo získat zpátky Mandalore a uzavřít tuhle linku. Co bude dál? To ukáže čas... ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně parádní jatka na Mandaloru. Myslím, že zakončení je geniální. Bitka, Din Djarin, Bo-Katan Kryze a Grogu vs Moff Gideon byla úplně monstrózně dobrá. Šíleně dobrá. Grogu zazářil. Skoro jsem ukápl slzu. Byla to naprostá špička. A pro kritiky. Je to sci-fi. Nechápu, co od toho čekáte. Doporučil bych vyvětrat se a pustit si raději nějaké velmi křehké vztahy. 🖕 ()

Reklama

Kvajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[SPOILERY, BYLI JSTE VAROVÁNI] Budu za hnidopicha, ale úplně se mi nelíbí, že od doby epizod VII až IX není žádoucí, aby o logice děje uvažoval divák, natož dokonce tvůrce. Jsem fascinován výběrem bojových scén. Kdyby mi někdo řekl "hele v tom Mandalorianovi bude prostě bitva, kde asi 200 lidí bude za pomoci jetpacků lítat v jeskyni, budou na sebe přitom střílet, trefovat se a do toho tam bude jedna slečna lítat se světelným mečem a druhá s kladivem a budou jako mlátit a sekat ty další lidi ve vzduchu", tak bych si myslel, že se dotyčný zbláznil. Ale tady se to opravdu stalo. Ani nemluvím o tom, že lítat ve vesmíru ve zbroji, která jistě není neprodyšná, není úplně možné, ale to by tak nevadilo. Vadí mi fakt, že seriál od Disney má zkrátka horší vesmírné bitvy než Hvězdná brána, která je 20 let stará a i přesto vypadá líp, než miliardová produkce od Disneyho. A to už vůbec nezmiňuju to, že když vesmírná loď narazí do stavby na planetě, tak ta věc zkrátka vybuchne a bude zdemolována na prach, ale tady prostě vše stojí, jak kdyby se nechumelilo. Mandalorian potřetí porazil toho samého záporáka a už to prostě není zábavné. Nebaví mě to, nerozumím tomu, že tomu přistávají pětihvězdy. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Moff Gideon je fakt borec. Za jedinej den stihl obsadit Mandalor, vybudovat tam imperiální základnu, vybavit pěšáky nově ukutým beskarovým brněním, tryskovýma báglama a dalšíma vychytávkama, a vycvičit je v mandalorským stylu boje! :) Celkově asi nejlepší díl sezóny, hlavně vizuálně a scénograficky. Je tu dost dobrých nápadů, a dobře provedených. Ale zároveň i dost blbostí. A furt to ale táhne dolu scénář a některý postavy. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandovia mali tentokrat silnejsie palivo o par oktanov, ked dokazali prelietat take vzdialenosti z krizniku. :) V dvoch epizodach predtym sa ukazala vzdialenost ako problem, preto nadvihnute obocie. Akcny diel a konecne stret Gideona s Mandom. Pobavil prcek v zavere, ktory nestastie nepouzil silu, aby trhal zabke nozicky. :) Nadpriemer. 55% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • „Skinny Pete“ mandalorian, jeden z přeživších, má ramenní chránič vyrobený z hlavy B2 Super battle droid. Můžeme to vidět ve scéně s podzemní flórou a jezírky. (Veskoslav)
  • Ke konci dílu má cameo Dave Filoni, jenž sedí v novorepublikovém baru/hangáru a má klobouk na hlavě. (Cardo)
  • TIE/IN interceptor si poprvé odbyl premiéru v Návratu Jediho (1983). Samotná stíhačka byla pokročilejší verzi klasického TIE stíhače, měla lepší pancéřování, zbraňové systémy, rychlost a manévrovatelnost. Impérium je začalo vyrábět v roce 3 BBY s pomocí Sienar Fleet Systems, které musely tento typ stíhaček navrhnout z důvodů příliš vysokých nákladů na výrobu TIE Advanced x1 (stíhač Dartha Vadera) a kvůli zavedení stíhačů Aliance v podobě RZ-1 A-wing interceptor. Přesto nedokázali dosáhnout jejich maximální rychlosti. Samotnou inspirací pro stíhač dle jejich tvůrce Joe Johnstona byli netopíři, proto i zavěšení strojů „odpovídá“ chování těchto tvorů. (Veskoslav)

Reklama

Reklama