Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (155)

Oliveris

všechny recenze uživatele

Azda najlepší seriálový počin takto roka. Toto je smer, ktorým by sa malo nové Star Wars uberať. Sila a všetko s ňou spojené, je to v úzadí a sledujeme akciu ako zo starej školy. A práve akcia je hybnou silou tohto skvostu. Akčné scény sú rýchle a strhujúce. Nechýba ani humorná vložka. Postavy sú výborne napísané. Či už sa jedná o záporákov, alebo kladné postavy. Každý si nájde svojho obľúbenca. Pár výhrad sa nájde, ale sú tak drobné, že je škoda o nich hovoriť. Teším sa na druhú sériu a dúfam, že bude rovnako skvelá, ako táto. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nadhodnocujem, ale ten seriál je pre fanúšikov po fiasku s epizódou IX, jak záchranná vesta. Tu mal niekto fakt dokonalý odhad a cit pre vyváženosť vlastne vo všetkom, počnúc najroztomilejším mimozemšťanom vo vesmíre, cez fanúšikovské vychytávky a špičkovú akciu, a naspäť ku vzťahom a skvelým (aj novým) postavám. A aj cez svoje chyby (hlavne v úplnom závere) je to rozhodne viac, ako sme mohli čakať, a žiadny klaun od Svedkov Tekashiho na tom nič nezmení. Hviezda hore, u mňa hlavne za záporné postavy. This is the way! ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Disneyho je lepší jen Rogue One (o mnoho řádů), jinak ale Mandalorian celkem snadno překonává celou novou trilogii i Solovu sólovku. Přesto to ale na pět hvězdiček zatím není (a do druhé série si je schovám velmi rád). Největším kamenem úrazu je stopáž, která je prostě šíleně krátká, a než se děj jednotlivých epizod (povětšinou skutečně epizodických) rozjede, je konec. Poslední dva díly sice už na pět hvězd dosáhly, protože těm už nechybělo fakt nic, zbytek byl jen nadprůměrný, tu více, tu méně. Atmosféra je ale už od začátku absolutně parádní a správě starwarsovská. Totálně to připomíná originální trilogii, je to špinavé, westernové, s luxusní hudbou a akce, když už se rozjede, je taky špičková. A pak je tu samozřejmě Baby Yoda, nejroztomilejší stvoření ve všech známých galaxiích, které totálně okouzlilo i mně. Disney ho patrně vymyslel jen kvůli penízkům, ale tohle mu absolutně vyšlo, protože je skvělý i jako postava! A Mando je taky dobrej. Tohle je rozhodně způsob jak dělat Star Wars a byl jsem fakt překvapenej, co ze seriálu ve výsledku vylezlo. Věřím, že druhá řada bude ale ještě lepší. A taky si myslím, že Jon Favreau by měl šéfovat celýmu Lucasfilmu místo KK! Protože tenhle seriál (a i Obi-Wan co se týče režie) je ve správných rukou! 85% za 1.sérii. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezitím co Disney si jel tu svoji korporátní pohádku, někdo tady opravdu pracoval. Je sice otázka jestli zde opět nešlo o účel peněz a náhodou z toho nevzniklo něco dobrého. Ale to se asi jen tak nedozvíme. Máme zde výsledek. A ten je skvělý. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Vlastní linka, vlastní ovlivnění, vlastní svět. Série uprostřed lehce stagnuje v nějaké pomalosti, ale je to tak malá záležitost, že se to ani nedá nějak shodit v rámci celku. Zajímavé je, že pokud mluvíme o tom, kdo z nájemných zabijáků letos dostal lepší seriál, tak Mandalorian jednoznačně vyhrál nad Zaklínačem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[67%] Tak Mandalorian coby seriálový přírůstek ze světa Star Wars. A jak se mi vlastně líbila první řada? Určitě tu jsou klady, takže ve finále mě to vcelku zabavilo, ničím extra nepohoršilo, ale čekal jsem trošku víc. Hodnocení to zde na CSFD má opravdu velké, i ho částečně chápu. Ale prostě nevím. Akce je natočená přímo perfektně, je pestrá a je jí opravdu moře. Možná, že jí nemuselo být až tolik. Dále … Veškeré rasy bytostí byly výborně představeny, takže další velký klad. No a to, co mi zde vadilo nebo spíš chybělo? Nějaká větší dobrodružnější vata a pořádný příběh, který by mě víc emotivně vtáhl do děje a postav. To zde bylo takové sterilní, místy chladné, ale poslední dva díly byly už víc vygradovanější, zejména ten finální se mi líbil dost. No, určitě zkusím někdy příště další řadu, víc ale raději neočekávám. Na 1 vidění to bylo dobré, epizody díky krátké stopáži rychle ubíhaly, ale chtělo to zapracovat víc na tom co jsem výše napsal. Hudba byla celkem ok. Dál nevím, co bych měl pitvat. Blbost to určitě není, ale velký hit také ne. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vyhodí Jawu z okna sandcrawleru, padající Jawa nedopadne na zem, ale prostě zmizí. (G....)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)

Reklama

Reklama