Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se spolu s partou žoldáků pokusí osvobodit nebezpečného odsouzence z vězeňské lodi. (Disney+)

Recenze (66)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám doma a Nula. A ve vedlejší roli si zahráli: Riddick vs Hellboy + Viktor + Harley Quinn + její bráchanec zjizvený chapadlo. Nemůžu říct, že mě to nebavilo. To fakt ne. Ale rozhodně mi tento díl zničil jakékoli dosavadní představy o Twi'lek rase. Nehledě na to, že vypadali jako lidé v pyžamo masce. A Devaronian taky nic moc. Masky tu hodně zklamaly. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh tedy zase o moc nepostoupil, ale na rozdíl od předchozích dvou epizod jsem tady dostal hodně slušný prison break s postavami, které byly dostatečně zajímavé (a měly díky délce dostatek prostoru), s dobrou režií a choreografií soubojů, nějakým tím zvratem (ačkoliv to nebylo samozřejmě zase nic překvapivého) a se zapojením do širšího kontextu galaxie. Což je pro mě asi největší plus. I když mě rozhodně bavilo vidět i ten kontrast a napjatý vztah mezi Mandem a ostatními lovci/žoldáky. Mando pod dohledem malého dítěte opravdu taje.. svým vlastním způsobem. ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť dobrý nápad spraviť epizódu s chrapúnskymi žoldniermi. Pekne bolo vidieť rozdiel medzi nimi a Mandom. Dokonca aj náznaky sprostejšej reči boli, zato palec hore. Príbeh ako taký je slušný. Tempo šlape. Atmosféra dotváraná dobrou hudbou je fajn tiež. Nuž, samotný ten nápad s väzením na nestráženej lodi vo vesmíre je... pekne povedané veľmi blbý. Veď predsa také niečo sa dá jednoducho prepadnúť. Aspoň oceňujem zapojenie Novej Republiky do deja a dúfam, že sa s ňou v seriáli ešte zopárkrát stretneme. Koniec je akýsi nemastný - neslaný. V "Chapter 6: The Prisoner" Mando ukázal svoju bojovú stránku v plnej kráse - fakt borec👊, ale už sme ho videli zabíjať, takže nechápem, prečo sa zachoval ako nejaký Jedi a nechal tých hajzlov žiť. Aj keď tá jeho hra na mačku a myš bola výborne spravená. P.S.: Rôzne odkazy a narážky potešili💗. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V heistovém cameo festu se na pozici režiséra vrací brilantní Rick Famuyiwa, jehož epizody patří k dosavadním vrcholům seriálu. Má totiž schopnost „provzdušnit" prostor pravidelným zapojováním pohybu kamery v dialogových scénách tak, že se v kruhu hýbe kolem postav. Rozhovory pak nepůsobí staticky, třeba jako ty režírované Davem Filonim, jehož práce na SW animácích je bezmála geniální, ale co do strnulosti inscenace a kamery je dokonalým následníkem George Lucase. Famuyiwa zase přináší smršť dobrých nápadů, jak pojmout akci a třeba Mandovo plížení se problikávající chodbou patří k tomu nejlepšímu, co novinka od Disney+ zatím nabídla. // Jde o třetí díl v řadě, který funguje dominantně na úrovni samostatného epizodního světa a variuje nárazové zakázky. V Sanctuary zvítězila morálka nad finančním odškodněním při parafrázování Sedmi samurajů a Gunslinger nabídl konfrontaci se dvěma různými typy záporných postav. Prisoner ukazuje další alternativu – týmový heist. Ustaví skupinu záporáků, s nimiž je Mando nucen spolupracovat, a ti ho posléze zradí, takže následuje nekompromisní pomsta. Dokonce se v řídící místnosti otevírá první výrazný konflikt ve vizuální parafrázi Hodného, zlého a ošklivého. // Na tomhle díle jsou fascinující hlavně dvě věci. Zaprvé ta nádherná práce s tónem, který se diametrálně promění. Jestli předešlé epizody mířily k mladším divákům, Prisoner se stylizovanou špinavostí a nabručenými postavami drží na opačné straně. Ta brilantní práce s kamerou a barvami tomu jen pomáhá. Zadruhé znovu ukazuje, jak je Mando nekompatibilní s okolím. Proměna jeho charakteru je zpřítomněna v rozporu s hodnotovými řády, s nimiž dříve souzněl. Krátká věta „jako za starých dobrých časů“ tak není nostalgickým vzpomínáním, ale hořkým konstatováním vzájemného nesouladu. Ruptury mezi morálkou minulosti a morálkou současnosti. Dítě Manda proměnilo. // A teď ještě pár drobností. Jedovatý komentář "I wasn’t a stormtrooper, wise-ass!" vtipně naráží na populární stereotyp neschopných vojáků impéria. Nekonečný zdroj dobře špatných vtipů typu: Co by se stalo, kdyby spolu v jedné místnosti bojovali Stormtroopeři a červené uniformy ze Star Treku. / Mandova historie také podle všeho obsahuje nějakou misi na planetě Alzoc III. Ta je v současném kánonu zmíněna pouze v knize Last Shot, ale mohli jsme ji navštívit třeba ve videohře Republic Heroes. A nesnášel jsem ji v Empire at War. / Nejoblíbenějšího droida mého dětství – servisního MSE-6 – potká dost krutý osud a konečně ho někdo potrestá za to pískání. / Mando se taky v jeden moment pokusí sundat Burga dveřmi, ne nepodobně jako to udělal Luke s Rancorem v Návratu Jediho. / A na závěr důležité cameo – tedy mimo piloty X-wingů s tvářemi tří režisérů seriálu – Matta Lantera jako vojáka Nové republiky. Hayden Christensen je stále můj Anakin číslo jedna, ale ten Lanterův z Klonových válek je v těsném závěsu. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně zábavnější epizoda, co předešlé 2. Sice na příběhu tomu přidala přesně 0%, ale fajn akce téměř od začátku až do konce si mě udobřila. 2x jsem se uchechtl ("I was not a stormtrooper!", Baby Yodův "Zachraňte Vojína Ryana" moment) , pár nostalgických vsuvek. Pokud ale takhle budou pokračovat poslední 2 epizody, tím myslím absencí jakéhokoliv příběhovému posunu, tak budu celkově 1. sérií zklamán. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Mayfeld (Bill Burr) sa pýta Manda (Pedro Pascal), či si nechce zložiť helmu, pretože je Gungan. Jedná sa o narážku na postavu Jar-Jar Binksa. (ČSFD)
  • Postavu vojaka Novej Republiky si zahral Matt Lanter, ktorý nadaboval postavu Anakina v seriáli Clone Wars (2008). (ČSFD)

Reklama

Reklama