Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 1 (2019) (série)


Kapitola 4: Útočiště (S01E04)

(epizoda)
  • USA Chapter 4: Sanctuary (více)

VOD (1)

Mandalorian spojí síly s bývalou výsadkářkou a brání farmáře proti nájezdníkům. (Disney+)

Recenze (99)

Skratik 

všechny recenze uživatele

Určitě so far nejslabší díl. Dva stateční ze světa Star Wars proti no name zloduchům lehce bolelo v kontrastu se skvělými minulými epizodami, ale i tak jsem se bavil. Scénář je vesměs neoriginální, ale díky skvělému vizuálu a akci mi to ani nevadilo. Rozhodně jsem se nenudil, což nemůžu o mnoha současných seriálech říct. Super. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekomu môže pripadať 4. epizóda výrazne slabšia, než predchádzajúce. Ja si to ale nemyslím. Podľa mňa si "The Mandalorian" od začiatku udržuje vysokú kvalitu. Príbeh je síce mnohokrát videný, ale bol dobre spracovaný... až na samotnú bitku. Plus som nepochopil to AT-ST. Predstavila sa nám tu Cara Dune - celkom fajn postava. A chémia medzi ňou a Mandom bola citeľná. P.S.: "Baby Yoda" je už teraz bezpochyby najroztomilejšou postavičkou z preďalekej galaxie. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdiel od väčšiny hodnotení mi práve táto epizóda pripadala asi najlepšia zo všetkých. Takých Sedem statočných vo svete Star Wars pokladám za vcelku vydarený nápad, aj keď nie je to práve klasický príbeh z tejto série ale možno práve o tom to je. Trochu to oživiť. Pridajme k tomu trochu rodinnej atmosféry a tých 40 minút ubehne jedna radosť. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl nejspíše nepobavil skalní fanoušky, ale mně se líbil. Jednak s tam konečně začalo trochu mluvit a také se něco dělo, co dávalo smysl. Jen se bojím, aby to postupně nesklouzlo ke klišovitým epizodám na jedno brdo. Mini Yoda je sladký ja malý Gremlin, nebo koťátko - možná až moc sladký. Tato epizoda je za tři a půl jednoznačně. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian ve variaci na Sedm statečných. Akorát že jich nebylo sedm, ale jen dva. A jeden z těch dvou je žena. A to dost lesbického vzezření. Ale asi to lesba ani nebyla. Což je divné, ještě tu snad nebyla žádná homokláda. Cítím narušení pravidel. A o to víc to miluju. Musím uznat, že AT-ST v té noci budil dojem horroru, něco ve stylu tripodů z války světů. Celkově vzato, sežer žábu, zachraň Manda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během rozhovoru mezi Mandem (Pedro Pascal) a Omerou (Julia Jones) přibližně v polovině epizody můžeme vidět v horní části rámu mikrofon. (Atrekan)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)
  • Epizóda je odkazom na filmy Sedem samurajov (1954) a Sedem statočných (1960). Obsahuje rovnakú nosnú tému – miestni dedinčania si najmú skupinku profesionálov, ktorí ich majú ochrániť pred miestnou bandou a zároveň ich vytrénovať na boj o svoj domov. Rovnaký základ mala aj epizóda Bounty Hunters (2010) zo seriálu Star Wars: Clone Wars. (Piri)

Reklama

Reklama