Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci jsou obklíčení. Jejich mocný nepřítel zná minulost každého z nich. (Disney+)

Recenze (74)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se mezi zdejšími komentáři opakovat... ale prvotní scéna se stormtroopery je dokonalá. Nejdokonalejší, co jsem kdy viděl. Nejen, že nic netrefí - to je vesmírný evergreen... ale ještě jsou správně vtipná. Správně -vtipní, ne trapně "vtipní", jako byl "humor" ve filmech 7-9. Přestože pohled na vytlámeného baby Yodu při "projížďce" městem byl fascinující, celá ta následující bojová scéna působila trapně. Velmi trapně a levně. Opět jsem ztratil iluze o nějakém věrohodném světě. Supermani kosí impérium. A proč zrovna plamenometník je jediný voják, kterého nedokážou jednoduše sejmout tomu také nepřidává. Ale to největší zklamání ze všech, bylo odmaskování Manda. Přesto mě překvapuje, že se zřejmě poměrně často holí a udržuje. Což je fascinující.  Scéna s Mandalorkou byla fajn, ale celý konec byl zase zbytečně trapný. Předvídatelný a zcela viditelně levný. Také si nejsem jistý, že by vibročepel uměla prořezávat slitiny na stíhačce Tie jako světelný meč. Poslední scéna filmu ukazuje hlavního záporáka, kterak stojí jako velký frajer. Ale přitom celý díl nám ukázal, že on i celá armáda jsou jen tuctové nic neschopné jakéhokoli úspěchu Za mě je tohle ten nejslabší díl celé série. Škoda. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda a ukončení 1.série. Výborný droid IG-11 a mandalorianský kovář. Přímo otřesná je ale Gina Carano, na kterou jsem se moc těšil. Odpustil bych jí, že je vyžraná jak to prase, protože její dny v UFC jsou dávno sečteny, ale spíš mi vadí, že po herecké stránce je úplně nulová. Každá replika, každý výraz tváře = utrpení. Snad ji nahradí někdo jiný. Jo a světelný meč na úplném konci vypadal otřesně. Naopak, úvodní debata stormtrooperů je vrcholem epizody a možná i celé série. ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele

Ta tuna nelogičností mi prostě nedovolí být s finále spokojený. Několikrát během této epizody jsem si drbal hlavu a říkal jen: "Meehh." Dalo se z toho vytřískat o dost víc. ()

Milda003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někomu se to zdálo dobré, ale mně ne. Mluvím konkrétně o tom protahování "předání dítěte", kde si dva Stormtroopeři klabosej a čekaj na potvrzení, jestli můžou nebo nemůžou přijet se "zásilkou". A takovýhle kravin tam bylo víc. Vlastně celej ten utok Stormtrooperů mohl skončit během 2 minut ale místo toho měli protivníci - naši hrdinové čas do zapadu slunce atd atd ... Tohle se nepovedlo ... Všechny předešlé díly super a tohle ?! ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále první série bylo perfektní. Z těžké situace Mando nakonec vybruslil, viděli jsme ho bez helmy a téměř celá epizoda je napěchována skvělou akcí i scénářem. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické zakončení první série. Jak do mrňouse bouchali na začátku dílu, to se mi nelíbilo, ale on to zvládnul a světe div se, málem mi ukápla slza při sebedestrukci "droidí chůvy" IG-11. Prostě "This is the way" a "I have spoken". (i když už to tam nezaznělo) ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepé finále. Bitva se Stormoopery ve městě byla trochu přehnaná. Nový padouch na scéně. Utahování si z mušky trooperů taky paráda. Poprvé vidíme tvář našeho hrdiny. Baddass robot. Něco o původu mandalorianů a i zeleného dítěte. Další pokračování už bude obsahovat další cestování a akci. A méně představování. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You have suffered damage to your central processing unit." "You mean my brain." "That was a joke. It is meant to put you at ease." Áno, malo to niekoľko klišé a záverečnú scénu som presne očakával, ale ono sa na to celkovo tak krásne pozerá, že tomu nemôžem dať menej ako plnú paľbu. Úvodná scéna so scout troopermi bola božia. Svižná akcia, stále rovnako roztomilé The Child aka Baby Yoda a niekoľko emotívnych momentov. Sila Star Wars je tom, že dokáže diváka citovo pripútať aj k droidovi. Táto schopnosť súcitiť s (aj neživými a nie ľudskými) postavami žiaľ posledným filmom chýbala, no seriál to zvládal dokonale. Už sa teším na pokračovanie... ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Povedlo se! Důstojné zakončení skvělých posledních 3 epizod. Když je od začátku očekávání téměř na nule, pak potěší jakékoliv vyvrcholení. Konečně můžu říct, že jsem se o postavy zajímal, bál a fandil jim. Odpovědělo se na většinu důležitých otázek, ale zůstalo jich dost pro další sérii. Taika Waititi se s tím umí poprat. Takto měla vypadat hned první epizoda nebo alespoň druhá polovina série. Scéna s nešikovnými Stormtroopery, z nichž jeden je sám Taika, je geniální. Závěr je epický vrámci možností. Povedlo se vytvořit vztah hl. postav mezi sebou stejně tak i hl. postavy samotné. Do té doby byli jen do počtu pro jednu epizodu. Stále se však nepovedlo vytvořit dostatečně nebezpečného záporáka nebo hrozbu. 85%. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez diskuze vynikající po všech stránkách (až na jeden příšerný CGI trik). Favreu a Waititi přinesli epický závěr a lákají na další série. Pokud tahle řada byla jen rozjezdová a další už se do toho pořádně opřou, doufám, že ČSFD přidá šestou hvězdičku! ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pedro Pascal ukázal na 10 vt svou tvář ale stejně zdaleka byl až čtvrtou nejlépe hrající postavou po Gině Carano, Wheatersovi a bojovém droidovi. Asi nejlepší akční scény celé série a zase musím konstatovat, že kde díly je delší čas na rozvoj postav jsou prostě lepší. Nechápu proč ze začátku byly díly jen 30 minutové. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě důstojné finále, předchozí polovina v podobě 7. dílu měla lepší režii ale jako celek to funguje dobře a završilo to úvodní řadu seriálu, který vytvořil dva naprosto špičkové kladné hrdiny nové éry Star Wars. Mimochodem v tomto díle poměrně dobře funguje humor hned v několika scénách a závěrečný střih na Gideona je také velká pecka. ()

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby celou druhou řadu napsal Favreau a režíroval Waititi, tak by to byla bomba. Celkově se mi seriál líbíl i s tou dějovou vatou (epizody 4-6, kde se postavy nevyvíjeli, ale jen přežívali). Rozhodně daleko lepší zážitek než epizoda IX. ()

Reklama

Reklama