Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (135)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes fakt, že se hlavních úloh zhostil Jon Favreau s Pedrem Pascalem, zůstal jsem lehce skeptický. Disneyho prostě nemusím (a to je v době, kdy vlastní polovinu blockbusterových trháků těžký). Každopádně Mandalorian začal skvěle. Vynikající atmosféra připomínající divoký západ, nečekaná přítomnost úsečného humoru a zajímavě rozdané karty příběhu. Škoda, že má díl pouze 40 minut, rozhodně bych uvítal více prostoru věnovaných vedlejším, ale i hlavním postavám, ale třeba se detailů dočkáme v dalších dílech. ()

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně zase jednou výborné Star Wars! Velice se mi zamlouvá ten komorní přístup. Je vidět, že na tom pracují lidé, kteří mají tuhle látku rádi a jsou sami fanoušci tohoto univerza. Opět tu vidíme řadu příšerek, strojů, a vlastně se to celkově tou atmosférou vrací zpět ke kořenům. Jsem spokojen, už do mě valte další díly! ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Mandalorian je výpravný, akční, scifi epos ze světa StarWars pod záštitou Jona Favreaua. Rozkoukal jsem to i přes to, že nejsem fanoušek Starwars a dokonce ani sci-fi. Proč teda na to koukám ? Zkrátka jde o hodnocení, o doporučení a celkovou famfáru, kterou tenhle seriál rozpoutal. I když to není můj šálek kávy, tak mi tahle tématika nevadí, i když ji nevyhledávám. Proto jsem sám zvědav, jak na tom Mandalorian je z pohledu člověka, který stojí na neutrální půdě a při sledování musí vykročit trošku z komfortní zóny žánru. Je jasné, že tohle dílo má filmařské kvality na velmi vysoké úrovni, ale co příběh a postavy, dokážou zaujmout i nefanouška mimo svůj oblíbený žánr? To uvidíme. Rozjezd je poněkud krátký, ale velmi nadějný. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální stránka v podstatě bez výhrad, ale chybí nějaký hlubší příběh a význam. 38 minut dlouhá epizoda, ve které se prakticky nic nestane. Zároveň mám teď pocit trochu klamných upoutávek, co se přímo osoby Mandaloriana týče (když nepočítáme prvních deset minut, nebude to zřejmě takový drsňák, jak by se mohlo zdát z trailerů) ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Žďár-Warez je současně nejnadhodnocenější série (kterou vyrovnají snad Avangers), ale narozdíl od Marvelu, SW fanoušci dokáží být jak nadšení, tak dokážou slušně nenávidět. Vždyť opravdu dobré díly z této řady byli jen 3 (IV, V, VII) a zbytek byl nic moc. Každopádně pan Manďaran mě moc nenadchnul, ale musí se Diss-nymu říci, že tomu dal fakt budget. Ten rybomuž byl teda fakt trapnej a né v dobrém slova nesmyslu. Stejnak, ale půjdu na Rýži Skinwalkera, protože co jiného dávají na Vánoce? Šťastný nový rok, trapnočeskou komédii nebo pokračování Špindlu? Ne, díky, raději sérii od bohatého monopolu, který se snaží nenasrat Rusko a Čínu, aby vydělali další prašulky. Jako normální člověk. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V pilotním díle vidíme Blurrga, jenž se poprvé objevil ve Star Wars: Klonové války (od r. 2008) – Liberty on Ryloth (2009), Supply Lines (2010), Slaves of the Republic (2011), ale také ve Star Wars: Povstalci (od r. 2014) – Hera's Heroes (2016). Toto ne moc inteligentní stvoření bylo před lety roztroušeno po galaxii, včetně Endoru a Rylothu. Dále se představilo v novelách „Thrawn: Alliances“, „Aftermath“, „Aftermath: Empire's End“ či „Galaxy's Edge: Black Spire“ anebo ve hře „Star Wars Battlefront II“. (3T)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)

Reklama

Reklama