Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (156)

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po epizóde IX som bol zo sveta SW a z jeho fandomu tak znechutený, že som dlhodobo ignoroval všetko, čo sa okolo tohto univerza riešilo. Keď však prišlo Disney plus aj na Slovensko, povedal som si, že všetok ten hype okolo Mandaloriana určite nebude náhoda. A tak to bola moja prvá voľba na tejto platforme. Mandalorian ma príjemne prekvapil najmä westernovou atmosférou. Príbeh sa pomaly budoval a finále potom všetko krásne spojilo. Som nadšený a svet SW je pre mňa opäť lákavý. Disney plus ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi potěšující kousek ze světa Star Wars, který se nemá za co stydět! Seriál vypadá opravdu pěkně a vůbec nesmrdí CGI bordelem jako nešťastná nová trilogie. Sympatická je i střízlivá stopáž a k flashbackům naštěstí dojde jen jednou. Škoda, že Disney seriál v ČR (kde zatím služba Disney+ není) nelicencoval Netflixu nebo HBO, bylo velmi bolestivé zažívat po letech hledání titulků k, ehm, alternativní distribuci. ;) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shlédnuto včera v kuse (nedalo se od toho odtrhnouti) a parádní SW jízda,jak když vyšije! Baby Yoda je ABSOLUTNĚ a TOTÁLNĚ to nejjošťomilejší...co jsem v životě viděl! Musím míti plyšáka,nebo něco. A nestydím se za to. Krátké představení X-wingů...bylo doslova fyzickou rozkoší a jak jsem se obával,že mě prostě nebude moc baviti (v CW ani v Rebels tedy moc ne) všechno to, okolo Mandalorianů, včetně hl. postavy,tak jsem se holt mýlil...no.;-) SW atmosféra byla přítomna velmi často (na rozdíl od ST Picard ST atmosfera). Špinavý look alá Rogue One, super. Nejsem si sice jist, jak budu nadšen po vícero shlédnutích (které určitě budou),ale za mě se toto prostě....povedlo. Teď ještě nepodělati finální sezónu CW a bude vymalováno. Jen velká škoda,že ta nešťastná nová trilogie,není jako tohle. Krom VIII,za kterou si pořád, stojím. Byť to nedává smysl, když neuznávám VII a IX. Jen ten zbytečný (zbytečný a nudný byl již tématicky podobný/totožný v CW) díl alá 7 statečných,si mohli odpustiti. A i když to nenudilo,tak to nevzniknouti...nic se nastane. I přesto, že to částečně zachránil AT-ST s démonicky rudýma očima,hahahaha!:))) Jestli dostaneme ve 2.s. více Nové Republiky,potažmo Impéria,tak budu slintati blahem. P.s. je zajímavé,že se tento s. odehrává zhruba v době, kdy začíná 1. Zahnova božská trilogie. Plný počet (zatím) nedám, ale byla to fakt...supr jízda. Tedy to, co bych od značky SW čekal. Favreau a Filoni by měli od teď, minimálně důr. dohlížeti na vše,co se týče SW. A vyhoďte už konečně tu zajebanou krávu K.Kennedyovou. P.p.s. Dillon z 1. Predatora...rules!!!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

Oliveris

všechny recenze uživatele

Azda najlepší seriálový počin takto roka. Toto je smer, ktorým by sa malo nové Star Wars uberať. Sila a všetko s ňou spojené, je to v úzadí a sledujeme akciu ako zo starej školy. A práve akcia je hybnou silou tohto skvostu. Akčné scény sú rýchle a strhujúce. Nechýba ani humorná vložka. Postavy sú výborne napísané. Či už sa jedná o záporákov, alebo kladné postavy. Každý si nájde svojho obľúbenca. Pár výhrad sa nájde, ale sú tak drobné, že je škoda o nich hovoriť. Teším sa na druhú sériu a dúfam, že bude rovnako skvelá, ako táto. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)
  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)

Reklama

Reklama