Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Chen k tomuto seriálu (4)

Mandalorian (2019) 

Není asi překvapením, že některé epizody byly silnější, některé slabší, ale rozhodně musím ocenit, že nakonec se ukázalo, že každá má smysl pro celkový děj. Předposlední díl pak považuji za jednu z nejlepších věcí ve Star Wars universu a musím se přiznat, že mi přišla o špetku lepší než samotné finále. Ale i to bylo povedené a obecně se mi i tahle řada líbila a výtek mám jen pár, převládá výrazně kladný dojem. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

Kapitola 20: Nalezenec (2023) (S03E04) 

Pro celkový příběh asi ne úplně podstatná epizoda, ale jde o něco, co mi připomnělo, proč má tak rád Star Wars. Vynikající atmosféra, působivá akce, zajímavý flashback a vykoupení pro představitele Ahmeda Besta, který ztvárnil Jar Jar Binkse. Možná bych mohl být hnidopich a snaž se najít nějaké chyby (a ony se vyskytly), ale proč bych to dělal, kdy jsem si po zhlédnutí dvacáté kapitoly cítil jako ve chvíli, kdy jsem viděl první film Hvězdné války? ()

Kapitola 23: Spiknutí (2023) (S03E07) 

Obvykle nehodnotím jednotlivé epizody, ale tentokrát udělám výjimku, protože šlo o jednu z nejlepších věcí z universa Star Wars, kterou jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ano, klišé tu byla, některá nelogická rozhodnutí také, ale všechny výtky blednou s ohledem na emocionální nádech, odhalení detailů z minulosti Mandaloru, epické akční scény a především uvědomění si, že i zdánlivě výplňové epizody měly svůj smysl. A pokud někdo hodnotí extrémně špatně, tak si to dokáži vysvětlit jen dvěma způsoby - buď se chce pozérsky tvářit, že jeho jen tak něco neoslní a vidí "chyby", které ostatní přehlédli nebo prostě nemá rád Star Wars. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama